חלבון מי גבינה הוא תוצר של חלב, והוא מופרד מרכיבי החלב האחרים תוך תהליך הגיבון. חלבון מי גבינה הינו החלבון בעל הערך הגבוה ביותר של חומצות אמינו, החיוניות לבניית רקמת השריר ולשמירה על שלמותה. חלבון מי גבינה אף מכיל ריכוז גבוה במיוחד של לאוצין, אשר מעודד סנתוז חלבונים ותורם לבניית רקמת השריר. למעשה, חלבון מי גבינה נחשב לחלבון בעל פרופיל הרכיבים והתכונות הטובים ביותר.כמו כן, חלבון זה נהנה מערך ביולוגי גבוה במיוחד, אשר עומד על 170.
ארבעת הסוגים של חלבון מי גבינה
חלבון מי הגבינה מתחלק לארבעה סוגים:
- תרכיז חלבון מי גבינה: חלבון מי גבינה ברמת איכות גבוהה, אשר מכיל גם שומנים ופחמימות. רמת הריכוז של תרכיז חלבון מי גבינה עומד על כשבעים אחוזים.
- חלבון מי גבינה מבודד (איזולט): חלבון מי גבינה איזולט הינו חלבון אשר מעובד יותר. הודות לכך, רמת הריכוז שלו גבוהה יותר, כ - 95% ומעלה, והוא נחשב לאיכותי יותר בהשוואה לתרכיז חלבון מי הגבינה.
- חלבון מי גבינה אשר עבר הליך הידרוליזה: חלבון מי גבינה אשר נוצר מהתפרקות שרשראות של חומצות אמינו לרסיסים זעירים. הודות להרכבו, חלבון מי גבינה מסוג זה מתעכל בקצב מהיר יותר מחלבון מי גבינה איזולט.
- חלבון מי גבינה בעל חלקיקים זעירים ביותר, אשר הודות להרכבו, מהיר ביותר לעיכול. חלבון מי גבינה מסוג זה נמס בקלות יתירה בנוזל.
מהי תרומתם של מי גבינה?
חלבון מי גבינה תורם להגדלת מסת השריר הרזה, מקצר את זמני ההתאוששות לאחר אימונים, תורם לתיקון מהיר יותר של נזקי רקמת השריר, מפחית את רמת השחיקה של רמת השריר כתוצאה מהאימונים ומגביר את קצב חילוף החומרים.
מתי מומלץ לצרוך חלבון מי גבינה?
ניתן לצרוך חלבון מי גבינה לאורך היממה, אם כי מומלץ לצרוך חלבון מי גבינה מידית עם הקימה בבוקר. בכל הנוגע לזמני האימונים, מומלץ לצרוך אבקת חלבון מי גבינה לפני האימון ועם סיומו, במהלך "חלון ההזדמנויות" שלאחריו. למחפשים אבקת חלבון איכותית המיוצרת מחלבון מי גבינהה אמריקאי מבודד (נקי מפחמימות ושומנים), פורמולה המיוצרת בתהליכים המתקדמים והקפדניים ביותר בשוק תוספי המזון לספורטאים זוהיא אבקת חלבון אלפא המיוצרת על ידי נוטרי די ספורט. מדובר בתוסף חלבון עשיר ומלא שיסייע לכם להשלים את רמות החלבון הנחוצות לכם בזמני האימון ויחד עם זאת יתמוך בתהליכי התאוששות, חידוש ובנייה.
לאבקת חלבון מי גבינה מומלצת לחצו כאן >>
לשילוב מנצח של חלבון מי גבינה וחלבון ביצה לחצו כאן >>