כיצד תורם המיץ רימונים לבריאות איתנה?
מחקרים מעלים כי צריכה של מיץ שמקורו ברימונים בכל יום מפחיתה את רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם, ותורמת להפחתת לחץ דם גבוה, לשיפור הזרימה של הדם אל הלב, ואף להסגת טרשת עורקים.
באופן זה, מיץ הרימונים מגן מפני מצבים כמו אירועים מוחיים והתקפי לב. האנתוציאנינים - הפיגמנטים האדומים שברימון מצטיינים בתכונות אנטי חימצוניות, כמו גם בתכונות אנטי דלקתיות.
הטנינים שמכיל הרימון תורמים להאטת הליך ההזדקנות של הגוף ולמניעה של מחלת הסרטן. כמו כן, צבעו האדום של הרימון נחשב ברפואה העממית כפתרון יעיל לסובלים מאנמיה, ואילו הרפואה הסינית רואה ברימון פרי יעיל לחיזוק מערכת הדם.
נוגדי החמצון העוצמתיים שמכיל הרימון משמשים אמצעי הגנה עוצמתי במיוחד מפני נזקיהם של רדיקלים חופשיים. זאת ועוד, מיץ רימונים מכיל ריכוז גבוה של פוליפנולים, אשר מעניקים ניקוי עוצמתי לכלי הדם ומסירים מהם את הרבדים הטרשתיים שדבקו בהם.
מחקרים שבדקו את השפעתו של מיץ הרימונים העלו כי צריכת מיץ הרימונים מפחיתה באופן משמעותי את רמות הליפידים המחומצנים, ומעלים את רמות הגלוטטיון, שהינו נוגד חמצון עוצמתי המיוצר בגוף באופן טבעי.
פעילותו של מיץ הרימונים הינה, למעשה, פעילות כפולה, כיוון שהוא מעכב את חמצון הכולסטרול הרע, ובמקביל, תורם להעלאת נוכחותו של האנזים פארא אוקסונאז בגוף. אנזים זה מפרק ליפידים מחומצנים, והופך את הכולסטרול הרע המחומצן לLDL רגיל.
כיצד מועיל מיץ רימונים לחולי סרטן?
במחקר שנערך באוניברסיטת ויסקונסין בארצות הברית נמצא, כי גדילתם של תאי סרטן הערמונית הואטה במגע עם מיץ רימון. לדברי החוקרים, הודות לריכוז המרשים של הפוליפנולים ברימון, הוא מהווה נוגד חמצון עוצמתי במיוחד.
במחקר אחר התברר, כי מיץ רימונים עיכב את גדילתם של תאי סרטן העור בתנאי מעבדה. לדעת החוקרים, ישנם סיכויים רבים לכך שמיץ הרימונים עשוי להשפיע באופן חיובי גם על תאי סרטן מסוגים אחרים, אם כי יש לחקור זאת באופן מעמיק.
כיצד מועיל מיץ רימונים לחולי סוכרת?
תכונותיו נוגדות החמצון של מיץ הרימונים הופכות אותו לאחד מהתוספים האפקטיביים ביותר עבור חולי סוכרת, כיון שהוא תורם רבות למניעת התפתחות טרשת עורקים, שהינה הגורם המרכזי לתחלואה ולתמותה בקרב חולי סוכרת.
במחקר שנערך צרכו המשתתפים 50 מיליגרמים של מיץ רימונים לאורך שלושה חודשים, ונמצא כי מיץ הרימונים הפחית את רמות החמצון בשיעור של עד 72 אחוזים, בעוד סוכר ענבים העלה את רמת החמצון בשיעור של עד 37 אחוזים.