ראשית מהי בכלל צרבת?
צרבת, כשמה כן היא – תחושת צריבה ובעירה עזה באזור שמתחת לחזה המוכר ברפואה כאזור הוושט. תחושת הכאב נוצרת פעמים רבות כתוצאה מעלייתם מעלה של מיצי קיבה.
הצרבת יכולה לתקוף אותנו בכל רגע, אך בייחוד לאחר שאכלנו ארוחה דשנה. מהתסמינים של צרבת יהיה קשה להתעלם. מדובר בצריבה כואבת שתקשה עליכם לתפקד כרגיל עד שהגוף יצליח להתמודד עם עודף החומציות שפקדה אותו.
ישנם רבים אשר סובלים מצרבת באופן כרוני שמלווה לא פעם בשיעול, הקאות ובתחושת שובע מוגברת. במקרים חריגים התפרצות של צרבת עלולה להרגיש לאדם שעובר אותה כמו התקף לב. במקרה כזה הדבר עשוי להעיד על בעיה בריאותית בלב ומומלץ לפנות מיד לבדיקה אצל רופא.
מהם הגורמים להיווצרות צרבת?
כאמור, הסיבה העיקרית להיווצרות צרבת היא עליית מיצי הקיבה במעלה צינור הוושט. מה שמאפשר עלייה זו היא תקלה בשריר בצורת טבעת אשר ממוקם בתחתית הוושט ואמור להיפתח בשעה שמועבר מזון לקיבה ולהיסגר בסיום התהליך. הבעיה מתחילה כאשר השריר הנ"ל נפתח שלא לצורך במצב רפואי מוכר המכונה "רפלוקס" ומאפשר לאותם מיצי קיבה לעלות חזרה במעלה הצינור.
הרפלוקס מתרחש במקרים בהם התזונה של אדם היא בעייתית והוא צורך כמויות גדולות מדי של מאכלים שומניים, חריפים או חמוצים. הרפלוקס עשוי להתרחש גם במקרים של עישון בתדירות גבוהה או צריכה מופרזת של אלכוהול וקפה.
כמו כן, תחושת הצרבת מתרחשת בתדירות גבוהה אצל נשים בהריון.
כיצד ניתן למנוע את הופעת הצרבת?
לאחר שהבנתם מהם הסיבות והגורמים להיווצרותה, ניתן די בקלות לבצע פעולות שיפחיתו את הופעתה והישנותה של הצרבת.
שמירה על תזונה נכונה ומאוזנת תסייע לכך מאד. יש להימנע מאכילת מאכלים חריפים, מאכלים חמוצים ומאכלים שמכילים כמויות גדולות של שומן, קפאין ואלכוהול.
העישון גם הוא אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות צרבת ולכן מומלץ מאד להפסיק לעשן, או לכל הפחות להפחית בכמות העישון היומית.
הצרבת מתרחשת לרוב בשעות בהן הגוף עייף, כמו בשעות שלאחר ארוחת הערב, ולכן עדיף לאכול ארוחת ערב מסודרת אחת ולסיים אותה עד השעה 19:00.
בנוסף, אחרי ארוחה כבדה רצוי להישאר פעילים לתקופת זמן של חצי שעה לפחות ולא לשכב מיד אחרי האוכל.
יש להימנע מלבישת בגדים צמודים וצרים שלוחצים על אזור הקיבה בגוף.
מהן הדרכים הטבעיות המומלצות לטיפול בצרבת?
קיימות מספר דרכים לטיפול בצרבת והנה הן לפניכם:
- שימוש בתרופות טבעיות שמיועדות לטיפול בצרבת והפחתת הכאב.
- שתיית כוס חלב
- אכילת צנימים יבשים (בלי ממרח כלשהו)
- אכילת מאכלים שסופגים את חומציות היתר כגון נענע, פפאיה, זנגביל, שומר, קליפת אשכולית, תפוח אדמה, דבש ושקדים.
לסיכום,קיימות דרכים טבעיות לטיפול בצרבת במידת הצורך, אך כמובן שעדיף להקדים תרופה למכה ולמנוע את התרחשותה. מומלץ להקפיד על הצעדים שהוצגו במאמר זה ולנסות ליישם אותם במטרה להפחתת כמות ההופעות של הצרבת והקטנת השפעתה על הגוף שלנו.