איך מנביטים?

נבטים היא דרך נפלאה לאפשר תמיכה וחיזוק למערכת העיכול שלנו. הם מתאימים לאנשים הרגישים לקטניות, זאת משום שנבטים מתעקלים יחסית בקלות. יחד עם זאת, נבטים המונבטים בשיטה הביתית משמרים את הויטמינים, המינרלים והאנזימים ואלו נספגים בגוף בקלות.

ניתן להנביט עדשים, אפונה, אש, חומוס, שעועית ועוד. בתהליך ההנבטה כמות הויטמינים שנוצרים בזרעים גדלה בצורה ניכרת ואף בחלק מהמקרים נוספים לזרע ויטמינים אותם אינם הכיל קודם לכן. כאשר אנו מוזנים מנבטים שלא עברו חימום, האנזימים הקיימים בהם מסייעים בפירוק המזון ואנו נהנים מחומצות אמינו, ויטמינים, חלבונים ומינרלים איכותיים.

אז איך תנביטו בעצמכם?

כל זרע מועד להיות מונבט, אך חשוב לוודא שהזרעים שלמים ואינם קלופים. חשוב להשרות את הזרעים בין שעתיים ל- 24 שעות, תלוי במה בחרתם להנביט. עדשים לדוגמא זקוקות להשריה ממוצעת של 3 שעות בעוד חומוס מומלץ להשרות 10 שעות.

בשלב הבא, נניח את הזרעים שבחרנו להנביט בתבנית סטרילית ונכסה במגבת מעט לחה. חשוב להרטיב את המגבת מדי פעם. את הזרעים שוטפים בין 2-4 פעמים ביום. ניתן גם לבצע את ההנבטה תוך שימוש עם מסננת.

פשוט מניחים את הזרעים במסננת ומניחים אותה בקערה כדי שהמים יירדו מטה. שוב מכסים במגבת ושוטפים את הנבטים כמה פעמים בכל יום.

טיפים להנבטה איכותית

  • מזרעים איכותיים, עדיף אורגנים. חשוב להקפיד על תאריך התפוגה של הזרעים.
  • מבלי שהזרעים יהיו חשופים לשמש. השמש פוגעת בטעם של הזרעים.
  • חשיבותה של הרטיבות היא גבוהה, לכן אם הנחתם את הזרעים באזור חמים, הקפידו להרטיבם כל הזמן.
  • שימו לב לריח, ריח של ריקבון מעיד על הנבטה שכשלה. כישלון בהנבטה יכול לנבוע או כתוצאה מעודף מים, כתוצאה מחוסר מים או כאשר הזרעים אינם איכותיים. 

אם בכל זאת, אין לכם זמן לבצע תהליכי הנבטה ואתם מחפשים אלטרנטיבה אפקטיבית להזין את גופכם במינרלים, ויטמינים, חלבונים, אנזימים וחומצות אמינו בדרך קלה, מהירה ומזינה, הכירו את סדרת מזונות העל שלנו לחיים בריאים יותר.