קודם כל, מה זה אבקת חלבון?
אבקת חלבון הינה תוסף תזונה של חלבון מי גבינה מבודד ומיובש בצורת אבקה. כשמה כן היא, מפני שהיא מספקת מקור זמין, מזין ונפלא של חלבון לשרירים, שחלבון הוא המזון העיקרי שלהם.
אבקת חלבון נצרכת בצורת שייק והיא מגיעה בטעמים מתוקים או ללא טעם, לעתים יש לה אפילו טעם של קינוח וקשה לשער שלמעשה מדובר במנה של בריאות. ניתן לערבב את אבקת חלבון בחלב, מים, מיץ תפוזים, סויה וכל העולה ביד הדמיון הטובה.
אבקת חלבון זה לא רק ל "אנשי שרירים"
אמת לאמיתה היא שאבקת חלבון הינה פופולארית ביותר בקרב מתעמלים. הסיבה לכך היא בשל כמויות החלבון הטהור והאיכותי המצויים במנה (בין 25-27 גר' חלבון למנה ממוצעת, תלוי בסוג האבקה).
כמות חלבון איכותית שכזו קשה מאוד להשגה דרך מזון בלבד ושלא נדבר על סעודה שלאחר אימון (למידע על חשיבות צריכת חלבונים אחרי אימון) אשר צריכה להיות קלילה ככל הניתן ומסוגלת לתת אספקה מיידית של חלבון לשרירים ע"י התפרקות מהירה.
מן ההיגיון הוא שהעוסקים בפיתוח גוף ושרירים יעזרו רבות בהוספת אבקת חלבון לתפריט הקבוע שלהם, אך לא רק בהם מדובר. גם אלו העוסקים בספורט כתחביב או מי שמבקש לבנות תפריט תזונתי מסודר העשיר בחלבון, מאוזן בפחמימה ודל בשומן.
אבקת חלבון עשויה להיות המוצר האידאלי עבורו. כך לדוגמא, צמחונים או טבעונים הסובלים מחוסר כרוני של חלבון ייהנו מאבקת חלבון מי גבינה מבודד או ממקור אבקת חלבון צמחית למילוי חוסריהם בתזונה.
שמעתי שאבקת חלבון זה בכלל לא בריא!
אבקות החלבון סובלות מסטיגמות מצד אילו חסרי הידע בתחום. המקור לשמועות הינו בורות וחוסר הבנה, בעיקר מכורח היכללותן של אבקות אלו בתחום תוספי המזון אשר גם הוא לוטה בערפל, טועים לחשוב אותם לכדורים או אפילו 'סמים של ספורטאים'.
אין מצער יותר מדעות קדומות אלו, היות והתמונה הפוכה לחלוטין! רובן המוחלט של אבקות החלבון הקיימות כיום בשוק עשוי 100% חומרים טבעיים.
ללא כימיקלים, ללא חומרים מסוכנים אחרים ואף ללא חומרים האסורים לשימוש בספורטאים בתחרויות. בנוסף לכך, כל כלי המחקר, פיתוח, ייצור ואיכות המוצר נבדקים תחת מספר תקנים מחמירים ביותר של גופים רשמיים המוסמכים לכך, זאת על מנת שלא לאפשר פתח לרמאויות.
בנוסף על כך, לא רק שאבקות חלבון עשויות חומרים טבעיים בלבד, תהליך הפיתוח של מוצרים אלו מדוקדק כל כך עד כי כל רכיביהם הונדסו למיצוי ולפעולה האיכותית ביותר של כל רכיב, כמובן ללא שום כימיקלים.
בזכות הטכנולוגיה, אבקת חלבון מעצימה את עושרו של הטבע ומעניקה אותו לנו במתנה. הדבר הנפלא הוא שלהבדיל מתרופות קונבנציונליות, אבקת חלבון אינה גורמת לשום תופעות לוואי! כל רכיביה טבעיים, איכותיים, נוחים מאוד לשימוש, טעימים ונוחים במיוחד לספיגה במערכת העיכול בכל שעות היממה. נסו והיווכחו!
אבקת חלבון איכותית המכילה תשלובת של חלבון ביצה וחלבון מי גבינה טהור ואיכותי, תספק לגוף בכל מנת הגשה 26 גרם חלבון בממוצע. היא מעודדת תהליכי בנייה, צמיחה וחידוש של התאים והרקמות, מסייעת לגוף בתהליך ההתאוששות ויחד עם זאת מכילה רכיבים מזינים המטיבים עם הגוף.