כיצד תבחרי את הקוסמטיקה בדרך הבטוחה לעור שלך?

המירוץ אחר עור הפנים המושלם והחשש מפני מראה מזדקן, מוביל אותנו לא פעם להפוך את עצמינו לשפני ניסיונות של חברות הקוסמטיקה השונות. שמות מפוצצים, תוויות הדורשות דוקטורט לפיענוח והבטחות למעיין הנעורים ארוז בקומפקטיות בצנצנות פלסטיק מתכלה- אפשר למכור לנו הכול, ובלבד שנביט במראה ולא נראה את אמא (או סבתא) שלנו, משתקפת מתוכה. אך לעתים רב הנזק מן התועלת במוצרי הקוסמטיקה שלנו, אשר לא פעם לא רק שאינם מתאימים לעור הפנים שלנו, הם אף עלולים להיות מזיקים. כיצד נדע אם כן, מאילו מוצרים להתרחק ואילו מוצרים נוכל להמשיך למרוח בחדווה?

NutriD Collagen BA Banner 1000x580 1

4 דגשים חשובים לרכישה בטוחה של קוסמטיקה

הדבר הראשון והחשוב ביותר שעלינו לעשות בתור צרכנים, הוא להכיר את המוצר. הרי לא נקנה מכשיר חשמלי חדש מבלי להכיר ולבדוק את המאפיינים שלו, כך גם ברכישת מוצר קוסמטיקה חדש. התווית שבאחורי האריזה אמורה להכיל את כל המידע הדרוש לנו על מנת לבצע רכישה מושכלת. שם נוכל לראות את הרכיבים הפעילים, את החומרים המשמרים וגם לחפש אחר אלרגנים. ככל שרשימת הרכיבים ארוכה יותר ומובנת פחות, כך עולה הסיכוי שמדובר במוצר שעלול להיות מזיק לעור שלנו בטווח הארוך.

מראה מצב העור - קמטים

להיזהר מהלא נודע

רכיבים המצוינים רק כרצף אותיות הלקוח הישר מהטבלה המחזורית, שמות מדעיים מדי, או שימוש במונחים "רפואיים", הם כולם סימני אזהרה לכך שהקרם הטבעי שלנו, הוא לא לחלוטין טבעי ולעתים, גם לא לחלוטין בטוח לשימוש.

5 חומרים מסוכנים שלא ידעתם שנמצאים בקוסמטיקה

סודיום לאוריל סולפט או SLS – מקציף שניתן למצוא גם בשמפו לקרצוף רצפות וכחומר מנקה בתעשיית הרכב.

פרופילן גליקול-PG  עוד חומר שמגיע אלינו מתעשיית הרכב והקירור. מוכר גם כאנטי פריז.

איזופרופיל- חומר משמר ומסכך שעלול לגרום דווקא ליובש וגירויים בעור. ניתן למצוא היום ברוב מוצרי הקוסמטיקה בכמויות משתנות.

DEA MEA TEA- חומרים מסוכנים שניתן למצוא היום במגוון רחב של מוצרים קוסמטיים אך גם בחומרי ניקוי. מתקיים מחקר פעיל בנוגע לבטיחות השימוש בחומרים אלו.

Methyl, Butyl, Ethyl, Propyl Paraben אלו הם חומרים משמרים סינטטיים הידועים לשימצה כמעוררי אלגריות ובעיות עור שונות ומשונות נוספות דוגמת אקזמה, דרמטיטיס ועוד.

הטוב, הטבעי והבטוח

חשוב כמעט כמו לדעת מה לא לקנות, זה לדעת מה כן. כלומר שעל מנת לבצע רכישה מושכלת וחכמה, אנחנו צריכים להכיר את הרכיבים החיוניים שבמוצרי הקוסמטיקה, כאלו שהוכחו כיעילים ובטוחים לשימוש.

אישה עם מסכת אבוקדו

6 דוגמאות לרכיבים מומלצים

  • ויטמין E – נוגד חמצון חיוני שמגן העל העור והשיער שלנו מפני נזקי הסביבה. נמצא ברוב  מוצרי קוסמטיקה האיכותיים.
  • ויטמין C- נוגד חימצון חזק בפני עצמו וגם חיוני ליצירת קולגן בגוף.
  • חמאת שיאה- חמאה טבעית המופקת מאגוז השיאה. עשירה בויטמינים A,E ו F, מספקת לחות לעור ומטפלת בבעיות עור שונות כמו עור יבש, קמטים ומחלות עור שונות.
  • שמן שקדים- מוצר טבעי, עשיר בויטמין E חומצות שומן רוויות, אבץ, ברזל, אשלגן ועוד.
  • שמן אבוקדו- מוצר טבעי עשיר מאוד בחומצה אוליאית המעניקה לחות, גמישות וחיוניות לעור ולשיער.
  • שמן נר הלילה- שמן המופק מזרעי פרח נר הלילה. מכיל מעל ל 80% שומנים בלתי רוויים ובעל ריכוז גבוה מאוד של חומצה גאמא לינולנית- חומצה מסוג אומגה 6 החיונית לבריאות העור והשיער.

לא ניתן להימנע לחלוטין מחומרים סינטטיים או מסוכנים, שכן מדובר ברכיבים שנמצאים כמעט בכל מקום, אחרי הכול אנחנו חיים במאה ה21. מה שניתן וכדאי לעשות הוא לנסות לצמצם, לקרוא תוויות ולבדוק מה אנחנו מורחים בעצם על העור שלנו לעומת מה שהוא באמת צריך.