החמוציות הם פירות היער בעלי הריכוז הגבוה ביותר של נוגדי חמצון כיום. פירות יער הם באופן כללי בין הפירות הבריאים ביותר בעולם, משום שהם מכילים 17 סוגים שונים של נוגדי חמצון בממוצע. נוגדי החמצון מסייעים להגן על גופנו מפני תופעת הרדיקלים החופשיים, כאשר כל אחד מהם טומן בחובו שפע סגולות נוספות שתורמות שפע בריאות לחיינו.

מחקרים מעידים כי חמוציות בפרט הן אנטי-בקטריאליות, מסייעות להקל על דלקתיות-יתר ולחזק את המערך החיסוני שלנו.

בארצנו עיקר החמוציות הן מיובשות ועשירות בסוכרים שמעפילים על האיכויות הבריאותיות של הפרי. רק חמוציות מיובשת אשר נטולות סוכר, חמוציות טריות, קפואות או תוספי תזונה של חמוציות יתרמו לגופנו את האיכויות הבריאותיות של הפרי.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

הבריאות של החמוציות טמונה בהרכב התזונתי שלהן

החמוציות עשירות בוויטמינים C, K, B6, אשלגן, מנגן וסיבים תזונתיים.

החמוציות מסייעות לשמור על בריאות מערכת העיכול ומערכת השתן

חמוציות הן כלי טבעי איכותי ויעיל להתמודדות עם דלקות בדרכי השתן. באותו אופן, החמוציות מסייעות להגן גם על הקיבה ועל המעיים מחיידקים.

החמוציות (הלא מסוכרות!!!!!) מכילות סוכרים פשוטים הקרויים די-מאנוז: סוכרים שמצליחים למשוך אליהם סוכרים, כך שלא יימשכו לקולטנים בגופנו, יצטברו בו ויובילו לדלקת או מחלה. החיידקים מובהלים יחד עם הדי-מאנוז מחוץ לגוף, ללא פגיעה בכליות או הטלת קושי נוסף עליהן.

החמוציות אף עשירות בוויטמין C, המסייע להעלות את החומציות של הגוף ולנקות אותו, אך לא מקשה על פעילותן של הכליות שלנו כלל.

בנוסף, פירות יער וגרגירים כגון החמוציות ידועים כפירות העשירים בשפע נוגדי חמצון, אשר מסייעים להתמודד עם תופעת הרדיקלים החופשיים, לייעל את פעילותו הכוללת של הגוף ולתרום לניקוי הרעלים, מחזור הדם והניקוי הכולל של גופנו.

כדאי לנו לשלב את החמוציות בתזונה היומית שלנו: אנו יכולים להוסיף אותן לסלטים, לשתות מיץ חמוציות סחוט טרי או פשוט לאכול אותן כממתק. מה שכן, כדאי לנו להימנע מאכילתן מסוכרות – לכליות לא פשוט לפרק סוכרים בכמויות גדולות והן עשויות להוביל להשלכות, הפוגעות בהן באופן ישיר.