שילוב של אומגה 3 ופוספטידיל סרין לקשב וריכוז

מחקרים רבים נעשו על התופעה שהתפתחה בשנים האחרונות: בעיות קשב וריכוז אצל ילדים. האם מדובר בתופעה חולפת, האם הילדים שחשופים לאמצעים טכנולוגיים רבים בבית וגם בבית הספר מושפעים מאותה חשיפה הגורמת להם להיות באי שקט ואף להיחשף לגירויים בלי היכולת לעשות ביניהם הפרדה, או האם החיים המודרניים המלווים בצריכה של מזון מתועש, ג׳אנג פוד הם הגורם הראשי לתופעה.

פסיכולוגים בכלל טוענים שבעקבות העלייה בכמות השעות שההורים נמצאים מחוץ לבית, התלות בבייבי סיטרים, מטפלות ושאר אנשים שנשארים עם ילדינו זמן רב מבלי באמת לטווח להם סיטואציות, הם הגורם הראשי להתפתחות תסמינים רבים המעידים על בעיות קשב וריכוז.

האמת שממש לא מדובר בתופעה חדשה, היא רק תופסת תאוצה בזמנים שלנו. ADDמאובחנת על ידי מספר גורמים, אך באופן כללי הראייה הגורפת היא שילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז נחשבים לבעלי אינטליגנציה גבוהה פי כמה מהממוצע הגילאי שלהם.

לרכישת פוספטידיל סרין לחצו כאן

מהם הגורמים להתפתחות של תופעת בעיות קשב וריכוז וכיצד ניתן לטפל בה?

הגורם הראשי הוא נושא של תורשה וגנטיקה. ברגע שלהורה של הילד אובחן ADD, הסיכוי שאחד מילדיו יסבול מהתופעה עומד על 60%. אם לשני ההורים בעיות קשב וריכוז - קפצנו ל- 80%-90%. הגורם השני הוא חוסר יכולת לווסת חושים בצורה אופטימלית.

משפחה משחקת כדורסל

מה זה אומר?

הפרעה בויסות החושי באה לילדי ביטוי בשני מצבים - תגובתיות יתר או חוסר תגובתיות חלקי או מלא למגע. כל מה שקשור לחושים שלנו כלומר טעמים, ריחות, צלילים, תנועה, חוסר יכול לשלוט בקוארדינציה שייכים לתחום הוויסות החושי.

עם ילד לדוגמא לא מסוגל להוריד את נעליו כששאר הילדים משחקים בארגז החול, מדובר בסוג של הפרעה בויסות חושי. אין זה אומר שאותו ילד יסבול מבעיות קשב וריכוז שיגדל, אך יש לשים לב ולהיות עירניים לכל תגובה מחשידה ויוצאת מן הכלל.

גורמים נוספים שעלולים להוביל להתפתחות או להופעה של בעיות קשב וריכוז הינם פגיעות ראש, חשיפה לחומרים רעילים כמו לדוגמא מחסור בחמצן שעלול לגרום לירידה משמעותית בהתפתחות המוח וגם תזונה שאינה נכונה עלולה להוביל להתפתחות בעיות קשב וריכוז. מחקרים רבים נעשו על הקשר שבין מחסור בחומצות שומן חיוניות לבין התפתחות של הפרעת קשב וריכוז

פתרונות לטיפול

לאחר שעברתם את תהליך האבחון, יש כל מיני מסלולים המוצעים על ידי קשת רחבה של מטפלים. גירוי המוח, אימון של המוח, שליטה בתפיסות שונות, לימוד על ערכו של ביטחון עצמי וטכניקות שונות נוספות יכולות לשפר באופן חד את התופעה ואף להעלימה.

בנוסף, חשוב להקפיד על תזונה נכונה, עשירה בירקות ובפירות ולהפחית את המזונות העתירים בסוכר לבן דוגמת דגנים אותם רוב הילדים צורכים.

מחקרים מראים כי תזונה העשירה בסוכרים ופחמימות פשוטות, מעודדת התפתחות ADD זאת בעקבות שחרור מוגבר של אינסולין המוריד את רמות הסוכר בדם, מה שמוביל לאפתיות, עייפות וחוסר קשב. גם מחסור בפעילות גופנית תורם להתפתחות התופעה ולכן חשוב להטמיע בילדים מגיל קטן את החשיבות לביצוע פעילות גופנית אשר מזרימה את החמצן והדם למוח.

שילוב של אומגה 3 בתזונה אצל ילדים כתוסף חיצוני מסייעת להגביר פעילות קוגנטיבית, משפרת את הזיכרון ומפתחת את החשיבה ולכן מומלצת על ידי רופאים ותזונאים כאחד. יחד עם זאת, שילובם של מזונות העל בתפריט ילדינו יכול גם הוא להפחית את כל אותן תופעות ואף לסייע לבלום היווצרות שלהן.

אצת הספירולינה לדוגמא עשירה בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3,6 ו-9 התומכות בתהליכים קוגנטיביים, משפרות תהליכי חשיבה וזיכרון ומעודדות זרימה תקינה של הדם.

לרכישת פוספטידיל סרין לחצו כאן