לחם הוא מאפה הנוצר בתהליך אפייה, בישול או טיגון של בצק, שלרוב הותפח ע"י שמרים ומכיל מים וקמח. יש מגוון רחב של סוגי לחמים, כאשר ההבדלים ביניהם טמונים בתהליך יצירת הלחם ובסוג הדגנים המרכיבים את הקמח: חיטה (וחיטה מלאה), תירס, שעורה, שיפון, אורז ודגנים אחרים. כדי לדעת כמה קלוריות יש בלחם עלינו לבחור סוג לחם: נדון כמה קלוריות יש בלחם מקמח העשוי חיטה מעובדת, המכונה "לחם לבן". כמה קלוריות יש בלחם מחיטה מעובדת, הוא לחם שזרע החיטה שלו הופרד מקליפתו ומנבטו, בעת תהליך הטחינה שלהם לקמח.
הלחם הוא מוצר מזון בסיסי ונפוץ בכל העולם, הוא אחד מסממני הציוויליזציה אנושית בשל תהליך ההכנה המורכב שלו. כמה קלוריות יש בלחם?
ערכים של פרוסת לחם (30 גרם): 2.43 גרם חלבון, 14.79 גרם פחמימות, 0.6 גרם שומנים, 1.26 סיבים תזונתיים ו- 0 גרם כולסטרול. כמה קלוריות יש בלחם? 74.4 קלוריות.
ערכים של כיכר לחם (750 גרם): 60.75 גרם חלבון, 369.75 גרם פחמימות, 15 גרם שומנים, 3450 מ"ג נתרן, 31.5 סיבים תזונתיים ו- 0 גרם כולסטרול. כמה קלוריות יש בלחם? 1860 קלוריות.
רעיונות יצירתיים לאכילת לחם
• ניתן להוציא חתיכה מעוגלת ממרכז פרוסת הלחם, ולהניח אותה במחבת מחוממת ומשומנת היטב. לאחר שטיגנו את כמה קלוריות יש בלחם קלות משני צדדיו, נשפוך ביצה הישר מקליפה לתוך מרכז הלחם החסר. נטגן מעט את הביצה ולפנינו ארוחה נהדרת שכדאי לאכול לצד ירקות טריים.
• יש להכין מראש בלילה המכילה: 2 ביצים, חצי כוס חלב, מעט תמצית וניל ורבע כוס סוכר. נטבול את פרוסת הלחם משני צדדיה בבלילה הבהירה ונניח בזהירות במחבת מחוממת ומשומנת היטב. נטגן את הפרוסה משני צדדיה עד הזהבה מלאה, וכעת ברשותנו "פרנץ' טוסט". מומלץ לאכול עם סירופ מייפל או ריבה.
• נמרח על שתי פרוסות לחם ממרח פסטו, נוסיף גבינה מלוחה ועגבנייה. לאחר מכן, נאחד את שתי פרוסות הלחם כך שהפסטו, הגבינה המלוחה והעגבנייה סגורים בין שתי הפרוסות. נניח את הפרוסות המאוחדות בתנור או במצנם לחיצה לכמה דקות עד השחמה יפה של הפרוסות ונוציא.