דבש מאנוקה נחשב למזון על בזכות סגולות הריפוי הרבות המיוחסות לו, אך בשוק קיימים הרבה זיופים. אז מהו בדיוק דבש מאנוקה, למה הוא כל כך בריא ואיך בודקים שהוא באמת מקורי? הכל בכתבה הבאה

דבש ידוע מאז ומתמיד כבעל סגולות ויתרונות בריאותיים רבים. הוא מסייע לעכב התפתחות של חיידקים מזיקים, ואף מקל בהחלמה מניתוחים וממחלות.

אך הדבש הנוזלי המסחרי הוא פחות יעיל מבחינה בריאותית, כי בתהליך הייצור שלו מחממים אותו בטמפרטורות שפוגעות בוויטמינים ובמינרלים שבו. בחלק גדול מהדבש המסחרי שנמכר בחנויות יש גם תוספת סוכר או ממתיקים אחרים.

לעומתו, דבש מאנוקה, שנקרה לעיתים גם דבש מנוקה, מכיל פי 4 נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים ולכן הפעילות האנטי בקטריאלית שלו גדולה הרבה יותר מהדבש הנוזלי המסחרי. משום כך הוא נחשב כמזון על עוצמתי במיוחד.

בנוסף, דבש מאנוקה יעיל בשמירה על יציבות של נוזלי הגוף, בשונה מסוגי דבש אחרים אשר האנזימים אותם הם מכילים נוטים להתפרק.

מבחינה קלורית, בדבש מאנוקה יש פחות קלוריות מדבש רגיל. לשם השוואה, בכפית דבש מאנוקה יש 12 קלוריות, לעומת 20 קלוריות בדבש רגיל.

ועוד יתרון שיש לדבש הזה על פני הדבש הרגיל - בניגוד לדבש שנמכר בחנויות או לחומרי המתקה אחרים, הסוכר שבדבש מאנוקה אינו מעובד.

מאנוקה

הסגולות הבריאותיות של דבש המאנוקה

לדבש המאנוקה מיוחסות סגולות בריאותיות רבות. הוא נחשב כמסייע לחיזוק מערכת החיסון ולנטרול דלקות, מניעה וטיפול במחלות חורף ובדלקות גרון חוזרות, אפטות בחלל הפה, דלקות חניכיים ושפעת. והוא מסיייע גם לגוף להילחם בחיידק הליקובקטר פילורי.

בנוסף, דבש מאנוקה מסייע להקל על תופעות כמו אולקוס וריפלוקס, וגם - מסייע לאיזון לחץ הדם ומקל על גזים, נפיחות בבטן ואי נוחות במערכת העיכול. הוא מסייע גם להילחם ברדיקלים החופשיים המשפיעים לרעה על מערכת החיסון של הגוף.

בשימוש חיצוני במריחה הוא מסייע לטיפול וריפוי של פצעים, כוויות, אקנה, אקזמה ופטריות שונות. הוא מעניק לתאי העור של הגוף רכיבים החיוניים לבריאותו כמו סוכרים, חלבונים וויטמינים, מה שמאפשר חידוש של רקמות התאים. 

מהו ייחודו של דבש המנוקה?

דבש מאנוקה מיוצר בניוז זילנד ובאזורים מסוימים באוסטרליה, על ידי דבורים שמאביקות את הפרחים הגדולים של עץ המאנוקה. בגלל התנאים הספציפיים שבהם גדל העץ הזה, והשמן האתרי שעל העלים שלו, מוגן דבש המנוקה מפני חיידקים, פטריות ומזיקים שונים. זה מה שמקנה לו את התכונות האנטי בקטריאליות העוצמתיות שבו, שבזכותן הוא נחשב לאנטיביוטיקה טבעית של ממש.

דבש המנוקה מאפשר סביבה חומצית, המונעת התפתחות מוגברת של חיידקים, ויש לו גם חיי מדף מאוד ארוכים.

הוא מכיל ריכוז גבוה של מתילגליוקסאל, מרכיב אנטי-בקטריאלי שיעיל נגד זיהומים מסוגים שונים, ומרכיב ייחודי שנקרא Unique Manuka Factor) UMF).

לרכישת דבש מנוקה איכותי במבצע לחצו כאן >>

מה זה בדיוק UMF?

מרכיב ה-UMF הוא המרכיב שהופך את דבש המאנוקה לעמיד בחום ובעל פעילות אנטי בקטריאלית חזקה. ה-UMF מונע את התרבות חיידקים, כולל חיידקים עמידים, וגם קוטל אותם. בזכות ה-UMF, דבש מנוקה נחשב לפורמולה עוצמתית, המסייעת להילחם בהתפתחות של החיידקים האלימים.

מה חשוב לבדוק כשקונים דבש מאנוקה?

בשל סגולותיו הבריאותיות הרבות של דבש המאנוקה, נמכרים בעולם הרבה מאוד זיופים שלו. רוב מוצרי הדבש שנושאים את התגית "דבש מאנוקה" לא עומדים בתקן שנוגע לפעילות האנטי-מיקרוביאלית של התקן שנקבע לדבש מאנוקה אמיתי.

לכן, כשקונים דבש מאנוקה, חשוב מאוד לבדוק:

  • שהוא אכן מיוצר בניו זילנד ומכיל 100% דבש מאנוקה טהור.
  • שעל האריזה מופיע הסימון המסחרי של ה-UMF.
  • שהוא נקנה מחברה מוכרת ואמינה, ועבר בקרת איכות מוקפדת ביותר.


לרכישת דבש מאנוקה איכותי ממקור אמין לחצו כאן >>