קו אנזים קיו 10, שנקרא גם יוביקינון (Ubiquinone), הוא אחד החומרים החשובים לבריאותנו כשבפרט הוא מסייע לשמירה על הלב ולאספקת אנרגיה חיונית. גוף האדם מייצר אותו באופן טבעי, אולם החל מגיל 35 פחות או יותר כושר הייצור הולך ופוחת - כך שבמקרים מסוימים מומלץ להיעזר בתוסף תזונה מתאים.


תפקידיו החשובים של ה-Q10

ה-Q10 נמצא בכל התאים בגוף האדם ובמיוחד בלב ובכליות, וממלא שורת תפקידים חיוניים:

  • לספק אנרגיה לכל תאי הגוף - קיו 10 נמצא במיטוכונדריה, איברון קטן המוגדר כ"תחנת הכוח" של התא, ולוקח חלק מרכזי בייצור האנרגיה.

  • להגן על שריר הלב - שריר שזקוק לכמות גדולה במיוחד של אנרגיה. בפרט נמצא כי מתן Q10 למנותחי לב שיפר משמעותית את תהליך ההחלמה.

  • לנטרל רדיקלים חופשיים - קיו 10 הוא נוגד חמצון מהעוצמתיים ביותר הקיימים ויש לו חלק חשוב בנטרול הרדיקלים החופשיים. רדיקלים חופשיים נמצאים בכל גוף, וברמה מסוימת הם אף חיוניים לנו, אולם הבעיה היא שאורח החיים של רובנו מוביל לרמה גבוהה מאוד של אותם רדיקלים ועל כן השפעתם הופכת מזיקה במיוחד.
    בין השאר גורמים הרדיקלים החופשיים להזדקנות מואצת של תאים שונים בגוף, לפגיעה ב-DNA ובמקרים מסוימים גם לתהליכים סרטניים.


להזמנה ישירה של Q10 - לחצו כאן



יתרונות Q10


  • לחזק את המערכת החיסונית.

  • לשפר את הביצועים במהלך פעילות גופנית - וזאת בזכות אספקת האנרגיה המיטבית.

  • להעניק לעור שלנו מראה חיוני ומושך - בזכות הפעילות נוגדת החמצון שלו, שמסייעת לשמור על תאי העור.

  • לסייע במצבים של מחלות חניכיים - מסיבות שונות מחלות חניכיים, בדרגות חומרה שונות, הפכו נפוצות מאוד. הקו אנזים קיו 10 עשוי לתמוך בטיפולים בדלקות חניכיים ולהאיץ את הריפוי וכן להפחית אפטות, בעיקר בזכות שיפור זרימת הדם וחיזוק המערכת החיסונית באופן כללי.

בנוסף כדאי לציין כי מחקר (מצומצם יחסית) מראשית המאה ה-21 גילה כי ל-Q10 השפעה חיובית גם עבור חולי פרקינסון בשלבים מוקדמים של המחלה שכן הוא מאט את קצב החמרתה. ניסוי קליני אחר גילה כי במקרים רבים הוא מקל על הסובלים מהתקפי מיגרנה.


מדוע נוצר מחסור בגוף בקיו 10?

כאמור עד גיל 35 גוף בריא מייצר את הכמות הרצויה של ה-Q10, אולם החל מגיל זה הולך ופוחת כושר הייצור של הקו אנזים החשוב ועל כן עלול להיווצר מחסור בו.
סיבות אפשריות נוספות לרמה נמוכה מדי של Q10, כך שהוא כבר לא ממלא את כל תפקידיו החשובים כנדרש:

  • תזונה לא נכונה - שכן חלק מהקיו 10 מגיע אלינו ממאכלים שונים ובהם כבד בקר, סרדינים, בשר כבש, ברוקולי, תרד, בוטנים ודגנים מלאים.

  • מצבי דחק ולחץ.

  • מחלות כרוניות שונות.

  • נטילת תרופות מסוימות - ובפרט ממשפחת חוסמי הבטא (למשל דרלין או נורמיטן, ובאופן כללי התרופות הנלקחות במקרים של יתר לחץ דם) או ממשפחת הסטטינים (תרופות נפוצות מאוד המשמשות להורדת רמות הכולסטרול בגוף אשר פוגעות בייצורו הטבעי של הקיו 10 ע"י הגוף, ועל כן בין תופעות הלוואי שלהן כאבי שרירים ועייפות).

  • פעילות גופנית מאומצת ואינטנסיבית - שבאופן טבעי נזקקת לכמויות אנרגיה גדולות ועל כן נוצר המחסור ב-Q10.

בכל המקרים הנ"ל ובכל מצב שבו רמת הקיו 10 בגוף נמוכה מכדי שהוא יבצע את כל תפקידיו החשובים, מומלץ להיעזר בתוסף תזונה מתאים.
חשוב להקפיד על שימוש בתוסף תזונה איכותי, כך שאכן נוכל ליהנות מאספקת אנרגיה מיטבית לכל תאי הגוף, מהגנה אפקטיבית על הלב ומנטרול נזקי הרדיקלים החופשיים. כמו בכל מקרה של נטילת תוספי תזונה מומלץ להתייעץ עם רופא או עם אנשי מקצוע בתחום. לנוכח השפעתו המעוררת של ה-Q10, רצוי לא לקחת את התוסף לפני השינה.


להזמנה ישירה של Q10 - לחצו כאן