הבורקס הוא מאכל יהודי וישראלי עתיק יומין, אשר מוכר זה מכבר גם בטורקיה, ביוון, בולגריה, סרביה וארצות הבלקן.
הבורקס עשוי בצק עלים ומכיל מגוון של מילויים ולרבות גבינות, לתרד, פטריות ובצל, תפוחי-אדמה, רוטב עגבניות וזיתים, טונה ועוד.
כל הבורקסים שעשויים בצק עלים הם אמנם מאוד טעימים, אך לא בריאים כלל וכלל: הם מכילים ערכים גבוהים שומן טרנס, שאיננו בריא כלל לגופנו – מדובר בשומן אשר מהונדס גנטית, שגופנו מתקשה מאוד לפרק ופעמים רבות – אפילו לא מצליח לעשות זאת באופן מלא. כתוצאה מכך השומנים הללו הולכים ומצטברים במחזור הדם שלנו ולכן, מתקשרים לבעיות לב וכלי דם לאורך השנים.
בצק הפילו הרבה יותר בריא ולכן, גם הערך הקלורי של בורקסים העשויים בצק פילו הוא נמוך יותר
• בורקס פילו גבינה-קשקבל 100 גרם משתווה ל- 272 קלוריות
• בורקס פילו תפוחי-אדמה 100 גרם משתווה ל- 247 קלוריות
• בורקס פילו פטריות 100 גרם משתווה ל- 295 קלוריות
הבריאות שטמונה בבורקס פילו – כך נאכל בורקסים בריא
הבורקסים הם טעימים ואותם כולנו אוהבים, אך כדי שנשמור על בריאותנו – כדאי לנו לרכוש בורקסים מבצק פילו, אשר נטולי מרגרינה.
• הבעיה שטמונה בבצק העלים היא כמות המרגרינה שהוא מכיל: המרגרינה עוברת את תהליך החימום (הידרוגנציה), שגורם לשומנים לעבור מעין מוטציה, שמשנה את המבנה המולקולרי שלהם והופכת אותם לרעילים לגופנו.
• כדאי לנו להכין בורקסים בבית – אנו יכולים לרכוש בורקסים העשויים בצק פילו ולהכין אותם בבית או לקנות בצק פילו ולמלא אותו בכל מילוי שרק נחפוץ. המילוי הטרי, לצד השימוש בחומרים בריאים בלבד כגון שמן זית, תפוחי אדמה טריים, פטריות טריות וגבינה, יביאו לבורקס הרבה יותר בריא מהבורקס התעשייתי; שפעמים רבות נאפה מחומרים משומרים, שמן שכבר נעשה בו שימוש בעבר והתחמם יתר על המידה ונותר זמן רב באזור התצוגה של המאפייה.