הגוג'י ברי הוא פרי אדמדם שגדל על שיח. בסין, טיבט, מונגוליה ונפאל מגדלים את הגוג׳י ברי בכמויות גדולות, וברפואת מזרח אסיה עושים בו שימוש נרחב. כתוצאה מכך, התושבים המבוגרים נראים צעירים, ונשארים פעילים ובריאים. עובדה זו עוררה בעולם המערבי את הרצון לחקור לעומק את התכונות של הפרי הזה, ואת האופן שבו הוא משפיע על הגוף.

המחקרים קבעו באופן חד משמעי, כי גוג'י ברי הוא מזון על המכיל שילוב יוצא דופן של מרכיבים מזינים שמשפיעים לטובה על אלה שצורכים אותו.

איך משפיעה צריכת גוג'י ברי על הגוף?

קיימים אין-ספור מחקרים מדעיים המאשרים, שמדובר בפרי עם השפעה חיובית עצומה על המערכות בגוף:

  • חיזוק המערכת החיסונית - צריכה קבועה של גוג'י ברי שומרת על הגוף מפני מחלות כמו שפעת והצטננות, ומבעיות כרוניות כמו כאבי ראש ובעיות במפרקים. הגוג'י ברי מכיל כמות גבוהה של חומצות אמינו ומינרלים, שתורמים להגברת ייצור כדוריות הדם הלבנות בגוף, ומסייעים לגוף להגן על הכבד, על הכליות ועל איברים נוספים שפעילים בתהליך ניקוי הרעלים בדם.
  • טיפול בעייפות כרונית - גוג'י ברי מהווה חלק מהטיפול המומלץ לחולי דאבת (פיברומיאלגיה) ותשישות כרונית. היכולת שלו לחזק את המערכת החיסונית ולספק לגוף את החומרים החשובים שחסרים לו, משפיעה משמעותית על רמת האנרגיה והמרץ בגוף במהלך היום.
  • שיפור הראייה- הגוג'י ברי עשיר בזאקסנטין, נוגד חמצון שמונע התנוונות תאים בכל הגוף, ובמיוחד ברשתית העין, ולכן הוא יעיל מאוד בשמירה על בריאות העיניים גם לאנשים בגילאי 65 ומעלה. מחקר שנערך על בני הגיל השלישי הראה, שנטילת תוסף גוג'י ברי השפיעה על איכות הראייה של נבדקים בני הגיל השלישי.
  • הורדת רמת הסוכר בגוף – מחקרים שנעשו על טיפול בגוג'י ברי בחולי סכרת הוכיחו, כי צריכה של גוג׳י מאזנת את רמות הסוכר בדם, ומסייעת למנוע סכרת ולשפר את מצבם של חולי סוכרת.
  • עיכוב הזדקנות - ככל שעולה הגיל הגיל הגוף מייצר פחות ופחות HGH (הורמון גדילה). הג'וגי ברי הוא אחד המזונות הבודדים הקיימים שהוכח מדעית כמגרה את הבלוטות שאחראיות על ייצור הורמון זה, הודות לשילוב הייחודי של חומצות האמינו והגלוטומין המצוי בו. תהליך זה בעצם מעכב את הזדקנות התאים באופן טבעי. הגדלת קצב הייצור של הורמון הגדילה בגוף תורמת לאריכות ימים, שמירה על מסת שריר, הקטנה של מסת השומן, שיפור התפקוד של שריר הלב, הכליות והמוח.
  • מניעת מחלות - מרכיבים ספציפיים שמכיל הגוג׳י ברי מסייעים למניעת מחלות כמו סוגים שונים של סרטן, מחלות לב וסוכרת. הוכח מחקרית שהגוג׳י ברי הוריד באופן משמעותי את רמות הגלוקוז והשומנים בדם אצל אנשים סוכרתיים, ואצל אנשים הסובלים מכולסטרול גבוה.
  • שיפור החשק והאון המיני - במדינות רבות באסיה נחשבים תותי הגוג׳י ברי כמשפרים, מחזקים ומעוררים את החשק והאון המיני. קיימים משווקים שמוכרים גוג׳י ברי במינונים ובריכוזים העולים בהרבה על אלו המומלצים, כסם חיזוק לשיפור חיי המין. אך ההמלצה היא לא להפריז. כשהמינון הנלקח נכון, התוצאה היא חיי מין שמחים, פוריים ואקטיביים יותר.

גוג'י ברי וסרטן

מחקרים רבים הוכיחו שיש קשר ישיר ומובהק בין צריכת גוג'י ברי למניעה של התפתחות תאים סרטניים בגוף. ממצאי המחקרים גם הראו כי אנשים בסוגים שונים של גידולים סרטניים, ומקבלים טיפולים כימותרפיים, הגיבו טוב יותר לטיפולים כשהם קיבלו גוג׳י ברי.

מחקר נוסף שנעשה על תאים של סרטן שד הוכיח את השפעתו האנטי סרטנית של הגוג'י ברי.

 

תותי גוג'י ברי


מה מכיל הגוג'י ברי?

  • הגוג'י ברי הוא מקור עשיר לחלבון המכיל 19 חומצות אמינו שונות שאת חלקן הגוף לא מסוגל לייצר בעצמו.
  • ויטמינים מקבוצת B1, B2, B6 שמסייעים לפעילותן התקינה של מערכת העיכול, המערכת החיסונית, העצבים, העיניים, הגדילה ועוד.
  • ויטמין C שנחוץ ליצירת חלבון הקולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות. בנוסף, הוא שומר על נימי הדם והשיניים ומסייע לתפקוד התקין של המערכת החיסונית.
  • ויטמין E שמצמצם את הסיכון למחלות לב.
  • ברזל - מינרל חשוב שאחראי בין היתר על תהליך הייצור של כדוריות הדם האדומות.
  • בטא קרוטן - חיוני לחלוקת התאים ברקמות הגוף, מגן על מערכת העיכול ומפחית סיכויים לדלקות בכליות ובשלפוחית השתן.
  • פוליסכרידים - שרשראות של חד-סוכרים. משמשות לאחסון אנרגיה זמינה בגוף, לאיזון רמות הסוכר ולחיזוק החיסון.
  • הגוג'י ברי הוא מקור עשיר לחלבון המכיל 19 חומצות אמינו שונות (מהוות את המבינה הבסיסי של החלבון) את חלקן הגוף לא מסוגל לייצר בעצמו.
  • ויטמינים מקבוצת 1B, 2B ו 6B, המסייעים בפעילותה של מערכת העיכול, מערכת העצבים, מערכת החיסון, פעילות תקינה של העיניים, לגדילה ועוד.
  • ויטמין C - נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים.
  • ויטמין E- אשר מצמצם את הסיכון למחלות לב.
  • ברזל - מינרל חשוב שבין היתר אחראי על תהליך הייצור של כדוריות הדם האדומות.
  • בטא קרואן- חיוני לחלוקת התאים ברקמות הגוף, מגן על מערכת העיכול ומפחית סיכויים לדלקות בכליות ובשלפוחית השתן.
  • פוליכרידים- שרשראות של מולקולות סוכרתיות. משמשים לאחסון אנרגיה זמינה בגוף, מייצבי רמות סוכר וממריץ חיסוני.

להזמנה ישירה של כמוסות הגוג'י ברי - לחצו כאן

 

מה עדיף - גוג'י ברי בכמוסות או כפרי מיובש?

במחקרים נמצא, כי צריכת החומרים הפעילים שמצויים בגוג׳י ברי חשובה יותר מאכילת הפרי כולו. באבקת גוג'י ברי שנמצאת בכמוסות, הריכוזים של החומרים הפעילים גבוהים משמעותית מאשר בפרי המיובש ולכן, צריכה של גוג׳י ברי בכמוסות היא הרבה יותר אפקטיבית.

כשמדובר בפרי המיובש, האיכות שלו משתנה, כי היא תלויה בסוג האדמה בה התותים גדלים, בכמות הגשמים שירדה, בגובה שבו גדל הצמח וכו׳.

לעומתו, איכותו של התוסף היא קבועה. הפיכתו של הפרי לתוסף תזונה בכמוסות מאפשרת לשמור על ריכוז גבוה של הפרי ושל המרכיבים החיוניים שבו, וצריכתו מאפשרת לנו ליהנות מאפקטיביות מקסימלית שתורמת לחיזוק המערכת החיסונית.

כמוסות הגוג׳י ברי מיוצרות ללא שימוש בחומרי הדברה, תוך שימוש בפרי השלם ובכל מרכיבי הצמח כפי שהם. מחקרים רבים מוכיחים, ששימוש בתוסף הנטחן לאבקה, מאפשר מיצוי מקסימלי של הפרי או הצמח ממנו היא מיוצרת. גוג׳י ברי בכמוסות מכיל ריכוז גבוה פי 5 של החומרים הפעילים, מריכוזם בפרי הטרי או המיובש. בנוסף, הכמוסות מכילות חומרים שמסייעים לספיגתו של הגוג׳י ברי בגוף, ואנזימי עיכול חיוניים.

יתרון נוסף של צריכת גוג'י ברי כתוסף ולא כפרי מיובש הוא הקלות והנוחות שבנטילת תוסף באופן יומיומי.

 

גוג'י ברי יבש וטרי בתוך כלי עץ

תותי הגוג'י ברי בעולם המודרני 

אדם שעובד בשוק העבודה של שנות ה-2000, נמצא בממוצע בין 7-13 שעות במבט עיניים ישיר עם מכשיר אלקטרוני כלשהו. אם זה מחשב, סמארטפון או טאבלט. מבלי לשים לב אנו מאמצים את שריר העין פי כמה ממה שהוא מורגל להתאמץ בצורתו הטבעית.

שלא לדבר על דברים נוספים בהם העיניים מסייעות לנו במהלך היום כגון נהיגה, קריאת ספר לפני השינה או סתם הליכה כשכבר ירדה השמש. החדשות הטובות הן שאם נכניס לתפריטנו היומי את הכמות המומלצת של תותי הגוג׳י ברי, נוכל לסייע משמעותית בשיפור הראייה ולמנוע את ההתדרדרות הטבעית שלה לאורך השנים.

גוג'י ברי מכיל יאקסנטין ולוטאין אשר שייכים למשפחת הקרטונאידים, וממלאים תפקיד חשוב בשמירה על חוזק ובריאות הרשתית. הוא גם מכיל לוטאין ויאקסנטין אשר מתפקידים כמסנני קרינה- ״משקפי שמש״ המגנים על קולטני האור המצויים ברשתית.

נוגדי החמצון האלה, לא רק שהם מצויים בגוג'י ברי בכמות גדולה פי כמה מבגזר ומשאר מזונות כגון ברוקולי, עגבנייה, כרוב ניצנים או תירס, היספגותם של השניים יעילה במיוחד והוכח כי רמתם עולה בגוף פי 3  לאחר אכילה או שתייה של פרי הגוג׳י ברי. 

להזמנה ישירה של כמוסות הגוג'י ברי - לחצו כאן

קרא עוד
 

 

כיצד לצרוך את הגוג'י ברי?

אדום, קטן ומחולל פלאים - גוג׳י ברי מזון העל הטוב ביותר

בעבר היו האנשים  צורכים את תותי גוג׳י ברי ע״י אכילה של הפרי לאחר השרייה במים. היות וכל הויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו, החלבונים ונוגדי החמצון נמצאים בפרי עצמו, שיטה זו, אשר הייתה הנפוצה ביותר בעבר נחשבת היום לפחות יעילה עקב הפיתוחים החדשים.

בעקבות מחקרים רבים אשר נעשו על פרי הגוג׳י ברי ברחבי העולם, הבינו החוקרים כי המיצוי האופטילי ביותר של הפרי הוא ע״י צריכת החומר הפעיל אשר בגוג׳י ברי בלבד, ולא ע״י אכילת הפרי עצמו.

הריכוזים בכמוסות הגוג'י ברי גבוהים עד פי 5 מהפרי ולכן, צריכה של גוג׳י ברי בכמוסות נמצאה יעילה ואפקטיבית הרבה יותר. פרט לכך האבקה מספקת מיצוי איכותי של כל הרכיבים התזונתיים החיוניים לגופנו, היא בעלת יתרונות רבים נוספים.

הכמוסות נוחות וקלות לשימוש. לכמוסות יש את אותם היתרונות של הפרי רק בכמות מוגברת פי כמה, זאת משום שהן נספגות ביעילות רבה יותר בגוף ומאפשרות למצות את היתרונות של הפרי בצורתו הטבעית ביותר.

גוגי'י ברי יתרונות

  • מעכב ההזדקנות הטבעי הטוב ביותר
  • מזון על עוצמתי עשיר בויטמינים ומינרלים
  • מסייע לתפקוד הלב וכלי הדם
  • מחזק את מערכות הגוף ומעניק אנרגיה וכוח
  • קיים בכמוסות מרוכזות עד פי 5 מהפרי המיובש


מחפשים מיצוי מרוכז של הגוג'י ברי? - לחצו כאן >>

 

מה זה גוג'י ברי:

תותי הגוג׳י ברי או בשמם הבוטני Iyceum Barbarum הוא למעשה פרי אדמדם אשר גדל על שיח, לרוב במזרח אסיה-סין טיבט מונגוליה, נפאל ונמצא בשימוש ברפאות המזרח כבר למעלה מאלפי שנים.

באזור נינגסיה בסין, שם מגדלים בכמויות גדולות של את הגוג׳י ברי, אוכלוסייה האזרחים המבוגרים באזור נראים צעירים, פעילים ובריאים בהרבה מבני גילם אשר חיים במערב.

מכאן למעשה התחיל הסיפור על תות גוג׳י ברי אשר תפס תעוצה בשנים האחרונות במערב ובהמשך ניתן יהיה להבין מדוע יש קשר מובהק בין צריכתו של תות הגוג׳י ברי והכנסתו לתפריט התזונה היומית שלנו, לבין אריכות ימים ושיבה טובה.

גודלו של הגוג׳י ברי הוא כגודל אוכמניה וטעמו מזכיר שילוב של תותים וצימוקים. הגוג׳י ברי זכה לכינויים שונים כגון ״מזון על״ ו״מעיין הנעורים״ בשל סגולותיו הרבות. ערכו התזונתי הגבוה, המולקולות אשר מרכיבות אותו ומסייעות להילחם במגוון רחב של מחלות.

גוג'י ברי מחיר בעולם

מחיר הגוג'י ברי נתון לשינוי לפי עונות הגידוk/ הקטיף. אולם מחיר האבקה נותר בדרך כלל קבוע לאורך כל ימות השנה. גוג'י ברי מחיר מן הסתם צפוי לרדת ככל שהביקוש יעלה והפופולאריות שלו בעולם תלך ותגדל. 

פרי כתרופת פלא?

הגוג׳י ברי באבקה נמצא כמדורג באחד מהמקומות הגבוהים בסקאלת ה-ORAC- המודדת את רמת  האנטי אוקיסדנטים בגוף ומעידה על היכולת שלהם לספוח רדיקלים ולנטרלם ע״י צמח או פרי מסוים.

מדוע בכלל חשוב לנו לצרוך מזונות אשר מקטינים את תגובות החמצון בגוף?

חומרים מחמצנים מיוצרים בגופנו בתהליך טבעי ומתעצמים בעת ביצוע פעילות גופנית אירובית. השרירים בגוף זקוקים לחמצן פי כמה מאות לאחר פעילות גופנית מאשר הגוף נמצא במנוחה. למעשה, פעילות גופנית מסייעת ליצירת חומרים מחמצנים בגוף אשר פוגעים ברקמות מה שעלול לגקרום לעייפות ממושכת, סרטן, הזדקנות העור וכו׳.

כמו כן, נוגדי החמצון השונים בולמים את תגובות השרשרת הנוצרות דרך אותם רדיקלים חופשיים באמצעות הסרת רדיקל חופשי אמצעי, וזאת תוך כדי חיזור של מחמצנים בסביבתם, כך למעשה מתחמצנים בעצמן. במצב כזה נוגדי החמצון יציבים ואינם גורמים לנזקים.

הקשר בין גוג'י ברי להורמון הגדילה

תותי הגוג׳י ברי  מסייעים להגברה של הורמון הגדילה בגוף, מה שגורם לאריכות ימים, שמירה על מסת שריר, הקטנה של מסת השומן, שיפור תפקודו של שריר הלב, הכליות וחיוניות לפעילותו של המוח.ככל שגוף האדם מתפתח ומתבגרהוא מייצר פחות מהורמון הגדילה בגוף.

(HGH) זהו ההורמון העיקרי אשר מופרש מבלוטה הממוקמת במוח. ההורמון מסייע לגדילה תקינה בגילאים מוקדמים (מגיל 0-18) והוא השומר על ההתפתחות הרצויה והתקינה של השלד, הרדמות והאיברים בגוף.

פעילותו של ההורמון בין גילאי 40-50 כאשר בסוף שנות ה-50  נשארות בגופנו כמות מזערית של ההורמון. צריכה של תות הגוג׳י בריהמכילה סוגים שונים של חומצות אמינו, יוצרת שילוב אשר ממריץ יצירה של הורמון הגדילה מה שגורם לעלייה בחילוף החומרים, הגברת האנרגיה ותחושת חיות.

השפעת הגוג'י ברי על סימפטומים של הגוף

רכיבים ספיציפיים אשר הגוג׳י ברי מכיל, מונעים מחלות כגון סרטן לסוגיו השונים, מחלות לב וסוכר.

עובדתית הוכח כי הגוג׳י ברי הוריד באופן משמעותי את רמות הגלוקוז ואת רמות השומנים בדם אצלאנשים סוכרתיים וכך גם אצל אנשים הסובלים מטריגליצריטדים(צורת האנרגיה העיקרית המצויה בגוף-מאגרי השומן) וכולטרול גבוה.

רכיב אשר קיים בגוג׳י ברי((LBP-s-1גורם לדילול והורדה של כמות הסוכר הנמצאת בדם. התהליך מתרחש תוך כדי הגברת ההפרשה של האינסולין, כך מתבצעת קליטה של הסוכר בתאים וייצור מוגבר של תאי בטא בלבלב(תאים הנהרסים ע״י מערכת החיסון כתוצאה מסכרת).

תותי הגוג'י ברי מחיר בעולם המודרני 

דור ההייטק, מגע הטאצ׳ או המשרד אם נאמר את האמת למעשה כבר כמעט כולנו הפכנו בדרך זו או אחרת להיות חלק ממנו.

אדם שעובד בשוק העבודה של שנות ה-2000, נמצא בממוצע שבין 7-13 שעות במטבע עיניים ישיר עם מכשיר אלקטרוני כלשהו. אם זה מחשב סמארט פון או טאבלט זה כבר לא באמת משנה.

מה שכן משנה זה שמבלי לשים לב אנו מאמצים את שריר העין פי כמה ממה שהוא מורגל להתאמץ בצורתו הטבעית. שלא לדבר על דברים נוספים בהם העיניים מסייעות לנו במהלך היום כגון נהיגה, קריאת ספר לפני השינה או סתם הליכה כשכבר ירדה השמש.

החדשות הטובות הן שאם נכניס לתפריטנו היומי את הכמות המומלצת של תותי הגוג׳י ברי, כן תות גוג׳י ברי ולא גזר נוכל לסייע בשיפור הראייה ולמנוע גדילה של מספר או צילינדר בעתיד. יאקסנטין ולוטאין אשר שייכים למשפחת הקרטונאידים, הם בעלי עוצמה רבה וחשובים על שמירה של חוזק ובריאות הרשתית.

הלוטאין והיאקסנטין מתפקידים כמסנני קרינה- ״משקפי שמש״ המגנים על קולטני האור המצויים ברשתית. שני נוגדי החמצון הללו מצויים בשפע בפרי הגוג׳י ברי. לא רק שהם מצויים בכמות גדולה פי כמה מבגזר ומשאר מזונות כגון ברוקולי, עגבניה, כרוב ניצנים או תירס, היספגותם של השניים יעילה במיוחד והוכח כי רמתם עולה בגוף פי 3  לאחר אכילה או שתייה של פרי הגוג׳י ברי.

נכון הוא קטנטן אך עושה פלאים 

מחקרים רפואיים רבים הן במזרח והן במערב נכתבו על תות הגוג׳י ברי. מחקר שהתפרסם עבור אחת מהמחלקות האונקולגיות המפורסמות בעולם בתחילתה של שנת2010. המחקר עוסק ביכולתיו יוצאות הדופן של הגוג׳י ברי המדובר למניעה של התפחות תאים סרטניים בגופנו. חלק מהמאמר ניתן למצוא בקישור הבא:

.http://link.springer.com/article/10.1007/s12032-009-9415-5#page-1

ממצאי המחקר הראו כי קבוצות אנשים מגילאים שונים, אשר אובחנו בסוגים של גידולי סרטן שונים, וכבר נמצאים בטיפולים כימותרפיים הגיבו טוב יותר לטיפולים כאשר קיבלו את גוג׳י ברי. כמו כן נמצא כי מיצוי של הגוג׳י ברי מנע התפחות של גידולים סרטניים מסויימים וסייע להחלמה מהירה יותר. ממחקרים אחרים עולה שצריכה יומית של הגוג׳י ברי מקטנה באופן משמעותי ירידה בכושר הראייה ומחלות אשר מובילות לאובדן הראייה עד כדי עיוורון.

האם תות גוג'י ברי שיכול לייצר חשקים?

במדינות רבות באסיה נחשבים תותי הגוג׳י ברי ברי כמסייעים לשיפורם, חיזוקם ועוררותם של צרכינו המיניים.

קיימים מקומות בעולם אשר מנצלים תכונה זו וממקסמים אותה(בצורה שאיננה חוקית), כלומר, משתמשים בגוג׳י ברי במינונים ובריכוזים העולים בהרבה על אלו המומלצים ומשתמשים בו כסם חיזוק לשיפור הסיבולת, העמידה מצב הרוח והרווחה המינית. במצבים אחרים שאינם קיצוניים והמינון הנלקח נכון, התוצאה תהיה חיי מין שמחים, פוריים ואקטיביים יותר.

תהליך ההזדקנות גורם לירידה בחשק המיני ובכך למעשה מסייעים גוג’י ברי משום שהם מגבירים את ייצורו של הורמון הגדילה, שמסייע בהגברת ייצורו של הטסטוסטרון. מכאן נשאלות השאלות מה היא הכמות היומית הנכונה או המומולצת, למי הוא בכלל מתאים ובאילו תצורות ניתן להשיג את הגוג׳י ברי  הנחשק?

איך ניתן לצרוך את הגוג'י ברי?

את הגוג׳י ברי ניתן לצרוך בצורתו הטרייה, מבושל, מיובש, כחליטת תה, במיצים, יינות, קפסולות או אבקות. הצורה הנפוצה ביותר היא צורתו המיובשת. ניתן להוסיף את הגוג׳י ברי לכל סוגי הסלטים, ליוגורט עם פירות או לדייסת שיבולת שועל.

ניתן אפילו להשרות אותו במים פושרים מספר דקות על מנת שיתרכך ויקבל טעם מתוק יותר. המינון המומלץ של גוג׳י ברי הוא בין שניים לשלושה גרם ליום והעדיפות היא להגיע למינון זה בהדרגתיות ולא בבת אחת. מינונים גבוהים מדי עלולים לגרום להאצה בפעילותה של מערכת העיכול ומכאן לפעילות מעיים לא סדירה.

לנשים הרות ו/או מניקות מומלץ להיוועץ עם רופא לפני אכילת גוג׳י ברי. אנשים שאלרגים לעגבניות עלולים לפתח לפרי אלרגיה צולבת. לכאלה אשר נוטלים תרופות באופן לטיפול בסוכרת ובלחץ דם גבוה כדוגמת קומדין מומלץ שלא לצרוך את גוג׳י ברי, בטח שלא במינונים גבוהים. זאת משום שגוג׳י ברי מהווה עבור קבוצה זו קונטראינדיקציה, כלומר התווית נגד.

הפרי כפי שהוא מוריד לחץ דם ומדלל את הדם. כמו כן, בשל מרכיביו של גוג׳י ברי מתבצעת הורדה של רמת הגלוקוז בדם ועל כן הסיכון שרמת הסוכר תרד מתחת לרמה הנורמלית שאמורה להימצא בגוף.

מאמינים לסיפורי אגדות? אם לא-היסטוריה גיאוגרפיה ומה שביניהם.

הגרגירים של תות גוג׳י ברי גדלים על שיח אשר צומח בצורה הדומה לגפן. הגידול מתבצע בצל והגובה שלו עלול לטפס עד למטר ושמונים סנטימטר. קיימים היום בין 80-90 סוגים וזנים של גוג׳י ברי בין 15-20 בצפון ומרכז אמריקה.

אפשר להבין שגוג׳י ברי הובא לאמריקה על ידי מהגרים מסין או מאזורים אחרים במזרח דרך הגשר במיצר ברינג. אחוז גדול מהגידולים של הגוג׳י גדלים וצומחים בתנאי מדבר ויובש באותו האופן שהם גדלים באזורים טרופיים. השיח יכול לעמוד בשינויים קיצוניים של טמפרטורות ולשרוד חורפים קשים במיוחד.

האגדה הסינית העתיקה מספרת שאדם אשר אוכל את גרגירי הצמח גוג׳י ברי , חוקר אותו ולומד לאהוב אותו, הגוג׳י ילמד אותו בחזרה את עקרונות היסוד של תורת הרפואה הסינית- תורת צמחי  המרפא. הסינים מאמינים שאכילת גוג׳י ברי משפרת את יכולות הלמידה ואפילו יחידי סגולה יצליחו לקלוט את  סגולותיו הרפואיים ולהשתמש בהם.

אגדה מאחורי הגוג'י ברי 

גיבורה של האגדה הסינית נקרא לי קינג יואו (. (Li Qing Yuen)אותו לי, הפך את תותי גוג׳י ברי למאכל עממי ופשוט. מספרים שהוא חי עד גיל 252 בין השנים 1678-1930. כמובן שהזקן האגדי אכל גוג׳י ברי יום ביומו והוא האדם היחיד שחייו תועדו במשך שנים כה רבות. כאשר היה נער צעיר בין 11, הוא נתקל בשלושה חכמים אשר גם הן זכו לאריכות ימים.

החכמה לימדה את לי את תורת המדע, מה הם מי המעיינות, הדרך היפה ביותר לאריכות ימים בשילוב תזונה נכונה, רגיעה גופנית ותורת עשבי המרפא. מסתבר שהדברים אותו גילתה הרפואה המערבית לא לפני שנים רבות, בסין כבר ידעו זאת מזמן מזמן.

למחקרים בנושא גוג'י ברי

מחקר מספר 1: הגוג'י ברי הוא נוגד חמצון עוצמתי באופן יוצא דופן – שלוחם ביעילות בתופעת הרדיקלים החופשיים, תורם לבריאות העיניים, מערכת הלב וכלי הדם, מייעל את תהליך הירידה במשקל ותורם עוד שפע יתרונות לחיינו

 מחקר מספר 2: גוג'י ברי מסייע תורם לגופנו תחושות של שלווה, מייעל את הפעילות של מערכת העצבים ואת איכות תהליך העיכול

מחקר מספר 3: היתרונות המגוונים של הגוג'י ברי

מחקר מספר 4: גוג'י ברי מווסת את הפעילות של המערכת החיסונית שלנו, בעל איכויות אנטי-סרטניות ושפע יתרונות בריאותיים

מחקר מספר 5: המבנה הכימי של הגוג'י ברי ויתרונותיו הבריאותיים המרובים

מחקר מספר 6: 8 עובדות בריאותיות, מוכחות מחקרית, אודות גוג' ברי

מחקר מספר 7: התכונות הכימיות, מבנה חומצות השומן והאיכויות נוגדות החמצון של הגוג'י ברי

מחקר מספר 8: הערכת האיכויות נוגדות החמצון של הגוג'י ברי

מחקר מספר 9: הערך התזונתי והערכת חומצות השומן הבריאות, המצויות בגוג'י ברי

מחקר מספר 10: גוג'י ברי מסייע להאט את תהליך ההזדקנות מכל בחינה

מחקר מספר 11: השוואה בין ערכים תזונתיים של גוג'י ברי אדום ובין אלו של גוג' ברי שחור

מחקר מספר 12: ההשפעה של גוג'י ברי על הגוף ברמה המולקולרית וסיקור של איכויותיו נוגדות החמצון

מחקר מספר 13: הוכחה מחקרית כי גוג'י ברי הוא אכן סופר פוד

מחקר מספר 14: סיקור מלא אודות גוג'י ברי

מחקר מספר 15: סיקור אודות גוג'י ברי ויכולתו לסייע בטיפול בסוכרת