3 מתכונים בריאים עם מלך המטבח הישראלי הבלתי מעורער החומוס

נדמה שאין מאכל שאוצר בתוכו את החוויה הישראלית האותנטית, יותר מחומוס.

בין אם מדובר בסלט חומוס מהסופר בין שתי פרוסות לחם לארוחת בוקר, או במנת חומוס פול חמה מהחומוסיה השכונתית בשבת בבוקר, אנחנו הישראלים אוהבים חומוס, ולא סתם.

גרגירי החומוס, או חימצה בעברית תקינה, הם מבין המזונות היותר בריאים שיש לעולם התזונה להציע לנו.

הם עתירים בחלבון ובסיבים תזונתיים, עשירים במינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן, והם באופן מפתיע, גם דלים מאוד בשומן וקלוריות. לכן, גרגרי החומוס, מהווים חומר גלם מופלא, להכנת שלל מטעמים שונים ובריאים במיוחד.

להלן שלושה מתכונים שונים שאפשר להכין מחומוס, שיגוונו לכם את החוויה הישראלית ויכניסו לכם הרבה בריאות לתזונה היומית.

תבשיל ירקות כתומים וחומוס

התבשיל המושלם לשבת חורפית. כזה שכולם אוהבים, אפילו (ואולי בעיקר) ילדים. אפשר לגוון ברכיבים ולהוסיף את הירקות האהובים עליכם.

חומרים ל- 4 מנות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

1 חזה עוף חתוך לקוביות (אפשר בלי לגירסה הטבעונית)

1 כוס קוביות דלעת או בטטה אחת

2 גזרים חתוכים לטבעות

1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ

1 עגבניה קצוצה או מגורדת בפומפיה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 ענפי טימין

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ורכים

1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה

1 כפית כורכום

מלח פלפל

שמן זית

1 כוס ציר מרק עוף או מים

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים מעט את הבצל והשום. מוסיפים את הגזר ואת העוף וממשיכים לטגן כ- 3 דקות. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הציר ומטבלים. ממשיכים לטגן ומדי פעם לערבב במשך כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים את הציר או המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ -30 דקות. מגישים עם אורז, קוסקוס או פתיתים.

קציצות חומוס ותרד

את הקציצות הפשוטות האלה רצוי לאכול מיד כשהן קופצות מהמחבת, אבל אפשר גם להקפיא ופשוט לחמם בתנור (או אפילו במיקרו) לארוחה הבאה.

חומרים ל 15 קציצות

2 כוסות חומוס מבושל

כוס וחצי עלי תרד נקיים ומופרדים מהגבעול

חופן פטרוזיליה

1 קישוא חתוך לקוביות

ביצה אחת

2 כפות קמח או פרורי לחם

מלח, פלפל, מעט כמון

3 כפות שמן זית או שמן קנולה

מעבירים את כל החומרים למעבד מזון,מעבדים בפולסים קצרים עד ליצירת תערובת "גסה" ויוצרים כדורים בידיים רטובות.

מחממים שמן על מחבת עבה ומטגנים את הקציצות משתי צדיהן עד להשחמה. מגישים מיד עם יוגורט קר או שמנת חמוצה.

קציצות חומוס ותרד

לחם חומוס ללא גלוטן

לחם ביתי שתמיד מצליח. כולם אוהבים אותו מהקטנים ועד לגדולים והכי חשוב- הוא נטול גלוטן, מה שהופך אותו למתכון מושלם גם לפסח.

חומרים

1.5 כוסות קמח חומוס

1.5 כוסות קמח שקדים או קמח קוקוס

2 ביצים

1 כוס מים

1 כפית חומץ תפוחים

2 כפות אבקת אפייה

מערבלים את כל החומרים במערבל מזון עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. יוצקים את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק ונותנים לה לנוח כ-20 דקות. אופים ב 160 מעלות כחצי שעה ומניחים להתקרר על רשת.

בתיאבון!

לחם מחומוס