אם עדיין לא שמעתם על יתרונותיה הרבים של שיבולת שועל, זה בדיוק הזמן להכיר. אפשר להכין ממנה המון סוגים של מאכלים ומתכונים מעולים, יש לה ערך תזונתי גבוה והיא אפילו מגיעה בצורה של משקה בריאות. כל מה שרציתם לדעת על שיבולת שועל בפוסט הבא!.
מה זה שיבולת שועל?
שיבולת שועל היא בעצם דגן אותו היו אוכלים כבר לפני אלפי שנים באוזרים שונים בצפון אירופה. למעשה מדובר בפחמימה מורכבת שיש בה כמות גבוהה יחסית של סיבים תזונתיים אבל יש בה גם עוד הרבה דברים טובים אחרים. אפשר להכין ממנה דייסת בוקר עשירה, קציצות טבעוניות או צמחוניות ולהוסיף אותה במרקים למטרה של הסמכה.
מה הערך התזונתי של שיבולת שועל?
יש בה לא מעט קלוריות ולכן צריך לצרוך ממנה מעט בכל פעם. היא מכילה 389 קלוריות ל- 100 גרם ועשירה בחלבון - 16.89 גרם חלבון.
בנוסף, יש בה שומנים ממקור צמחי- שומן בלתי רווי - 6.9 גרם ומתוכן רק 1.2 גרם שומן רווי. בנוסף היא מכילה 10.6 גרם סיבים תזונתיים, לכן צריכה שלה מעלה את רמות הסוכר בדם בהדרגה והיא משאירה אותנו שבעים לאורך זמן. היא מכילה גם סידן, ברזל, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן בלתי רוויות, אומגה 6 ואומגה 3.
מה הערך התזונתי של משקה שיבולת שועל?
המשקה גם כן משלב כמה רכיבים איכותיים אך אין ספק כי הוא לא בריא כמו הגרגירים עצמם. ניתן לעשות בו שימוש במקום חלב לדגני בוקר, להוסיף אותו לקפה ולהכין ממנו את הדייסה עצמה.
מהם היתרונות של שיבולת שועל?
לשיבולת שועל יש המון יתרונות בריאותיים. ראשית היא מספקת לגוף המון המון אנרגיה והיא עשירה בחלבון שחשוב לנו כל כך בשביל לבנות את התאים, השרירים רקמות. יש לה ערך גליקימי נמוך ולכן היא מומלצת כארוחה לפני פעילות גופנית שכן היא שומרת את רמות האנרגיה שלנו מאוזנות וגם עשירה בסיבים לכן מעניקה לנו תחושת שובע, יחד עם זאת, אפשר להכין ממנה המון סוגים של מסכות בריאות לפנים, היא שומרת על העור ומאזנת את החומציות הטבעית שלו. היא מצוינת לשמירה על הלב ואף מסייעת לאזן את רמות הסוכרים בדם ובמניעת סוכרת.