דפי האורז הם בעצם ניירות חסרי טעם, העשויים בעיקר מאורז, אך עשויים להכיל צמחים נוספים ולרבות במבוק, תות עץ או קנבוס.

כמה קלוריות יש בדף אורז משמש בעיקר למאכל, לקליגרפיה וכבסיס לציורי מים או לייצור כיסויים לנברשות; במשך מאות שנים, כמה קלוריות יש בדף אורז היווה בסיס לכתיבת יצירות אמנות בווייטנאם, קוריאה, סין ויפן.

כיום ניתן למצוא את כמה קלוריות יש בדף אורז במסעדות אסייתיות רבות, בעיקר וייטנאמיות. ספרינגרולים, סלטים ודים סאם הם רק חלק מהמאכלים שבהם כמה קלוריות יש בדף אורז מהווים בהם רכיב עיקרי.

כמה קלוריות יש בדף אורז מכיל כ- 156 קלוריות ל- 100 גרם. כל יחידה של דף אורז מכילה כ- 6.2 קלוריות בלבד!


מתכון – בייקון כשר/טבעוני


מצרכים ל- 30 חתיכות:

• 8-10 כמה קלוריות יש בדף אורז
• 2 כפיות של שמן זית
• 2 כפיות של שמרי בירה
• 3 כפיות של סויה (מומלץ של חברת תמרי)
• חצי כפית של אבקת שום
• רבע כפית של נוזל מעושן (או כפית בקביקיו מעושן)
• חצי כפית סירופ מייפל
• רבע כפית של פלפל שחור גרוס
• רבע כפית של פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

• נחתוך את כמה קלוריות יש בדף אורז לפסים עבים של 1-2 ס"מ; בכל פעם שנעשה זאת, נעשה זאת על שני דפי אורז בו-זמנית, משום שיהיה עלינו להדביק אותם ביחד בהמשך. נחתוך את הדפים באמצעות סכין חדה. דפי האורז יישברו מעט, אך אין סיבה לדאגה – הטעם הוא העיקר.
• נחמם את התנור ל- 200 מעלות.
• נכין שני דפי אפייה ונניח אותם על התבנית שלנו.
• בקערה, נערבב את כל המרכיבים יחד חוץ מדפי האורז עצמם. זוהי בעצם המרינדה שלנו.
• ניקח קופסה שאיננה עמוקה, אך ארוכה ונמלא אותה במים.
• ניקח שני פסים של כמה קלוריות יש בדף אורז ובאמצעות מברשת אפייה, נרטיב את דפי האורז ונניח אותם אחד על השני, שניים-שניים. הם אמורים להידבק מעצמם.
• נחזיק שני דפי אורז צמודים יחד ונבריש עליהם מעט מים נוספים. נהפוך את הנייר ונבריש מעט מים נוספים גם על הצד השני.
• לאחר שנגמר לנו המקום על נייר האפייה או נגמרו לנו דפי האורז, ניעזר במברשת האפייה יבשה כדי להבריש את המרינדה על דפי האורז הדביקים (אל תשתמשו במברשת אפייה רטובה, היא תדלל משמעותית את הטעם של המרינדה!). נבריש את דפי האורז הדבוקים משני הצדדים בנדיבות. שני הצדדים חייבים להיות מכוסים לחלוטין במרינדה.
• לאחר שסיימנו להבריש את כל הדפים, נכניס לתנור לאפייה במשך 7-8 דקות או עד שהבייקון קריספי. משום שמדובר ברכיבים מאוד עדינים, כדאי להישאר בקרבת התנור כדי למנוע אפיית-יתר.
• בתיאבון! אנו יכולים לאחסן את הבייקון הכשר/טבעוני שלנו בחוץ במשך שלושה ימים או במקרר במשך שבועות.