בעוד המדע מחפש כל הזמן דרכים לשפר את ספיגת צמחי מרפא, מחקרים אחרונים מבשרים על הצלחות טכנולוגיות מרשימות המאפשרות להפיק כיום יותר משורש הכורכום. טכנולוגיות אלו חיוניות עבור חלק גדול באוכלוסייה, שבמשך שנים לא יכול היה ליהנות ממלוא יתרונותיו הבריאותיים הטבעיים של הכורכומין. לפחות עד עכשיו

הכורכומין הוא חומר הידרופובי – הוא אינו מסיס במים, ולכן בעל זמינות ביולוגית נמוכה.

משום כך, אם צורכים אותו בצורתו הטבעית, רובו לא יגיע לדם ולתאים בגוף, אלא יופרש במהירות דרך מערכת העיכול, מבלי להשפיע כלל.

אם הספיגה של הכורכומין היתה מושלמת, ייתכן שלא היה בן אדם בעולם שלא היה צורך אותו. מסיבה זאת עסק עולם המדע בשנים האחרונות בדרכים כיצד ניתן להעצים את ספיגתו הנמוכה על מנת לאפשר ליותר ויותר אנשים ליהנות מסגולותיו.

החוקרים גילו כבר לפני עשרות שנים כי פיפרין מסייע לספיגת הכורכומין. בהמשך נמצאו גם יתרונותיהם של הפוספוליפידים וטכנולוגיות נוספות כמו שחרור מושהה. כולם במטרה להעלות את יכולות הספיגה. פתרונות אלו נתנו אמנם פתרון ספיגה לחלק מהאוכלוסייה, אך עדיין חלק גדול מהאוכלוסייה לא הצליח ליהנות מסגולותיו עד כה.

פריצת הדרך בספיגת הכורכומין

הכורכומין נחקר רבות, ונמצא שיש לו השפעות אנטי-דלקתיות, נוגדות חמצון, ותומכות בבריאות מערכת העיכול, המוח והלב. לכן, שיפור הספיגה של הכורכומין הוא קריטי כדי להפיק ממנו את מלוא היתרונות הבריאותיים שלו.

כדי לשפר את הספיגה של הכורכומין פותחו שלוש שיטות חדשניות.

השיטה הראשונה היא כורכומין ליפוזומלי. זוהי טכנולוגיה פורצת דרך המשמשת לשיפור הספיגה והזמינות הביולוגית של החומרים הפעילים בתוסף. הטכנולוגיה הליפוזומלית משפרת את הספיגה של הכורכומינואידים – החומרים הפעילים בכורכומין. בטכנולוגיה זו נעשה שימוש בליפוזומים – בועות מיקרוסקופיות בעלות מעטפת דו-שכבתית, המסיסות בשומן ובעלות עמידות גבוהה יותר לחומצות קיבה. הליפוזומים מגנים על החומר הפעיל ולכן הוא אינו מתפרק במערכת העיכול, וממשיך לחדור ישירות לתאים. טכנולוגיה זו גורמת לעלייה משמעותית בזמינות הביולוגית וברמת הספיגה של הכורכומין בגוף. בנוסף, ספיגה טובה יותר מסייעת גם בהפחתת תופעות לוואי שעלולות להיות במערכת העיכול.

הטכנולוגיה הליפוזומלית גם אינה מחייבת להוסיף לכורכומין פיפרין שעשוי מפלפל שחור – אותו מוסיפים לתוספי כורכומין כדי לשפר את הספיגה שלהם – אשר לעיתים חלק מהאנשים רגישים אליו.

מחקרים מראים שבהשוואה לתוספי כורכומין רגילים, תוספי כורכומין ליפוזומלי מעלים את הזמינות הביולוגית של הכורכומין והוא נספג בתאים בצורה טובה יותר, מה שמאפשר הטמעה גדולה יותר של היתרונות התזונתיים והבריאותיים של הכורכומין. במחקרים נמצא כי כורכומין ליפוזומלי נספג פי 19 בהשוואה לכורכומין רגיל.


כורכומין ליפוזומלי נספג טוב יותר מכורכומין רגיל | טבע בריא
טכנולוגיה נוספת המעלה את רמות הספיגה של הכורכומין היא ננו כורכומין – טכנולוגיה ננו-מטרית בה הכורכומין מפורק לחלקיקים זעירים המאפשרים ספיגה טובה ויעילה יותר בגוף. מחקרים מראים כי ננו כורכומין הוא בעל זמינות ביולוגית טובה יותר בהשוואה לתוספי כורכומין רגילים. במחקרים נמצא, כי ננו כורכומין יעיל פי 15 בעיכוב של דלקות בהשוואה לכורכומין רגיל.


טכנולוגיה מתקדמת נוספת שמשפרת את ספיגת הכורכומין היא טכנולוגיית מיקרו-אנקפסולציה שפותחה כדי לאפשר ספיגה מהירה ויעילה יותר של החומרים הפעילים. במיקרו-אנקפסולציה של כורכומין, החומר הפעיל בכורכומין מוכנס לתוך מיקרו-כמוסות זעירות המגנות עליו מפני פירוק במערכת העיכול וכך הוא נספג בתאים בצורה טובה יותר. בנוסף, טכנולוגיה זו מאפשרת גם שחרור מבוקר של הכורכומין בגוף, מה שמגביר את היעילות שלו לאורך זמן, ומצמצם תופעות לוואי שעלולות להיווצר כתוצאה משחרור מהיר מדי של החומר הפעיל.

מחקרים מוכיחים שטכנולוגיית מיקרו-אנקפסולציה משפרת באופן משמעותי את הפוטנציאל הטיפולי של הכורכומין על ידי שיפור הזמינות הביולוגית שלו. כמו כן, נמצא כי לטכנולוגיית המיקרו-אנקפסולציה יש תכונות השומרות לאורך זמן על הערכים של הכורכומין במהלך האחסון שלו.

לפרטים על כורכומין בספיגה הגבוהה ביותר לחצו כאן >>

איך יודעים שהכורכומין אכן אמיתי ואינו מכיל רכיבים מסוכנים? 

לאור הפופולריות הגדולה של הכורכומין, חלק מהיצרנים והספקים מערבבים חומרים שונים עם הכורכומין הטהור, כדי להגדיל רווחים. חומרים כמו אבקת גיר, צבעים סינתטיים וכרומט עופרת שמגיעה גם כאבקה צהובה ונחשבת רעילה. אחד הזיופים השכיחים ביותר הוא כורכומין סינתטי שעשוי מנפט ושאריות של דלק פטרוכימי, ושהרבה יותר זול לייצר אותו מאשר כורכומין טבעי המופק משורש הכורכום.

כדי לדעת אם הכורכומין הוא טבעי או סינתטי קיימת שיטה יעילה בשם פחמן 14 (Biobased carbon C14), שהוכחה ככלי מדויק המזהה אם הכורכומין הוא טבעי או סינתטי. הבדיקה נשענת על ההנחה כי כל הצמחים בטבע מכילים פחמן 14, שהוא חלק מהפחמן הדו חמצני שצמחים צורכים במהלך הפוטוסינתזה. בהתאם לכך, כורכומין אמיתי שמקורו בצמח יכיל פחמן 14, ואילו כורכומין מזויף אינו יכיל פחמן 14. באמצעות בדיקת פחמן 14 ניתן לוודא שהכורכומין הינו 100% ממקור טבעי ואינו כימי.

לפרטים על כורכומין בטוח לשימוש בספיגה גבוהה לחצו כאן >>

איך לבחור כורכומין שנספג בצורה הטובה ביותר?

חברת נוטרי די, המפתחת תוספי תזונה מתקדמים, מבוססים מחקרית ופורצי דרך, פיתחה את תוסף הכורכומין שנמצא כיום בחוד החנית של הטכנולוגיה.

נוטרי כורכומין של נוטרי די הוא הבשורה המקצועית והמתקדמת ביותר בתחום: כורכומין ליפוזומלי המכיל ננו כורכומין בטכנולוגיית מיקרו-אנקפסולציה. טכנולוגיות מתקדמות אלה מציבות את נוטרי כורכומין של נוטרי די בפסגת טכנולוגיית הספיגה.

נוטרי די היא בין החברות הבודדות בעולם שמציגה בצורה שקופה וחשופה לציבור דו״ח מעבדה של המכון הגדול בארה״ב שבדק ואישר כי מדובר ב-100% כורכומין אמיתי, טבעי ובטוח לשימוש.

להזמנת כורכומין בטוח לשימוש בספיגה הגבוהה ביותר לחצו כאן >>




מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא. היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.