הפלאפל הוא אוכל רחוב ישראלי, אשר נחשב לבריא ביחס למאכלים רבים אחרים ועם זאת – טומן בחובו שפע קלוריות.
מנת פלאפל ממוצעת, כזו שמורכבת מפיתה שלמה, 6 כדורי פלאפל, סלט ומעט טחינה, מכילה כ- 600 קלוריות. אם החלטנו להוסיף למנה המכובדת הזו גם צ'יפס – כמות הקלוריות תגדל ל- 800 קלוריות למנת פלאפל.
הפלאפל עשוי מחומוס או פול, ירק ותבלינים, כך שהוא אמור להיות בריא מטבעו. הבעיה נעוצה בטיגון בשמן עמוק, שפוגע בערכים התזונתיים של הקטניות.
ניתן להפוך מנת פלאפל לבריאה יותר
אם אנו שואפים ליהנות מפלאפל בריא יותר, כדאי לנו לבחור ללכת למקום שאנו יודעים כי שומר על ניקיון ומחליף את השמן במכונת הטיגון לעיתים תכופות. אנו אף יכולים לבקש להחליף את השמן בטענה שהוא איננו בריא.
בנוסף, כדאי לנו לפנות למקומות שמציעים פיתה מחיטה מלאה, שמכילה הרבה פחות סוכרים.
אם נוותר על הצ'יפס ונחליף אותו בממרח חומוס, טחינה, ירקות וסלטים – נהנה מפלאפל בריא בהרבה.
הבריאות שטמונה בקטניות
קטניות כגון חומוס, פול, עדשים או אפונה נחשבות למקור מצוין לחלבון, המהווה בסיס לבניית מסת שריר, הורמונים, רקמות ואנזימים. זאת משום שהן מכילות כמויות גדולות של חומצות אמינו ומינים רבים שלהן.
הקטניות אף עשירות בסיבים תזונתיים, אשר אכילתם על בסיס יומיומי מסייעת להוריד את הסיכון ללחץ דם גבוה, לסוכרת, להשמנת יתר, לבעיות לב וכלי דם ולדלקות המהוות גורמי סיכון למחלות לב. כדאי לנו לצרוך בין 25 ל- 40 גרם סיבים תזונתיים ביום, מה שהופך פשוט בהרבה כאשר קיימים כל כך הרבה מהם בקטניות. קטניות אף עשירות בוויטמינים רבים כגון ברזל, ויטמין E, ויטמינים מקבוצת B, אשלגן, סלניום ועוד.