מגנזיום הוא מינרל חשוב בגוף האדם. המינרל הוא יסוד כימי, שיש לו שם נרדף מרוב חשיבותו לגופנו – מינרל החיים.
למגנזיום תפקידים רבים בגופנו, אך בשל התזונה המערבית הלוקה בחסר, גופנו אף הוא לוקה בחסך של מגנזיום. לפי סקרים אחרונים, כמעט 60% מאוכלוסיית המדינה סובלים מחוסר מגנזיום.
אופן הספיגה
מגנזיום:
מגנזיום מתעכל בגוף בדומה לסידן, לפי הצורך, כך שכאשר מדובר במגנזיום הנצרך דרך המזון, מומלץ לצרוך כמויות קטנות שלו לאורך כל היום.
משום שהמגנזיום זקוק לחומציות גבוהה יחסית, הקיבה עומלת כדי לעכל אותו כיאות, במיוחד אם ישנם מינרלים או רכיבים נוספים שקשה לה לעכל – הדבר מטיל עומס רב על הקיבה. לכן, כדאי להימנע מאכילה של מזונות המכילים מגנזיום יחד עם מאכלים המכילים סידן, זרחן, שומנים, ברזל ולקטוז.
מגנזיום ציטראט:
מגנזיום הוא מינרל אשר נספג בעיקר בתחילת המעי הדק, באזור בו החומציות מעט גבוה יותר. מסיבה זו, חומצת הציטראט היא יעילה מאוד לספיגתו של המגנזיום.
ההמלצה הרווחת היא לקחת מגנזיום ציטראט בין פעם לפעמיים ביום; לאחר הארוחה (מומלץ ארוחת צהריים, בהפרש של שעה לפחות) וטרם השינה.
ההמלצה לקחת את התוסף טרם השינה, נובעת מהסיבה שמגנזיום מווסת הורמונים ומוליכים עצביים שונים במוח. בשל כך, הוא מסייע לנו להירגע ומאפשר לנו להירדם ביתר קלות.
משום שהזכרנו כי מגנזיום מתקשה להתעכל כמו שצריך יחד עם מינרלים אחרים, כדאי לקחת את התוסף רק זמן מה לאחר הארוחה, כך שלא תיווצר התנגשות בין המינרלים, שעלולה ליצור עומס בגוף.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן
מגנזיום במזון
ניתן למצוא מגנזיום בעיקר במקורות מן הצומח:
- ירקות ופירות כגון בננות, סלרי, קולרבי, ברוקולי, תרד, מנגולד, עלי בייבי, קייל, ארטישוק, אספרגוס, כרישה, פטרוזיליה, קישוא, חסה, שומר, אבוקדו, בטטות ועוד.
- מוצרי הסויה כגון הטופו וקמח הסויה.
- קטניות כגון עדשים, שעועית, אפונה.
- אגוזים כגון פקאנים, ערמונים, אגוזי ברזיל, שומשום ושקדים.
- דגנים מלאים כגון סובין, אורז חום, נבטי חיטה, דוחן.
- שוקולד מריר.
- מים.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן