אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב אנשים היא מה ההבדל בין טריגליצרידים גבוהים לבין רמות גבוהות של כולסטרול ומה זה בעצם אומר כאשר הבדיקות שלנו מראות כי יש לנו טריגליצרידים גבוהים.


תוספי תזונה המסייעים באיזון רמות גבוהות של טריגליצרידים גבוהים. אז קודם כל חשוב להבין כי הכולסטרול הוא סוג של אבן בניין חיונית בגוף שלנו. ממש כמו שלאנשים עם כולסטרול מאוד גבוה יש בעיות בריאותיות והם נמצאים בקבוצת סיכון המגדילה את הסיכוי להיווצרות של מחלות מסוגים שונים, גם אנשים עם כולסטרול מאוד נמוך יש סיכוי להיווצרות של כל מיני סוגים של מחלות.


איך כולסטרול נוצר?


יש כל מיני מסלולים בגוף וחלק קטן מהכולסטרול הנבדק בבדיקות הדם הוא כזה שאנו מקבלים בתזונה ולמעשה רוב הכולסטרול מיוצר בגוף שלנו באופן טבעי בכל מיני תהליכים הקשורים לכבד. הכולסטרול בעצם חשוב לנו שכן הוא אחראי על תהליכים הקשורים לייצור הורמונים, ייצור של חומצות מרה, ייצור של ויטמינים ובין השאר הוא גם מעביר את השומנים בדם ומשמש כחלק מתהליך בניית התאים. הטריגלצרידים הינם תוצרים של הפחמימות וזו הסיבה שאכילה מרובה של סוכרים מעודדת רמות גבוהות של טריגליצרידים. גם הכולסטרול וגם הטריגלצרידים אינם בריאים כלל וכלל כאשר הם נמצאים במצב של עודף.

המחלה הנוצרת על ידי רמות גבוהות של טריגליצרידים נקראת טרשת עורקים והיא מתקיימת כתוצאה מהיצרות של העורקים עצמם. מחלה זו למעשה גורמת לירידה באספקה הסדירה של הדם אל האיברים החיוניים כמו המוח, הכליות, הגפיים והלב. במצבים כאלה עלולה להיות פגיעה בצורה של שבץ מוחי או התקף לב.


זו הסיבה שמאוד חשוב לאזן את רמות הטריגלצרידים בדם, בכדי למנוע את המצבים הללו. יש מצבים בהם חלק מסוגי השומנים בדם גבוהים וסוגים אחרים בכלל נמוכים או תקינים. יש כאן המון השפעה של גנטיקה כאשר גורמי הסיכון לטרשת עורקים קשורים גם ללחץ דם גבוה, סוכרת ועישון.


מתי מומלץ לאזן את הטריגלצרידים בדם?


ככל שיש יותר גורמי סיכון כך החשיבות לאיזון הרמות של השומנים בדם עולה.


איך ניתן לאזן את רמות השומנים בדם?


תזונה נכונה עשירה בסיבים תזונתיים, ירקות ודלה בסוכרים פשוטים ופחמימות, ביצוע פעילות גופנית מתונה לאורך זמן, הימנעות מעישון - אלו ועוד יכולים לסייע לנו לאזן את רמות השומנים שיש לנו בדם. בנוסף, יש כל מיני צמחי מרפא ותוספי תזונה שיכולים לסייע לנו לאזן את רמות השומנים והכולסטרול בדם כמו למשל כורכומין, תוסף מורינגה, ג’ינסנג קוריאני, פטריות כוח ועוד.