גרעיני האבטיח הם ממיני הפיצוחים הנפוצים ביותר כיום, לצד גרעיני החמנייה, הבוטנים והפיסטוקים. נהוג לאכול את כמה קלוריות יש בגרעיני אבטיח קלויים, אך ניתן לאכול אותם גם טריים ואף מומלץ לעשות זאת, משום שהקלייה פוגעת משמעותית בערכים התזונתיים החיוניים של גרעיני האבטיח.
100 גרם של גרעיני אבטיח קלויים משתווים ל- 557 קלוריות. לאחר קלייה, כמה קלוריות יש בגרעיני אבטיח מכילים מעט ויטמינים מקבוצת B, מעט סידן וברזל, כמות יוצאת דופן של מגנזיום, זרחן ואשלגן ואף מיני שמנים, חלקם בריאים יותר, חלקם בריאים פחות.
החשיבות של מינרל המגנזיום לחיינו
המגנזיום הוא מינרל חיוני, אשר מאוד חסר בתזונה המערבית שלנו כיום. כמה קלוריות יש בגרעיני אבטיח מכיל כ- 515 מק"ג מגנזיום על כל 100 גרם, גם לאחר קלייה! מדובר בערך תזונתי משמעותי, שכדאי לנו לשלב בתזונה היומית שלנו מסיבות רבות:
• המגנזיום מסייע להקל על השרירים – הסידן אחראי על תהליכי הכיווץ של השרירים שלנו, בעוד שמינרל המגנזיום אחראי על מצב ההרפיה של השרירים. כמה קלוריות יש בגרעיני אבטיח יתרמו למאזן תקין בין הפעילות של המגנזיום לפעילות של הסידן, כך שנוכל ליהנות משרירים רגועים ונטולי מכאוב.
• המגנזיום מסייע לשמור על הלב וכלי הדם שלנו – המגנזיום דואג להפריית שריר הלב, כך שיוכל לנוח ולפעום באופן איכותי. בנוסף, כאשר המגנזיום מסייע לשרירים להירגע, כלי הדם שלנו חופשיים יותר וכתוצאה מכך, פועל באופן אופטימלי; מעביר מזון, חמצן וערכים חיוניים לתאים שלנו ומייעל את תהליכי הניקוי שלהם מלכלוכים, כולסטרול או מזיקים.
• המגנזיום מסייע להקל על לחץ – המגנזיום מסייע לווסת מספר רב של הורמונים ומוליכים עצביים במוח כגון סרוטונין ומלטונין, כך שהוא מסייע לנו להיות רגועים ומאושרים יותר ואף להירדם ביתר קלות.