כבר שנים שאמהות מספרות לילדותיהן שנכנסות לראשונה להריון כי עליהן לאכול בשביל שניים. מחקרים של השנים האחרונות מראים כי הדבר איננו נכון וכי בשליש הראשון, אישה הרה צריכה להוסיף בממוצע 150 קלוריות לתפריט הרגיל שלה במהלך השלישי הראשון ועוד 350 קלוריות החל מהשליש השלישי. דיאטה בהריון איננה מומלצת שכן בתקופה זו אנו אמורות להעלות במשקל הגוף ולא לרדת, למרות שיש נשים שיורדות בתחילת התהליך בשל תופעת לוואי מוכרת: בחילות והקאות, בשליש השני המשקל מתחיל להסתדר.

תזונה מומלצת בהריון

תוצרי פירוק שומן מזיקים לעובר בזמן ההריון אך מצד שני חשוב לא לאכול הרבה מדי. העלייה הממוצעת המומלצת בזמן ההריון היא בין 9-12 קילוגרמים.
דוגמא לתפריט מומלץ בזמן ההריון

ארוחת בוקר: דייסת שיבולת שועל עם חלב או חלב שקדים, בננה, דבש וקינמון
ארוחת ביניים: פרי, יוגורט ושלושה אגוזי מלך
ארוחת צהריים: 200 גרם חלבון (חזה עוף במרינדה, סלמון בתנור, סטייק סינטה או צלי), ירקות מאודים וקינואה או אורז
ארוחת ביניים: חטיף אנרגיה
ארוחת ערב: חביתה משתי ביצים, 2 כפות גבינה לבנה או קוטג’ 2 פרוסות לחם מלא וסלט ירקות
נשנוש לילה : פרי ותה ירוק

תזונה בהריון - מידע חשוב

קיים קשר ישיר בין התזונה של האם בזמן ההריון לבריאות העובר

מספר הקילוגרמים אותם עולים במהלך ההריון תלויים במשקל שלפני ההריון, ככל ששקל יותר, עלייך לעלות פחות

מומלץ לאכול מגוון וכמות של ירקות מכל הסוגים ולהפחית ממתקים, חטיפים, מיצים ומזונות עשירים בסוכר

חשוב מאוד לאכול מסודר ארוחות המשלבות את כל אבות המזון לצד סיבים תזונתיים, לא לדלג על ארוחות במהלך ההריון ולהקפיד על מזון זמין ובריא המכיל את כל הויטמינים, המינרלים והרכיבים התזונתיים להם הגוף זקוק כדי למנוע מצב של חוסר


Super Food Diet Banner new1