אתם משקיעים כל כך הרבה באימון ובפיתוח הגוף, בשיפור התזונה וגם, בואו נודה על האמת, במראה שלכם. אז כדי להשיג את התוצאות הרצויות, ולא להכניס לגוף שלכם חלילה חומרים לא טובים ואפילו אסורים, חשוב שתצרכו רק אבקת חלבון איכותית.
העניין הוא, שהשוק מוצף באבקות חלבון ולא תמיד אתם יודעים איך לבחור אותן. כולן ממותגות וכולן עושות רושם של אבקות איכותיות אבל זה לא המצב. אז איך תוכלו להשוות ולבדוק בעצמכם אם אבקת החלבון שאתם רוצים לקנות היא אכן איכותית? התשובה לכך היא פשוטה, וכל מה שאתם צריכים לדעת נמצא ממש מול העיניים שלכם. הנה מדריך קצר שיעזור לכם לעשות זאת נכון
אילו סוגים של אבקות חלבון קיימים?
בשוק יש שלושה סוגים של אבקות חלבון. לכל סוג יש יתרונות וחסרונות אז חשוב שנכיר אותם ונבדיל ביניהם.
- אבקת חלבון מי גבינה טהורה - אבקת חלבון איכותית שמכילה ריכוז גבוה של חלבון מי גבינה. חלבון זה נספג מהר ברקמות, מעודד בניית מסת שריר ותומך בתהליך התאוששות השריר. לאבקת חלבון מי גבינה שמורכבת אך ורק ממי גבינה יש הרבה יתרונות, אך יש לה גם חיסרון בולט - החלבון הזה נספג בגוף בזמן קצר יחסית ואז תהליך הספיגה נגמר.
- אבקת חלבון עם תשלובת חלבונים - אבקת חלבון זו מפצה על החיסרון של אבקת מי גבינה טהורה. היא מכילה גם אבקת חלבון מי גבינה איכותית וגם עוד חלבונים איכותיים, כמו חלבון ביצה או חלבון קזאין. היתרון הברור של אבקת חלבון עם תשלובת חלבונים הוא, שקצב הספיגה של החלבון נקבע על פי מספר מנגנונים, והגוף מקבל חומצות אמינו לאורך זמן ארוך יותר. בנוסף, פרט להנאה מיתרונותיו של חלבון מי הגבינה, הגוף נהנה מהיתרונות של חלבונים נוספים.
- אבקת חלבון צמחונית או טבעונית - אבקת חלבון איזולט, שמתאימה גם לרגישים ללקטוז (הסוכר שבמוצרי החלב), וגם לצמחונים וטבעונים. אבקות חלבון טבעוניות מכילות לרוב חלבון סויה, אבל יש גם אבקות שמבוססות על טכנולוגיה מתקדמת ומשלבות גם חלבונים איכותיים אחרים, למשל מקטניות או ממזונות סופר פוד כמו ספירולינה.
לכל ההנחות על אבקות חלבון איכותיות >>

איזה פרמטרים צריך לקחת בחשבון כשבוחרים אבקת חלבון?
- כמה חלבונים ומאיזה סוג יש באבקת החלבון - כאמור, מומלץ לבחור באבקת חלבון שמשלבת כמה סוגים של חלבונים. כך מבטיחים כמה מנגנוני ספיגה והזרמה מוגברת של חומצות אמינו לשרירים, ותמיכה טובה יותר בתהליך ההתאוששות. אם אתם לא צמחונים, טבעונים או רגישים ללקטוז, עדיף לבחור באבקת חלבון שאין בה סויה.
- כמה חלבון יש בכל מנת הגשה - חשוב לוודא שיש לפחות 25 גרם חלבון במנת הגשה.
- מהו אחוז החלבון - בדקו שהערך הביולוגי של החלבון הוא לפחות 78%.
- טעם - כאן זה כבר עניין של ניסוי וטעייה. פשוט תבחרו טעם שאתם מתחברים אליו.
- איך האבקה נארזה - בחרו אבקת חלבון שארוזה בקופסה אטומה, כי רק כך אתם יכולים להיות בטוחים שהיא תישמר זמן רב יותר.
והכי הכי חשוב – לבדוק את האישורים והתקנים. אתם עומדים להכניס מדי יום את האבקה שתקנו לתוך הגוף שלכם, אז חשוב שתבדקו היטב שאבקת החלבון מאושרת על ידי משרד הבריאות, ושהחברה שמספקת לכם את המוצר מחזיקה אותו בתנאים נאותים.
חשוב גם לבדוק שהחלבון בטוח לשימוש - המותגים האיכותיים חושפים בעמוד המוצר גם בדיקת מעבדה בלתי תלויה, המבטיחה שהאבקה בטוחה לשימוש ונקייה מהימצאותן של מתכות רעילות.
כל אבקות החלבון שנמכרות באתר טבע בריא עומדות בתקנים המחמירים ביותר של משרד הבריאות ובתקן GMP.
אנחנו מקפידים מאוד על מכירת אבקות חלבון ממותגים מוכרים בלבד, שמיוצרות בחברות השומרות על סביבת ייצור נקייה ומפוקחת. הרכיבים הפעילים מופיעים על כל אריזה במינונם המדויק ואנו מקפידים על טריות האבקות ועל תוקפן.
כל האבקות מגיעות באריזה אטומה הרמטית, ומאוחסנות בפיקוח מלא של עובדי טבע בריא.
לכל ההנחות על אבקות חלבון איכותיות >>
טבע בריא. הבריאות שלך בידיים טובות.