מעוניינים באוזני המן בריאים? 3 מתכונים לאוזני המן
בלי חמאה, בלי סוכר לבן ובלי חומרים משמרים- שלוש גירסאות בריאות וטעימות במיוחד, לאוזני המן הקלאסיות של פורים.
שלא כמו חנוכה, פסח או ראש השנה, פורים דווקא לא נחשב לחג משמין במיוחד, ולא נהוג להזכיר אותו באותה נשימה יחד עם המילה דיאטה. אבל ביחד עם משלוחי המנות, המנהג לשתות עדלאידע, ואוזני ההמן שאנחנו נוהגים לנשנש עם הקפה של הבוקר, בהחלט מדובר בחג שהוא לאו דווקא בריא.
לכן, אספנו במיוחד בשבילכם, שלושה מתכונים שונים, כולם בריאים וכולם טעימים מאוד, לאוזני המן קצת יותר בריאות, כדי שגם את החג הזה נוכל לעבור בשלום.
אוזני המן עם טחינה במילוי חלבה
מתכון טעים, בריא, עשיר מאוד בחלבונים וסידן וקל בטירוף להכנה. מושלם לאוהבי חלבה.
לבצק
חצי כוס טחינה גולמית מלאה
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפייה
למלית חלבה
ממרח חלבה איכותית
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה
מעבירים את כל מצרכי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם של בצק אחיד ולא מתפורר.
לשים את הבצק ומניחים חצי שעה במקרר, עטוף בניילון נצמד.
מעבירים את הבצק המקורר למשטח עבודה, מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית גדושה של ממרח חלבה ומפזרים מעט אגוזים קצוצים.
מקפלים את הפינות עד שיוצרים מראה של אוזן המן ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
אוזני המן מקמח כוסמין
מתכון מנצח- הילדים שלכם לא יחשדו לרגע שמדובר באוזני המן ללא קמח לבן וללא חמאה( או מרגרינה).
בצק
1 כוס קמח כוסמין מלא
קורט מלח
¼ כפית אבקת אפייה
1 כף סוכר חום
1 כף גדושה שמן קוקוס מוצק (20 גרם)
2 כפות שמן אגוזי מלך (אבל אפשר גם קנולה)
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
מלית תמרים
5 תמרי מג'הול גדולים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
3 כפיות מיץ תפוזים
אופן הכנה
מעבירים אל כל מרכיבי הבצק, מלבד מיץ התפוזים למעבד מזון, ועובדים בפולסים קצרים. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ושמים במקרר לחצי שעה עד שעה. בזמן שהבצק נח, אפשר להכין את המלית.
מגלענים את התמרים ובעזרת מזלג מועכים אותם היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית אחת גדושה מהמלית שלנו.
יוצרים צורת אוזן המן על ידי קיפול הקצוות פנימה והשארת המלית גלויה. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
אוזני המן פשוטות, טעימות ומושלמות
את אוזני ההמן האלו, מומלץ להכין ביחד עם הילדים. הן פשוטות מאוד להכנה, טעימות ונימוחות להפליא, ומכילות רק 150 קלוריות לכל אוזן המן.
בצק
1.5 כוסות קמח מלא
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס שמן זית עדין
ביצה אחת
כפית שטוחה של אבקת אפייה
4 כפות מים
מלית תמרים
500 גרם ממרח תמרים אורגני
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
הכנה
מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה גדולה ומערבבים ידנית עד לקבלת בצק אחיד ולא מתפורר, אפשר להוסיף עוד כף מים במידת הצורך. מרדדים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס זכוכית או כוס יין בגודל סטנדרטי.
בקערת פלסטיק קטנה מחממים את חומרי המלית כדקה במיקרוגל בחום בינוני, מוציאים ומערבבים ביחד. מניחים כפית גדושה של המלית בכל עיגול, מקפלים את דפנות הבצק למראה של אוזן המן ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כרבע שעה.
בתיאבון!