בימים חורפיים וגשומים, אין כמו פשטידה טעימה וחמה שתתמוסס בפה.

כדי שכולנו נוכל ליהנות מפשטידת תרד ופטריות, קיימת אפשרות של תבשיל טבעוני או חלבי.

בחרנו להוסיף פשטידת תרד ופטריות גם מנגולד, אך אפשר לוותר עליו, להגדיל את כמות התרד או להחליף אותו בעלים ירוקים שונים.

פשטידת תרד ופטריות - מצרכים:

1 צרור גדול של עלי מנגולד שטופים היטב

1 צרור גדול של תרד/קופסה של עלי תרד, שטופים היטב וקצוצים בצורה גסה.

סלסלת פטריות

5 גבעולים גדולים של בצל ירוק, קצוצים גס

2 שיני שום

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1-2 כפות שמן קוקוס/חמאה

שמן זית

לבלילה (חלבית):

150 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורת.

50 גרם של גבינה בולגרית/צפתית.

80 מ"ל שמנת מתוקה.

1 כפית גדושה אבקת אפייה

מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורד

לבלילה (טבעונית):

1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות גדולות

1 בצל סגול, קצוץ גס

1 כוס קמח חומוס

1 כפית גדושה אבקת אפייה

3/4 1 כוסות מים

מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורד


אופן ההכנה:

• נפריד את עלי המנגולד מהגבעולים ונקצוץ את שניהם.

• נכין את הירקות: נחמם את שמן הזית ושמן הקוקוס במחבת רחבה.

• נוסיף את הבצל הירוק, הפטריות, השום וגבעולי המנגולד הקצוצים ונאדה במשך כ-5 דקות.

• נוסיף את עלי המנגולד ונאדה כ-5 דקות נוספות, עד שהעלים שלנו יתרככו מעט.

• נוסיף את עלי התרד ונמשיך לאדות במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים ומתכווצים.

• נתבלן במלח ובפלפל. נסנן את הנוזלים שהצטברו בתחתית המחבת ונשמור את העלים של פשטידת תרד ופטריות בצד.

• נכין את הבלילה (חלבי): נערבב את הרכיבים יחד, עד לקבלת תערובת חלקה יחסית. מומלץ לקצוץ את הבצל הסגול באופן הדק ביותר.

• נכין את הבלילה (טבעוני): אם אנו מכינים מתכון טבעוני, כדאי לנו להיעזר במעבד מזון. נטחן את הבלילה של הטופו והבצל הסגול עד לקבלת משחה חלקה.

נעביר לקערה ונוסיף את קמח החומוס, אבקת האפייה והמים. נטרוף עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.

נתבלן במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

• נחמם את התנור ל-180 מעלות.

• נוסיף לבלילה את פשטידת תרד ופטריות והמנגולד המסוננים ונערבב היטב. נעביר לתבנית מלבנית משומנת בשמן זית, נכסה בנייר כסף ונאפה במשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה למדי.

• נסיר את נייר הכסף ונאפה 5-10 דקות נוספות, להשחמה.

• פשטידת תרד ופטריות מוכנה! בתיאבון!

Super Food Diet Banner new1