אבקת חלבון היא חלק חשוב בתזונה של כל מי שעושה ספורט וכושר. אבל רק אבקה איכותית מספקת לגוף רכיבים שתומכים בצורה יעילה בתהליכים שמתרחשים בו בזמן האימון ואחריו. אז לפני שקונים אבקת חלבון, חשוב מאוד לוודא שבאמת מכניסים לגוף את החומרים המתקדמים ביותר. הנה כל הדברים שחייבים לשים אליהם לב לפני שמכניסים את היד לכיס

אנחנו משקיעים כל כך הרבה באימון ובפיתוח הגוף, בשיפור התזונה וגם, בואו נודה על האמת, במראה שלנו. אז כדי להשיג את התוצאות הרצויות, ולא להכניס לגוף שלנו חלילה חומרים לא טובים ואפילו אסורים, חשוב שנצרוך רק אבקת חלבון איכותית.

העניין הוא, שהשוק מוצף באבקות חלבון, ולא תמיד אנחנו יודעים איך לבחור אותן. כולן ממותגות וכולן עושות רושם של אבקות איכותיות, אבל זה לא המצב. אז איך ניתן להשוות ולבדוק אם אבקת החלבון שאנחנו רוצים לקנות היא אכן איכותית? התשובה לכך פשוטה, וכל מה שאנחנו צריכים לדעת נמצא ממש מול העיניים שלנו. הנה מדריך קצר שמסביר איך לעשות את זה נכון.

אילו סוגים של אבקות חלבון קיימים?

בשוק יש שלושה סוגים של אבקות חלבון. לכל סוג יש יתרונות וחסרונות אז חשוב שנכיר אותם ונבדיל ביניהם.

  • אבקת חלבון מי גבינה סטנדרטית - מכילה חלבון מי גבינה שנספג מהר בגוף. לאבקת חלבון מי גבינה שמורכבת אך ורק ממי גבינה יש מספר יתרונות, אך יש לה גם חיסרון בולט - החלבון הזה נספג בגוף בזמן קצר יחסית ואז נגמר תהליך הספיגה שלו בגוף.
  • אבקת חלבון תשלובת חלבונים חכמה - אבקת החלבון המבוקשת ביותר, משום שהיא מפצה על החיסרון של אבקת מי גבינה טהורה. היא מכילה גם אבקת חלבון מי גבינה איכותית וגם עוד חלבונים איכותיים, כמו חלבון ביצה. היתרון הברור של אבקת חלבון תשלובת חלבונים הוא, שקצב הספיגה של החלבון נקבע על פי מספר מנגנונים.
    הגוף מקבל חומצות אמינו לאורך זמן ארוך יותר במהלך היום, ובכך מעודד את בניית מסת השריר ותומך בתהליך התאוששות השריר. וכך, בנוסף להנאה מיתרונותיו של חלבון מי הגבינה, הגוף נהנה גם מהיתרונות של חלבונים יעילים נוספים לפרק זמן ארוך יותר במשך היום.
  • אבקת חלבון טבעונית לרגישים ללקטוז - אבקת חלבון איזולט, שמתאימה גם לרגישים ללקטוז (הסוכר שבמוצרי החלב), וגם לצמחונים וטבעונים. אבקות חלבון טבעוניות מכילות לרוב חלבון סויה, אבל יש גם אבקות שמבוססות על טכנולוגיה מתקדמת ומשלבות גם חלבונים איכותיים אחרים, למשל חלבון מקטניות או ממזונות סופר פוד כמו ספירולינה.

אבקת החלבון הטובה בישראל ALFA | טבע בריא

איזה פרמטרים צריך לקחת בחשבון כשבוחרים אבקת חלבון?

  • כמה חלבונים ומאיזה סוג -כאמור, מומלץ לבחור באבקת חלבון שמשלבת כמה סוגים של חלבונים. כך מבטיחים כמה מנגנוני ספיגה והזרמה מוגברת לאורך זמן של חומצות אמינו לשרירים, ותמיכה טובה יותר בתהליך ההתאוששות.
  • כמות החלבון בכל מנה - חשוב לוודא שיש לפחות 25 גרם חלבון בכל מנת הגשה.
  • אחוז החלבון – חשוב לבדוק שהערך הביולוגי של החלבון הוא לפחות 78%.
  • טעם - כאן זה כבר עניין של ניסוי וטעייה. כדאי לבחור אבקת חלבון שמגיעה בכמה וכמה טעמים, ופשוט לבחור טעם שמתחברים אליו.
  • אופן האריזה – חשוב לקנות אבקת חלבון שארוזה בקופסה אטומה, כי רק כך אפשר להיות בטוחים שהיא תישמר לפרק זמן ארוך יותר
  • כשרות - לאלה שמקפידים על כשרות, יש אבקות חלבון כשרות וכאלה שאינן כשרות. הכשרות הפופולרית ביותר היא חלב ישראל.


והכי חשוב – לבדוק אם אבקת החלבון עומדת בכל האישורים והתקנים הדרושים

אתם עומדים להכניס לגוף שלכם כל יום את האבקה שתקנו, אז חשוב שתוודאו שאבקת החלבון שבחרתם מיוצרת ברישיון משרד הבריאות, ושהחברה שמספקת לכם את המוצר מחזיקה אותו בתנאים נאותים.

  • כל אבקות החלבון שנמכרות באתר טבע בריא עומדות בתקנים המחמירים ביותר של משרד הבריאות ובתקן GMP.
  • אנחנו מקפידים מאוד על מכירת אבקות חלבון ממותגים מוכרים בלבד, שמיוצרות בחברות השומרות על סביבת ייצור נקייה ומפוקחת.
  • הרכיבים הפעילים מופיעים על כל אריזה במינונם המדויק ואנו מקפידים על טריות האבקות ועל תוקפן.
  • כל האבקות באתר מגיעות לצרכן באריזה אטומה הרמטית, מאוחסנות בפיקוח מלא ונשלחות הישר ממרכז ההפצה.

טבע בריא - הבית של מפתחי הגוף בישראל