החציל הוא ירק נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים. הוא מאוד נפוץ בתרבות הישראלית ואנחנו יכולים לראות את כמה קלוריות יש בחציל במסעדות רבות בתור חציל בלאדי או בממרחים רבים, כגון חציל בטחינה, חציל במיונז או חציל בטעם כבד.

כמה קלוריות יש בחציל מקבל את טעמו מהמאכלים שעמם הוא מוגש, מרקמו בשרי וניתן לטגן אותו, לאפות אותו בתנור או לצלות אותו.

מקורו של החציל הוא מהודו וסרי לנקה, שם הוא מהווה חלק ממאכלים מקומיים ולרבות תבשילי קארי, חציל הודי ואורז עם מיני ירקות.

כמה קלוריות יש בחציל מכיל כ- 25 קלוריות על כל 100 גרם של חציל טרי. לאחר אפייה, טיגון או צלייה, הערך של החציל יטפס מעט לאזור ה- 40 קלוריות בממוצע.

כמה קלוריות יש בחציל מכיל ערכים תזונתיים מגוונים, של "קצת מכל דבר", מעט ממיני הוויטמינים כגון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K וויטמין E ואף מינרלים כגון מגנזיום, אשלגן וסידן.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

מתכון – חציל אפוי בסגנון הודי

כמה קלוריות יש בחציל מהווה מעדן בתנור, שההודים הכירו שנים רבות.

מצרכים:

4 חצילים בינוניים, חצויים לאורך
2 כפיות כורכום
2כפיות צ'ילי טחון
2כפיות אבקת קארי צהוב
1 כפית כמון
ראש שום מופרד, אך לא מקולף
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
5-7 כפות שמן זית או שמן קוקוס
תבנית משומנת מראש


אופן ההכנה:

• נערבב את הכורכום, הצ'ילי הטחון, הקארי והכמון יחד עם המלח, הפלפל ושמן הזית, כדי ליצור מעין מרינדה.

• נסדר את החצילים בתבנית משומנת ונמשוך עליהם את המרינדה, באמצעות מברשת מריחה. לאחר מכן, נוסיף את השום לתבנית ונזליף עליו מהמרינדה. יש להקפיד כי כל התבנית והמזון מרוחים היטב בשמן ובתבלינים.

• נאפה בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 20 דקות לפחות, או עד שהחצילים זהובים ורכים. אנו יכולים להזליף מעל החציל טחינה וחומץ בלסמי, לפזר פטרוזיליה או כוסברה, לחתוך עגבנייה. השום מקבל טעם של שום קונפי, שמוסיף הרבה טעם למנה. בתיאבון!