החניכיים שלנו הם הרקמה העוטפת את השיניים שלנו. מטרותיהם הן לשמור על השיניים בריאות,במקומן וללא חיכוך מיותר אחת עם השנייה או עם המזון שאנו אוכלים.
דרכים למנוע פגיעה ארוכת טווח בחניכיים:
- צחצוח שיניים עדין – הרבה מאיתנו ממהרים לצחצח את הפה שלנו חזק, מתוך האמונה כי נצליח להוריד יותר לכוך וחיידקים. האמת היא שבצורה זו אנו רק פוגעים במבנה הפה: רקמת החניכיים היא דקה ועדינה מאוד, כך שכאשר אנו משייפים אותה בלהט, אנו כנראה נפצע אותה. גם אם אנו מצחצחים רק את השיניים בחוזקה, המברשת מגרה את קצת החניכיים, אשר בתגובה "נסוגים לאחור" כדי להימנע מהפגיעה. לדלקת כזו קוראים נסיגת חניכיים.
- נקפיד על היגיינת שיניים – כדאי לנו להתמיד ולהשקיע בהיגיינה של השיניים שלנו; לנקות אותן בעדינות וביסודיות, כדי שיישמרו לאורך השנים. כדי לעשות זאת, השתדלו לצחצח שיניים שלוש פעמים ביום, השתמשו בחוט דנטלי פעם ביום (עדיף בלילה) וזכרו להשתמש לעיתים במיי פה ללא אלכוהול, כדי לשטוף את השיניים מכל שאר הלכלוך.
תרופות סבתא למחלות חניכיים:
- מים – הפה שלנו זקוק לשטיפה לכל אורך היום, כדי שלא ייווצרו הצטברויות של בקטריה, פטרת או לכלוך. גם אם אין לכם מיי פה באזור, מים יכולים לעשות את העבודה כראוי: פשוט גרגרו את המים בעודכם שותים, כדי שיסייעו לכם להיפטר מהחיידקים. מים עם מלח יכולים לעזור אף יותר, משום שהמלח הוא בעל איכויות חיטוי וטיהור.
- כורכום – שורש הכורכום ובעיקר החומר הפעיל של הכורכום, הכורכומין, טומנים בחובם הרבה בריאות. הכורכומין הוא אנטי-דלקתי, אנטי-בקטריאלי, אנטי-פטרייתי ומחזק את המערכת החיסונית שלנו.
כדי שגם החניכיים שלנו יקבלו את מנת הבריאות הזו ניתן להכין ממנו משחה שתעזור להגן על החניכיים והשיניים שלנו. המשחה משלבת חצי כפית של כורכום ומעט מים.
אפשרות אחרת היא להכין מיי פה מכורכום. כל שאתם זקוקים לו הוא חצי כפית כורכום וכוס מים חמים.
גם אם ניקח את הכורכום כתוסף או נשלב אותו בתזונה היומיומית שלנו, נצליח ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהוא מספק.
- קו אנזים Q10 – קו אנזים Q10 הוא נוגד חמצון איכותי, אשר מסייע לגוף שלנו להתמודד עם בעיית הרדיקלים החופשיים, מאיץ את תהליך העיכול, שומר על הלב ומנקה את כלי הדם, תורם להאצת את מחזור הדם, תורם למנגנון הצערת המוח והמהותי ביותר עבורנו – מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לטפל במחלות וזיהומי חניכיים שונים.