האורז הוא מאכל נפוץ מאוד באוכלוסייה הישראלית ובכלל העולם שלנו כיום, בין אם מערבי או מזרחי. כיום, לאחר חיטה ותירס, אורז הוא הדגן השלישי הנפוץ ביותר בעולמנו.

משום שניתן לגדל אותו בכל מקום, רוב המדינות שמגדלות אורז הן מדינות עניות. עם זאת, קיימת ביקורת על כך, משום שאורז מצריך כמויות אדירות של מים ולכן, ההמלצה הרווחת היא לעודד גידול במדינות שחוות הרבה מאוד גשמים במהלך השנה.



קלוריות באורז – שיטות גידול:

רוב שדות האורז כיום מורכבים מתעלות חפורות ומלאות במים. אף על פי שניתן לגדל אותו גם על אדמה יבשה, בשל הצריכה הרבה של הנוזלים לה הוא זקוק, רוב החקלאים מעדיפים לגדל את האורז כאשר הוא מכוסה במים חלק מזני האורז אף יכולים לגדול בעומק של שני מטרים של מים. כאשר בוחרים לגדל את קלוריות באורז מתחת למים, היבול הוא בדרך כלל רב יותר ולכן, משתלם יותר.

קלוריות באורז שגדל מתחת למים הוא יתרון, משום שהמים תורמים לסביבת גידול פורייה, שמבריחה מזיקים או טפילים שעשויים להזיק לאורז. לצד האורז, החקלאים מרבים לגדל צפרדעים או דגים בשדות לשם מאכל ומקור חלבון איכותי.

קלוריות באורז – זני אורז:

קיימים שני זנים של אורז בימינו:

• אורז אסייתי (Oryza sativa) – האורז המוכר לכולנו, אשר החל את דרכו בהודו וסין לפני אלפי שנים. סין חלקה עם יפן את סודות קלוריות באורז, בעוד שמהודו הוא התפשט לכיוון דרום אירופה ואפריקה.

• אורז אפריקאי (Oryza glaberrima) – האפריקאים גידלו אורז משלהם עוד לפני 3500 שנה – האורז האדום. הוא פחות נפוץ כיום, אך פשוט יותר לגדל אותו, משום שהוא זקוק לפחות מים משמעותית, לעומת האורז האסייתי.


קלוריות באורז:

• אורז לבן, מבושל, 100 גרם – 97 קלוריות.

• אורז חום, מבושל, 100 גרם – 111 קלוריות.

• כאשר אנו שוקלים לקנות אורז, כדאי לנו לנסות ולמצוא אורז מלא, אוז בר או אורז חום, שבריאים יותר בהשוואה לאורז הלבן, שעובר תהליכי עיבוד רבים ועל ידי כך מאבד הרבה מערכיו התזונתיים, אך "מרוויח" אינדקס גליקמי גבוה יותר.


Super Food Diet Banner new1