הבורקס הוא מאכל יהודי וישראלי עתיק שנים, אשר נפוץ גם בטורקיה, ביוון, בולגריה, סרביה וארצות הבלקן.
הבורקס עשוי בצק עלים ומכיל שפע של מילויים ממיני סוגים של גבינות, לתרד, פטריות ובצל, תפוחי-אדמה, רוטב עגבניות וזיתים, טונה ועוד.
כל הבורקסים מכילים שומן טרנס שאיננו בריא כלל – זהו שומן מהונדס גנטית שגופנו מתקשה מאוד לפרק. שומנים כאלו מתקשרים לבעיות לב וכלי דם לעיתים קרובות.
אם אתם מאוד אוהבים בורקסים, כדאי לכם לרכוש בורקסים מבצק פילו אשר נטולי מרגרינה; שתורמת הרבה ערכים שליליים לבורקסים. בנוסף, אפייה של מזון טרי היא הרבה יותר בריאה, לעומת אכילה של בורקסים שיתכן ושכבו זמן רב במאפייה.
הערכים הקלוריים השונים של בורקסים שונים
• בורקס גבינת קשקבל – 315 קלוריות ל- 100 גרם, 195 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס גבינה בולגרית – 285 קלוריות ל- 100 גרם, 143 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס פטריות - 295 קלוריות ל- 100 גרם, 148 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס תפוחי-אדמה - 280 קלוריות ל- 100 גרם, 144 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס פיצה – 310 קלוריות ל- 100 גרם, 145 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס תרד – 300 קלוריות ל- 100 גרם, 150 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.
• בורקס טונה - 300 קלוריות ל- 100 גרם, 145 קלוריות ליחידה של 50 גרם בממוצע.