פוספטידיל-סרין הינה תרכובת שומנית-אורגנית, המצויה בקרומי התאים (מעטפת התא) בגופינו, בעיקר במוח. תפקידו העיקרי של הפוספטידיל-סרין במזון הוא לייעל את התקשורת הבין-תאית בגופינו ובמוח. הוא מהווה מרכיב חיוני בכל קרומי התא בגופנו.
אופן הפעולה של פוספטידיל-סרין :
פוספטידיל-סרין במזון מהותי לפעילותם התקינה של כל תאי גופנו ואחראי על חילוף החומרים במוחנו. פוספטידיל סרין במזון מעלה את כמות הקולטנים על פני מעטפת התא ובכך מאיץ את מעבר החומרים בין התאים, ואף מחזק ומשמר את התקשורת בין-תאית במוח ומעודד ייצור וחיזוק של מוליכים עצביים בגופינו כגון הדופמין (מוליך עצבי שגורם לנו לשמוח).
להזמנה ישירה של פוספטידיל סרין - לחצו כאן
להזמנה ישירה של פוספטידיל סרין - לחצו כאן
יתרונות של פוספטידיל-סרין :
מסייע באיזון רמות הקורטיזול ובכך מפחית מצבי מתח:
קורטיזול, המכונה הורמון ''הלחץ'', גורם לנו להילחץ בגלל העומס היומיומי שלנו : ניהול הבית, לחץ מהעבודה, מהצבא או מהלימודים, המחשבות על העתיד והצורך שלנו להגשים את עצמנו ביום-יום. משום שפוספטידיל-סרין במזון מייעל את התקשורת העצבית שלנו, הוא מנגד את השפעתו של הקורטיזול ומפחית את רמות ההפרשה שלו בגופנו.
צריכה יומיומית של פוספטידיל-סרין במזון שלנו, תסייע לנו להתמודד עם מצבי לחץ בצורה מפוכחת וממוקדת. בנוסף, היא תפחית את העומס והלחץ הנפשיים שלנו ביומיום.
מסייע בהפחתת הסיכוי להיווצרות מחלות ניווניות השונות במוח:
כיום אוכלוסיות רבות ושונות סובלות מדעיכה של פוספטידיל-סרין במוח. כתוצאה מכך ישנה ירידה משמעותית בתהליכי המוח והקוגניציה. אוכלוסיות אלו רגישות יותר למחלות ניווניות של המוח כמו פרקינסון, דמנציה ואלצהיימר.
הוספת פוספטידיל-סרין לתזונה היומיומית שלנו, עשויה לסייע לשמר ולשפר את פעילות המוח ובכך, להאט את תהליכי ההידרדרות הניוונית של המוח.
הוספת פוספטידיל-סרין לתזונה היומיומית שלנו, עשויה לסייע לשמר ולשפר את פעילות המוח ובכך, להאט את תהליכי ההידרדרות הניוונית של המוח.
מסייע בחיזוק הזיכרון ויעיל בתהליכי למידה:
הפוספטידיל-סריןבמזון מהווה מרכיב עיקרי בפעילות המוח שלנו. במחקרים רבים מעידים על השפעתו על הורמון אצטילכולין; המהווה מוליך עצבי עיקרי במערכת העצבים המרכזית. האצטילכולין הוא בעל השפעה מכובדת על הזיכרון שלנו ויכולת העברת המידע שלנו. הפוספטידיל-סרין במזון מסייע לווסת את שחרורו של הורמון זה ושומר על רמות תקינות שלו בגופנו, מה שמשמר את הזיכרון שלנו חזק.
בנוסף, ניסויים קליניים אשר בחנו את יעילותו של הפוספטידיל-סרין במזון, מצאו כי הוא תורם לשיפור יכולת הזיכרון וכושר הלמידה.
כפי שאנו יודעים, הפוספטידיל-סרין במזון מצוי באופן טבעי בגופנו. עם השנים, ייצור המולקולות החיוניות הללו מצטמצם ורמת תפקודי המוח פוחתת. תוסף הפוספטידיל-סרין במזון מפצה על החסך הזה.
פוספטידיל-סרין במזון :
- פולי סויה.
- דגי מקרל.
- הרינג.
- טונה.
- שעועית לבנה.
- איברים פנימיים של עופות ובקר.
להזמנה ישירה של פוספטידיל סרין - לחצו כאן