הדרך ליצירת אורח חיים בריא, מאוזן המשלב פעילות גופנית, שתייה ואכילה של מזונות טבעיים, עשירים ונטולים משומני טרנס, צבעי מאכל וסוכרים איננה פשוטה. ככל שהזמן עובר, המזון שאנו צורכים הופך דליל ברכיבים החיוניים לנו, להם גופנו זקוק בכדי לקיים תהליכים פיזיולוגיים רבים. למרות זאת, רבים מאיתנו מנסים ליצור איזון ולצרוך מזונות ירוקים הכוללים ירקות, עשבי תיבול ונבטים שנחשבים לחלק בלתי נפרד מהתזונה האנושית כבר אינספור שנים.
אם עדיין לא שמעתם או נחשפתם לאחד ממזונות העל העשירים שיצר עבורנו הטבע, זה הזמן להכיר את אצת הספירולינה. ממחקר שבוצע באוניברסיטת מרילנד במזרח ארה״ב, https://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/spirulina עולה כי אצת הספירולינה מסייעת להגביר ייצור של נוגדנים הנלחמים בזיהומים, מחלות כרוניות ואפילו מחלות קשות.
הרכב תזונתי מנצח שמעניק לגוף אנרגיה ועירנות מוגברת
הספירולינה הינה סוג של אצה כחולה ירוקה עשירה בחלבונים, ויטמינים, מינרלים, קרוטנטאידים ונוגדי חמצון אשר מסייעים להגן על התאים בגוף מפני נזקים חמצוניים. צבעה ירוק עמוק ושילובה במזונות בסיסיים, יכול ליצור שינוי אמיתי בגו, שלכם.
היא נחשבת לאחד המזונות העשירים, המלאים והמזינים ביותר בטבע ואין שום צמח שמכיל את כמות הרכיבים התזונתיים שיש באצה. תופתעו לגלות שבמקומות מסוימים בעולם בהם האוכלוסיה סובלת לעתים משנות בצורת, היא ניזונה במשך חודשים ארוכים רק מאצת הספירולינה. חשוב לציין שהיום בעקבות הטכנולוגיה המתקדמת, החלו לגדל את הספירולינה גם בישראל בחוות גידול ייעודיות. האצות גדלות בתוך מערכות צינורות מיוחדות, אין שימוש בחומרי הדברה והיא גדלה בתנאים 100% אורגניים.
להזמנה ישירה של ספירולינה - לחצו כאן
איך מיוצרת אבקת הספירולינה?
האבקה מיוצרת ממיצוי של האצה לאחר שהיא עוברת ייבוש בטמפרטורה ספיציפית שאיננה פוגעת בערכיה התזונתיים.
תומכת במערכת החיסונית
מחקרים מדעיים רבים שבוצעו הן על בני אדם והן על חיות, הראו כי תזונה המשלבת בתוכה את אבקת הספירולינה, מחזקת ומשפרת את התפקוד של המערכת החיסונית. הספירולינה מאיצה ייצור של נוגדנים וכך מאפשרת לגוף לבלום כניסה של חיידקים, היווצרות של זיהומים ומחלות.
אספקה אדירה של חלבון
הספירולינה עשירה הן בחומצות אמינו והן בחלבונים לכן מסייעת בחידוש התאים והרקמות שלנו ואף תומכת בתהליכי התאוששת. זו הסיבה שספורטאים מקצועיים רבים בוחרים לשלב אותה בתזונה מסביב לזמני האימון.
משפרת את תפקודה של מערכת העיכול
הספירולינה עשירה בסיבים תזונתיים המספקים תחושת שובע ממושכת ומסייעים למערכת העיכול לתפקד ביעילות.
מפחיתה תסמינים אלרגניים
הרכיבים התזונתיים שבאצה מגנים על הגוף מפני תגובות אלרגניות אשר בולמים את שחרור ההיסטמין. היא מסייעת להקלה במצב של עיניים דומעות, פריחה, נפיחות ועוד.
מקלה בעת לקיחת אנטיביוטיקה
אנטיביוטיקה גורמת לחוסר איזון בכמות החיידקים הטובים במעיים. צריכה של אבקת הספירולינה בשילוב האנטיביוטיקה, מסייעת למנוע הפרה של האיזון ומשמשת כפרוביוטיקה.
ההרכב התזונתי של האצה קל לעיכול, נספג בגוף בקלות יחסית וניתן לשלבה בתבשילים, קינוחים ושלל מתכונים שכן טעמה נטרלי. חימום שלה עלול לפגוע בהרכבה התזונתי ולכן מומלץ לשלבה בשייקים, בסלטים, בפופקורן, רטבים וקינוחים קרים.