ההמבורגר הוא מן הכריכים הפופולריים ביותר בעולם. כמה קלוריות יש בהמבורגר משלב קציצת בשר בלחמנייה, לרוב לבנה ועם שומשום. נהוג לשלב עם ההמבורגר ירקות וביניהם חסה, בצל, עגבנייה ומלפפונים חמוצים. רבים מאיתנו ודאי מוסיפים תוספות רבות נוספות להמבורגר שלנו, כגון גבינות למיניהן, ביצת עין, פטריות, בצל, חזה אווז ואפילו אננס.

נהוג לשייך את כמה קלוריות יש בהמבורגר הראשון לרוסיה, אשר נהגו ליהנות מסטייק טרטר (קציצה עגולה מבשר בקר נא) לעיתים קרובות. במאה ה- 15 סטייק הטרטר מצא את דרכו להמבורג, גרמניה, שם ניסו לטגן לראשונה את קציצת הבשר. שם בעצם נולד ההמבורגר שכולנו מכירים ומשם הוא אף קיבל את שמו.
כמה קלוריות יש בהמבורגר עשה את דרכו לארצות-הברית כ- 300 שנים לאחר מכן, שם הפך לסנסציה.

כמה קלוריות יש בהמבורגר ממוצע מכיל כ- 200 קלוריות לקציצה עצמה. עם זאת, משום שאנו נוהגים להוסיף להמבורגר תוספות רבות ואוכלים אותו יחד עם לחמנייה לבנה, כמה קלוריות יש בהמבורגר ממוצע לרוב ישתווה ל- 500 קלוריות.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

הסכנה באכילה מוגזמת של בשרים

• כיום אנו יודעים כי הבשר שאנו נהנים ממנו כמו זה המצוי במאכלים כמו כמה קלוריות יש בהמבורגר, חשוף לזיהום אוויר, מקבל אנטיביוטיקה, הורמונים ואוכל בעיקר סוכרים. מסיבה זו רבים מאיתנו מבינים כי יש ליהנות כמה קלוריות יש בהמבורגר במתינות.

• חלבון מן החי תורם לחומציות גבוהה בקיבה. על מנת לסתור את החומצה, גופנו מפריש סידן. אם לגופנו אין סידן מיותר, הוא לוקח אותו ממאגרי הסידן של גופנו - העצמות. הדבר מוביל לתהליכים של בריחת סידן ובעיות פיזיות.

• הגורם העיקרי למחלות לב וכלי דם הוא שומן רווי, אשר מוצא את דרכו אלינו בעיקר דרך מוצרים מן החי כגון בשר, מוצרי חלב וביצים.

• בבשרים (וגבינות מעושנות) קיימים חומרים הקרויים קרצינוגניים, אשר נחשבים למעוררי סרטן. לצד האנטיביוטיקה, ההורמונים והסוכרים, מדובר במתכון לא בריא בעליל.