כלורלה היא אצה הנחשבת למזון-על, בשל הערך התזונתי יוצא הדופן שלה. היא גדלה בעיקר באזור יפן וטאיוואן, כאצה חד-תאית המתחברת לחד-תאיים וחסרי חוליות אחרים כגון ההידרה או פטריות שונות.
משום שאיננו יכולים לעכל את כלורלה מינון מומלץ בצורתה המקורית, חוקרים נתנו מעצמם שעות נוספות כדי לאפשר ייצור של תוסף תזונה אפקטיבי, המכיל את הערכים התזונתיים הגבוהים על של כלורלה מינון מומלץ.
כלורלה מינון מומלץ יומיומי:
כלורלה מינון מומלץ איננו קבוע, משום שלא מדובר בתוסף תזונה חיוני לגופנו, כגון ויטמין C או סידן, שאנו חייבים לצרוך באופן יומיומי.
אף יש לציין כי מחקרים שונים מציגים דעות שונות: ישנם מחקרים המציעים כלורלה מינון מומלץ של 5-10 גרם ביום, לעומת מחקרים המעידים כי מינון של 1.2 גרם ביום הוא מספיק.
כלורלה מינון מומלצת כיום עומד על בין 2-3 גרם ביום.
איך לקחת כלורלה:
כיום אנו יכולים ליהנות כלורלה מינון מומלץ בווריאציות של אבקה, תמצית או תוסף תזונה.
אנו יכולים ליטול כלורלה מינון מומלץ באמצעות אבקה או תוסף תזונה:
• אם אנו משתמשים באבקה – כדאי לנו לערבב חצי כפית של כלורלה מינון מומלץ יחד עם שייק פירות, יוגורט או תבשיל. טעמה של אבקת כלורלה מינון מומלץ הוא מר ודומיננטי וכדאי לנו לקחת זאת בחשבון.
• אם אנו משתמשים בתוסף תזונה – בדרך כלל כלורלה מינון מומלץ עומד על בין 3-6 כמוסות כלורלה מינון מומלץ ביום, עד שלוש פעמים ביום, יחד עם מים.
אם אנו מתלבטים לבחור בין אבקת כלורלה מינון מומלץ ובין תוסף תזונה, כדאי לנו לשקול במה באמת נשתמש: אם אנו מרבים לבשל ולעבוד במטבח, יתכן וכדאי לנו להשתמש באבקת כלורלה מינון מומלץ. עם זאת, אם רוב היום אנו עמוסים בדרכים ואין לנו את הזמן להכין אוכל מזין ובריא, כדאי לנו מאוד לפצות על החסך הזה באמצעות תוסף תזונה של כלורלה, שאנו יכולים ליטול בכל מקום ובכל זמן.