הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים, בדומה לקולרבי ולכרובית.
הוא מכיל ערכים תזונתיים גבוהים של ויטמינים ומינרלים רבים כגון ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הוא אף מכיל ערך יפה של סיבים תזונתיים, שיתרמו לייעול תהליך העיכול שלנו.
העץ הירוק עשיר בהרבה בריאות
100 גרם של ברוקולי משתווים ל- 34 קלוריות בלבד. כוס של ברוקולי תשווה ל- 31 קלוריות בלבד.
הערך התזונתי המלא של הברוקולי הוא: ויטמין A, ויטמינים מקבוצת B, מקור מצוין לוויטמין C, ויטמין K, סידן, זרחן, אשלגן וברזל.
הברוקולי הוא ירק מצוין לשלב בניקוי רעלים או דיאטה
הברוקולי עשיר בשפע נוזלים ולכן הוא מסייע לייעל את פעילות הניקוי והטיהור של גופנו: הוא נחשב לירק בעל ריכוז גבוה של מינרלים וויטמינים, לכן הוא מסייע בעת ניקוי הגוף ממזהמים, חולי, חיידקים או סוכרים ומפחית את רמות הכולסטרול בדם.
לברוקולי יתרונות רבים נוספים: הוא אנטי-דלקתי, מחזק את העצמות שלנו, תורם לתהליך שריפת שומנים ועל כן נחשב מעולה להרזיה בריאה ותורם לניקוי ושיקום הכבד.
הברוקולי עשיר בנוגדי חמצון ובזכותו, הכבד שלנו מעלה את ריכוז הגלותטיון – מדובר בנוגד חמצון בעל עוצמה, המסייע לכבד בפירוק רעלנים הנוצרים מתהליכי חילוף החומרים השונים, מתח, תזונה לקויה או כימיקלים רעילים (אקסוגניים).
נוגדי החמצון אף מצמצמים את נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף ועל ידי כך, משפרים את מצב המערכת החיסונית, המהווה חלק מתחום האחריות של הכבד.
בנוסף, ירקות ממשפחת המצליבים באופן כללי מכילים גופרית – מינרל המספח אליו רעלים ומסייע לכבד בשלב ניקוי הרעלים, בו הופכים הרעלים למסיסים במים במקום מסיסים בשומן. תהליך הכרחי זה מאפשר לסלק את הרעלים מהגוף באופן יעיל ומהיר יותר.