כמעט כל אחד מאיתנו חווה מתישהו במהלך חייו מצב שבו השרירים נתפסים. אז לפעמים מדובר בפעולה מסוימת שעשינו וגרמה לשרירים להיתפס כמו למשל סחיבה של משקל כבד, או תרגיל ששינינו בחדר הכושר והפעיל עומס על הרקמות ולפעמים זה בגלל שפשוט חסר לנו בגוף מגנזיום. אנשים רבים מחפשים כדורים לשריר תפוס או משחות להרפיית השרירים כאשר פעמים רבות מדובר בפתרון פשוט כל כך - תוסף מגנזיום.
מה זה המגנזיום הזה?
למעשה, מדובר באחד המינרלים הכי חשובים בגוף שלנו. מינרל המגנזיום משתתף במגוון עצום של תהליכים פיוזיולוגיים, ביוכימיים ואנזימתיים בגוף שלנו והוא חלק בלתי נפרד מתהליך הפקת האנרגיה בתאים שלנו. הוא נמצא כמעט בכל תא והנה רק חלק מהתפקידים שהוא ממלא עבורנו:
• מגנזיום משתתף בתהליך בנייה של חלבונים, חומצות אמינו וחומצות שומן
• מגנזיום משתתף בתהליך הרפייה וכיווץ השרירים ביחד עם מינרל הסידן
• מגנזיום משפיע על תפקודה של מערכת הלב
• מגנזיום נמצא במערכת ההורמונלית שלנו
• משתתף בתהליכי שיקום, התאוששות וצמיחה של התאים
• ועוד…
מה הקשר בין מגנזיום לבין פעילות גופנית?
ספורטאים רבים חווים התכווצויות שרירים לעתים קרובות ולרוב זה בא בהקשר ישיר של מינרל המגנזיום, או יותר נכון מחסור שלו. כאשר אנו מזיעים הרבה, הגוף שלנו מפריש יותר מגנזיום וגם יותר נתרן וזה משפיע על כל מאזן המינרלים והנוזלים בגוף שלנו. מסתבר שאם מוסיפים מגנזיום בתור תוסף מגנזיום אותן התכווצויות פשוט נעלמות ולא רק זה, מגנזיום גם מאפשר לנו להתמיד במאמץ אנאירובי לזמן ממושך יותר שכן הוא מסייע להפחית את רמת חומצות החלב המופרשת בזמן פעילות גופני. תוסף מגנזיום גם עוזר לנו לשפר את הביצועים שלנו, הוא תומך בתהליך ההתאוששות של הגוף אחרי האימון ומונע בעיות בתהליכים רבים הקשורים ללב ולמערכת כלי הדם שלנו. זו גם הסיבה שיש קשר ישיר בין מחסור במגנזיום לבין היווצרות של מחלות לב.
כמה מגנזיום לקחת?
ובכן, בעיקרון אין המלצה מובהקת לגבי כמה מגנזיום ספורטאים צריכים לצרוך, אבל ממש כמו שספורטאים צריכים יותר חלבון מאנשים שלא מתאמנים, כך גם לגבי המגנזיום. גברים צריכים לצרוך בממוצע 420 מיליגרם של מגנזיום ביום ונשים 320 מיליגרם. נשים בהריון צריכות הרבה יותר, בממוצע משהו כמו 700 מיליגרם מגנזיום שכן העובר זקוק גם הוא למינרל בכדי להתפתח כמו שצריך.
מתי לקחת מגנזיום ?
את התוסף מומלץ לקחת מיד אחרי ביצוע פעילות גופנית עצימה וכך למנוע מצב של מחסור כתוצאה מאיבוד הנוזלים. בנוסף, ניתן לקחת את התוסף לפני השינה במטרה לאפשר לגוף שלנו להרפות את השרירים שלו ולעודד תהליך של פירוק חומצות החלב. הרי בזמן שאנחנו ישנים השרירים שלנו משתקמים, גדלים, מתאוששים ולכן לפני השינה זה מצוין.
איזה תוסף מגנזיום לקחת?
חברת נוטרי די פיתחה תוסף מגנזיום עבור ספורטאים, תוסף שמאפשר למינרל להיספג בגוף ביעילות ומונע מצב של מחסור במינרל.