אגוז המלך, הידוע גם כאגוז אנגלי או כאגוז קליפורניה, מקורו בנשיר המתנשא לגובה של 25-35 מטר ובעל גזע בקוטר של עד 2 מטר. היוונים והרומאים הקדישו את העצים הללו לאלילים שלהם.
קיימים 59 זנים של אגוזי מלך. הם גדלים בטבע באזור דרום-מערב סין מערבה עד לבלקנים. העץ מניב פירות במשך כ- 100 שנה.
האגוזים עשירים בשומנים בריאים ולכן, 100 גרם של אגוזי מלך מכילים 654 קלוריות, בעוד שכוס של אגוזי מלך מכילה 590 קלוריות.
אגוזי המלך הם מלכים מסיבה
אגוזי המלך עשירים בשפע ערכים תזונתיים חשובים ובין היתר במעט סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K, הרבה סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ ואשלגן.
בדומה לשאר האגוזים, אגוזי המלך מכילים ערכים גבוהים של אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9.
החשיבות של אומגה 3 בתזונה היומית שלנו
כדי לשמר רמות כולסטרול בריאות, כדאי לנו להעשיר את בריאותנו במאכלים שתורמים לאיזון זה. אומגה 3 מהווה את ה- HDL בגופנו ומסייעת להקל על התופעה באופן ישיר.
כיום התפיסה הביולוגית באשר לכולסטרול היא הרבה יותר קונקרטית: גופנו כן זקוק לכולסטרול במידת מה כדי לייצר הורמונים, ויטמין D (הורמון בפני עצמו) ואנזימים החיוניים לתהליך העיכול. הוא אף תומך בממברנות של התאים שלנו (המעברים בין התאים למחזור הדם).
הכולסטרול מיוצר על ידי הכבד ומובהל במחזור הדם על ידי ליפופרוטאינים. קיימים ארבעה סוגים של ליפופרוטאינים, אך אנו נתמקד בשניים המהותיים ביותר: LDL ו- HDL.
LDL (אומגה 6) – תפקידו להעביר כולסטרול מהכבד אל התאים, כדי לתרום לבריאותם.
HDL (אומגה 3) – תפקידו הוא להעביר כולסטרול מיותר מהתאים אל המעיים שלנו, שם הם יפורקו על ידי מיצי מרה ויופרשו כפסולת.
כדי לשמור על בריאותנו, עלינו לדאוג לאיזון בין שני השומנים הללו. מחסור ב- HDL או LDL עשוי לתרום להיווצרות של מחלות לב וכלי דם, עקב הצטברויות של שומנים במחזור הדם, עקב ניידות נמוכה של HDL או LDL.
ניתן למצוא אומגה 3 גם בירקות ממשפחה המצליבים, תוספי תזונה, זרעי צ'יה וכלל הגרעינים והאגוזים.