הויטמין החשוב ביותר בגוף שלנו- כל מה שרציתם לדעת על מגנזיום!
מגנזיום הוא אולי המינרל החיוני יש יאמרו החשוב ביותר אשר אחראי על למעלה מ-300 תהליכים פיזיולוגיים המתרחשים בגופנו. מומחים, רופאים וחוקרים מספרים כי מאוד קשה להשלים את המינרל מהתזונה אותה אנו צורכים ולכן אנשים רבים סובלים ממחסור המשפיע באופן ניכר על תפקוד הגוף.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן
מגנזיום- מה הוא עושה?
ראשית כל מינרל המגנזיום משתתף בתהליך הייצור של האנרגיה בגוף ולכן באופן ישיר הוא גם משפיע על תהליך חילוף החומרים. שנית, צריכת מגנזיום חשובה מאוד לתמיכה במערכת העצבים, לבנייה של העצמות בגופנו מה שאומר שכמות מספקת ממנו תסייע להפחית את האחוזים ואף למנוע היווצרות של מחלת האוסטיאופורוזיס. יחד עם זאת, מינרל המגנזיום מסייע לאזן את רמות הסוכרים בדם, חיוני לתפקוד תקין של הלב, המעי ומערכת השרירים. לכן, מה שמתחיל בהתכווצות שרירים רגילה עלול להוביל להמון סוגים של בעיות, תופעות לוואי ותסמינים דוגמת הפרעות בקצב הלב, בעיות שינה, דלדול עצמות, חרדות, דיכאון, מיגרנות ולעתים גם לבעיות כלי דם ומחלות לב.
איך נוצר מחסור במגנזיום בגוף?
אחד הגורמים המרכזיים המעודדים מחסור קשור לספיגתו של המינרל בגוף. אם בעבר המים שהיינו שותים, המזון שהיינו צורכים והאדמה היו עשירים במגנזיום, היום העובדה שחל שינוי בתהליכי ייצור התוצרת החקלאית הובילה לדלדול המינרל הן במזון והן במים. בנוסף, המים אשר עוברים תהליכי התפלה אינם מכילים מגנזיום. סיבות אלו ועוד הובילה לירידה ניכרת באחוזי המגנזיום אותם אנו צורכים יום ביומו. אם בעבר הממוצע היומי עמד על 500 מיליגרמים, היום הממוצע עומד על 150 מיליגרמים בלבד.
איך בודקים מחסור במגנזיום?
לא פשוט לבחון מהי הכמות המדויקת של המינרל בגוף זאת בשונה מרכיבים אחרים, כאשר הסיבה לכך היא משום שמגנזיום נמצא בעיקרו דווקא בתאי העצם וברקמות הרכות ולא בדם עצמו. הדרך הטובה ביותר לדעת האם חסר לכם מגנזיום בגוף היא לבצע מעקב בסיסי ולראות האם אתם סובלים ממגוון של תופעות לוואי המסמנות על מחסור כמו למשל עייפות, חוסר מנוחה, דיכאון, נדודי שינה, חוסר תיאבון, ריח גוף לא נעים וקושי להתרכז. גם היריון, מתח מצטבר, גיל מתקדם, צריכה מוגברת של משקאות אלכוהוליים ונטילת תרופות מסוגים מסוימים עלולים לעודד מחסור.
האם זה נכון שמזונות אורגניים שאינם עברו תהליכים מתועשים יש יותר מגנזיום?
כמות המגנזיום במזון תלויה בכמה מגנזיום יש באדמה ובמים ולכן לא תמיד אכילה של מזונות אורגניים תבטיח כמויות אופטימליות של המינרל. כאמור, רוב מי השתייה בישראל עוברים תהליך התפלה מה שמבטיח היעדרות של המינרל במים. יחד עם זאת, המינרל נוטה להתנדף בזיעה, היות ואנו חיים במדינה חמה עם מזג אוויר ים תיכוני המחסור בגוף עולה עוד יותר מה שגורם למומחים להמליץ על נטילת המינרל באופן יומיומי.
כמה לקחת?
במידה והתחלתם לקחת תוסף מגנזיום בהמלצת הרופא שלכם כדאי להתחיל לרוב במינון נמוך ולאט לאט לעלות במינון עד שהתחלתם לשים לב כי היציאות שלכם רכות-זה סימן לצריכת יתר של מגנזיום שכן ברגע שלגוף יש עודף הוא פולט אותו החוצה. כך תוכלו לדעת מה המינון האופטימלי עבורכם. מכיון והגוף יודע לסלק את העודפים החוצה, אין דבר כזה הרעלת מגנזיום או סיכונים הכרוכים בנטילה של המינרל. עם זאת מכיון ובמצב של חוסר המינרל מגיע לכליות ונספג בחזרה בגוף ובמצב של חוסר עובר לשלפוחית, חולים הסובלים מאי ספיקת כליות חייבים להתייעץ עם רופא לפני נטילת התוסף.
ובכל זאת, אילו מזונות מכילים כמויות גבוהות של מגנזיום?
ובכל זאת, אילו מזונות מכילים כמויות גבוהות של מגנזיום?
במנה תרד מבושל נוכל לקבל 150 מיליגרם של מגנזיום. גם בפיצוחים כמו זרעי דלעת, קשיו, אגוזי ברזיל ואגוזי מלך יש כמות נאותה של המינרל. שוקולד, אבטיח, קמח חיטה ופולי סויה מכיל גם הם באופן יחסי כמויות גבוהות של מגנזיום.
לסיכום, ככל שהזמן עובר המודעות לגבי נטילת תוסף מגנזיום עולה. טרם אתם מתחילים לצרוך את התוסף חשוב לבדוק את רמת הספיגה שלו בגוף בשל העובדה שקיים קושי בתהליך הספיגה.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן