התה הירוק והבריא, הוא משקה עלים חם, אשר שותים בעיקר במזרח. עם השנים, המודעות לתה ירוק התעוררה גם בעולם המערבי שלנו. התה הנפוץ ביותר במערב כיום, הוא התה השחור, אשר עובר התססה, בתהליך הייצור שלו. עלי הירוק מתייבשים באופן טבעי, לכן הם מכילים שפע ערכים תזונתיים, המייעלים תהליכים רבים בגופנו.
תה ירוק קפאין ידוע באיכויותיו היעילות, בתרומתו לחיזוק מערכת החיסון שלנו, האצת תהליך העיכול שלנו, הפחתת רמות הכולסטרול בגופנו. עם זאת, רבים מאיתנו לא יודעים שרבים מיתרונותיו, מגיעים דווקא מהקפאין.
תה ירוק קפאין:
תה ירוק קפאין אכן מכיל קפאין, אך זו אינה "מילה גסה". רבים מאיתנו שמעו אודות הנזקים שקפאין גורם לגופנו, אך קפאין בפני עצמו הוא בריא – הבעיה היא בכמות. הקפה הממוצע שאנו שותים מכיל כמות גבוהה של קפאין, אשר מובילה להשלכות שאנו מכירים. עם זאת, תה ירוק קפאין מכיל כמות מתונה של קפאין, כזו המאפשרת לנו לשמר את אפקט הערנות, ובנוסף ליהנות מהיתרונות שקפאין מעשיר בהם את גופנו:
- תה ירוק קפאין משפר תפקוד קוגניטיבי – תה ירוק קפאין מסייע לחסום מוליך עצבי בגופנו, הקרוי אדנוזין. מטרתו היא חד וחלק לעייף אותנו; הגוף שלנו מפריש יותר ויותר אדנוזין במהלך היום, כך שנצליח להירדם בערב. הקפאין מתחבר לקולטני האדנוזין ועל ידי כך, חוסם את האדנוזין ועמו את העייפות. חסימה של אדנוזין, אף מאפשרת הפרשה מוגברת יותר של מוליכים עצביים אחרים, המעוררים אותנו, משפרים את מצב הרוח שלנו וגורמים לנו לחוש אנרגטיים יותר במשך היום.
- קפאין ול-תיאנין – הל-תיאנין היא חומצת אמינו, חלבון, המסייע למוח שלנו להפריש יותר ממוליך עצבי הקרוי גאבא (GABA), אשר מטרתו היא לסייע לנו להרגיש רגועים יותר, מאושרים יותר ושלווים יותר. הקפאין והל-תיאנין משתפים פעולה יחד, ומחקרים ממחישים כי שילוב של השניים, חיוני לשיפור תפקוד קוגניטיבי.