סטייק (אומצה בעברית), הוא נתח בשר, לרוב בשר בקר, הנצלה בחום גבוה. נתחים המיועדים לסטייקים הם מגוונים, אך לא כל נתח יהיה סטייק מוצלח. כמה קלוריות יש בסטייק? אילו נתחים הכי מומלצים לסטייקים? ומהן דרגות הצלייה הקיימות?

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

סוגי סטייקים

כמה קלוריות יש בסטייק? תהליך הצלייה עלול להפוך את מרבית נתחי הבשר לסיביים ובלתי-לעיסים, לכן נתחים המיועדים לסטייקים נלקחים מאיברים רכים שלא אומצו הרבה על ידי הפרה, כמו מותניים וצלעות. נתח הסטייק עובר תהליך יישון נוסף, אשר משפר את איכות הנתח ע"י ריכוך הבשר. לפנינו חלק מן הנתחים המתאימים להכנת סטייקים כמה קלוריות יש בסטייק:

• פילה - זהו הנתח היקר ביותר בפרה, נחשב משובך, מאוד רך ודל שומן. נתח הפילה ממוקם בגב הפרה, סמוך לצלעות האחוריות ומופרד מנתח הסינטה ע"י עצם. טעם הפילה נחשב עדין ולא דומיננטי. כמה קלוריות יש בסטייק (100 גרם): 218 קלוריות.

• סינטה - בין הנתחים המובחרים, אך הפחות יקרים להכנת סטייקים. זהו נתח עסיסי שממוקם בצלעות האחוריות, עטוי שכבת שומן דקה ובעל מרקם שמצריך לעיסה ארוכה. כמה קלוריות יש בסטייק (100 גרם): 243 קלוריות.

• אנטרקוט - נקרא גם ורד הצלע, ממוקם צמוד לצלעות הקדמיות. זהו נתח עסיס ועתיר בשומן, אשר נחשב למתאים במיוחד לגריל, בזכות שכבת השומן העבה העוטפת אותו. כאשר השומן נמס הוא מתמזג בטעמו עם הבשר ויוצר טעם עשיר ודומיננטי. כמה קלוריות יש בסטייק (100 גרם): 265 קלוריות.

דרגות צלייה

כמה קלוריות יש בסטייק? ישנן מגוון דרגות צלייה לסטייק, אשר משפיעות על טעמו ואיכותו. לכל אחד מאתנו יש את דרגת הצלייה (או העשייה) שהוא מעדיף, לפנינו דרגות הצלייה הקיימות:

• נא מאוד (very rare)- כל חלקו הפנימי של הסטייק קר ואדום, רק חלקו החיצוני צרוב קלות. דרגה נדירה ביותר.
• נא (rare)- חלקו החיצוני של הסטייק צרוב ועטוף שכבה חומה- אפרפרה. פנים הסטייק אדום ומדמם.
• נא למחצה (medium rare)- הנתח צלוי מבחוץ ומבפנים ורדרד. מסעדות סטייקים בעלות שם אינם מגישות נתחים צלויים מעבר לדרגת הצלייה הזו, אלא אם התבקשו במפורש.
• עשוי למחצה (medium)- רוב הנתח צלוי וחום, רק מרכזו ורוד.
• עשוי (medium well)- רוב הנתח צלוי היטב, עשוי להיות פס ורוד דהוי במרכזו, אך הנתח מאבד מעסיסיותו.
• עשוי היטב (well done)- רמת הצלייה הגבוהה ביותר. הנתח צלוי ובגוון חום כהה. מידה זו אינה מומלצת עקב המרקם הקשה ללעיסה וחוסר העסיסיות.