תזונה מונעת, חשיפה לשמש, היפנוזה, ג'ל אלוורה ואומגה 3 פסוריאזיס היא לא גזירת גורל.
5 דרכים טבעיות לטיפול בפסוריאזיס
פסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית כרונית שבה המערכת החיסונית תוקפת את הגוף עצמו. נחשד כי המחלה היא בעלת רכיב תורשתי, אך לא נערך מספיק מחקר בנושא ולכן לא ניתן לקבוע זאת בוודאות.
מחלת הפסוריאזיס מתאפיינת בקצב גידול מהיר מהרגיל של תאי עור חדשים על גבי תאי העור הישנים, כאשר התוצאה היא של רבדי עור מרובים, מכוסי קשקשת כסופה או אדמומית בחלקים שונים של הגוף.
המחלה אמנם אינה מדבקת ואינה מהווה סכנה בריאותית לסובלים ממנה, אך מראה הקשקשת המרובה על הגוף יכולה לגרום לסבל נפשי ניכר, דיכאונות ואפילו התבודדות חברתית.
קיימים טיפולים רבים למחלת הפסוריאזיס, אך מחקרים הראו כי טיפול טבעי, לעתים אינו נופל בחלקו מהטיפול התרופתי. להלן חמש דרכים טבעיות ויעילות, לטיפול בפסוריאזיס.
תזונה מונעת: מה מותר ומה אסור לאכול
מחלת הפסוריאזיס נגרמת כתוצאה מתגובה דלקתית של הגוף, לכן, מזונות מעוררי דלקת הם המזונות העיקריים מהם עדיף להימנע לחלוטין, ככל הניתן.
צריכה מוגברת של סוכר, שומנים רווים ומאכלים בעלי ערך גליקמי גבוה, עלולה לגרום להחרפה של מחלת הפסוריאזיס שכן מדובר במאכלים אשר עלולים לגרום להחמרת התגובה הדלקתית של הגוף.
באופן עקרוני, מומלץ לצרוך תזונה "אנטי דלקתית" או נקייה- הימנעות מקפאין אלכוהול וסוכרים והוספה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, שומנים בריאים (דגים שמנים, אבוקדו, זרעים שקדים ואגוזים) ופחמימות מורכבות.
חשיפה לשמש, ויטמין D וים המלח
מחקרים רבים מראים כי, אנשים הסובלים מפסוריאזיס, מראים גם רמות נמוכות של הויטמין D. לא ברור עדיין אם המחסור גורם למחלה או שהמחלה גורמת למחסור, מה שכן ידוע בוודאות, הוא כי טיפול בקרנים אולטרה סגולות, נמצא יעיל מאוד בטיפול בפסוריאזיס.
ניתן לטפל במחלה על ידי שימוש בפוטותראפיה, אך יעילה לא פחות היא החשיפה לשמש. בנוסף, קיימת עדות לכך כי אחד הטיפולים היעילים ביותר למחלה, הוא השהייה בים המלח, שם נמצא הריכוז האידיאלי של קרניים אולטרה סגולות אשר בשילוב עם המינרלים של המים והלחץ הברומטרי של העמק, הופכים אותו למרכז מספר אחד בעולם לטיפול בפסוריאזיס.
היפנוזה וטיפול נפשי
אחת הסיבות הידועות להתרפצות המחלה היא מתח נפשי. למעשה, כ 39% מחולי הפסוריאזיס, דיווחו על מתח רב שהיו שרויים בו בטרם התפרצות המחלה.
טיפול נפשי, טכניקות הרפייה ודמיון מודרך, כולם הוכחו כיעילים להפחתת סימני המחלה ושליטה בהתפרצויות. שיטה נוספת אם כי מעט שנויה במחלוקת, לטיפול בפסוריאזיס היא על ידי היפנוזה.
קיימים מחקרים ואפילו לא מעט עדויות ממטופלים, אשר העידו כי טיפול היפנוטי על ידי מטפל מוסמך, לא רק שהובילו ל"רגיעת" המחלה, אלא אף להרפאות הנגעים כליל לתקופה ממושכת.
ג'ל אלוורה
ג'ל האלוורה ידוע בסגולותיו האנטי דלקתיות והמרגיעות. הג'ל השקוף אשר ממלא את עלי האלוורה משמש לטיפול חיצוני בכוויות, זיהומים ודלקות עור, אך בייחוד הוא נודע כמטפל בשתי מחלות עור- סבוריאה ופסוריאזיס.
מחקרים מראים כי מריחה של ג'ל אלוורה מרוכז פעמיים ביום על האיזורים הנגועים במשך כחודש ימים, מובילה להקלה משמעותית בתסמינים.
אומגה 3
לפי מחקרים שנערכו לאחרונה על חולי פסוריאזיס, נמצא כי נטילה יומית של אומגה 3 בצורה של תוסף תזונה במשך למעלה מחודשיים, מביאה לשיפור ניכר בתסמיני המחלה.
אומגה 3 היא קבוצה של חומצות אמינו חיוניות לגוף, אשר ידועות כמפחיתות תסמינים של דלקת. במקרה של פסוריאזיס, נמצא כי אחוז ניכר הסובלים מהמחלה, סובלים גם ממחסור בחומצות השומן החיוניות וביניהן גם אומגה 3.
חוקרים עדיין אינם בטוחים האם המחסור הוא שגורם לתסמיני הדלקת או ההפך, אך נטילה יומית של אומגה 3 כתוסף תזונה יכולה לשפר את תסמיני המחלה במרבית החולים ובחלקם אפילו למנוע את התפשטותה.