הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים. אנו יכולים לאכול את הכרובית טרייה, אך לרוב אנו נוהגים לאפות אותה, לטגן אותה יחד עם רטבים או ירקות נוספים ואף לבשל אותה כמרק או בתוך תבשיל.

100 גרם של כמה קלוריות יש בכרובית מכילים כ- 25 קלוריות בלבד, לכן זהו ירק מצוין לתהליכי ירידה במשקל.

הכרובית מייעלת את תהליכי ההרזיה שלנו ביעילות

• כמה קלוריות יש בכרובית עשירה ביותר מ- 90% של מים, שמסייעים לייעל את תהליכי העיכול שלנו, את תהליכי הניקוי והטיהור של גופנו, מוסיפים נפח לצואה ומקלים על בעיות עיכול שונות.

• כמה קלוריות יש בכרובית עשירה בערכים יפים של ויטמין C, אשר משתתף באופן משמעותי בתחזוקה של מערכת החיסון שלנו, בתהליכי הייצור של חלבון הקולגן בגופנו ובתהליכי הזנת העור שלנו בלחות ובריאות.

• כמה קלוריות יש בכרובית מכילה ערכים נאים של סידן, אשר מסייע לבנות את העצמות בגופנו ולשמר את בריאותן, אחראי לתהליכי הכיווץ של השרירים בגופנו ואף מייצר חלק מהמוליכים העצביים במוחנו.

מתכון – פופקורן כרובית דל קלוריות

גם אם אנו בדיאטה, אין סיבה שנפסיק ליהנות מהטעמים הטובים של החיים. במקום הפופקורן השומני והמשמין, כדאי לנו לקנות כמה כרוביות ולהבין לנו פופקורן כרובית טעים, בריא ודל שומן.

מצרכים

• 1 כרובית
• 1 ראש שום
• 1 כף שמן זית
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
• 3 ענפי תימין

אופן ההכנה

• נחמם את התנור ל- 180 מעלות. נכין תבנית המרופדת בנייר אפייה.

• נפצל את כמה קלוריות יש בכרובית לפרחים קטנים יחסית, בגודל של פופקורן. נפריד בין שיני השום, אך נשאיר אותן עם הקליפה.

• נעביר את פרחי הכרובית והשום לקערה ונוסיף את השמן, המלח, הפלפל והתימין. נערבב היטב.

• נעביר את התכולה לתבנית שריפדנו בנייר אפייה קודם לכן ונסדר אותה בשכבה אחידה. נאפה במשך כ- 10 דקות, נוציא ונערבב הכול יחד מעט. נחזיר לתנור למשך 10 דקות נוספות. עדיף להגיש חם.