הדובדבן הוא תת-סוג של פרונוס, סוג הכולל בין השאר את השקד, את האפרסק ואת המשמש. עונת קטיף הדובדבנים מתחילה בסוף מאי-תחילת יוני ונמשכת כחודשיים. שני מיני הדובדבנים הטובים ביותר לאכילה הם הדובדבן המתוק והדובדבן החמוץ.

100 גרם של דובדבנים מכילים 63 קלוריות, בעוד שכל דובדבן משתווה ל- 6 קלוריות לכל היותר.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

הייחוד של הדובדבנים ופירות היער

הדובדבן תורם בעיקר לרוגע ומסייע להקל על נדודי שינה. הוא מכיל תרכובות שמסייעות לגופנו להפריש יותר מלטונין – המוליך העצבי שמופרש כאשר אנו עייפים. ככל שגופנו מפריש יותר ממנו, כך אנו יכולים לישון שינה עמוקה יותר.

הדובדבן משתייך לפירות היער מבחינת הגדרה, בזכות הדמיון הבריאותי ביניהם: בדומה לשאר פירות היער, הוא עשיר ב- 17 נוגדי חמצון שונים, כאשר העיקרי בהם הוא קוורצטין – אשר תורם רבות להצערת העור, מאט את תהליך ההזדקנות, תורם לבריאות הלב, מייעל את תהליכי ניקוי הרעלים המזיקים לגופנו ומסייע להקל על שפע תופעות; מדלקתיות יתר ועד ללחימה באלרגיות.

תורמים להקלה על כאבי שרירים

מחקרים מאמתים כי דובדבנים מסייעים להתמודד בעיקר עם כאבי שרירים, הנגרמים עקב מאמץ ופעילות גופנית מרובה. מחקר מ- 2010 הוכיח כי אנשים ששתו מיץ דובדבנים יומיום במהלך אימונים למרתון, עשיית המרתון ושבוע אחריו – חוו פחות נזקים וכאבים בשרירים שלהם, לעומת מתאמנים שלא שתו מהמיץ.
כדי ליהנות מהאיכות של הדובדבנים, ננסה לאכול כ- 7 דובדבנים ביום או לשתות כוס של מיץ דובדבנים.

יתכן מאוד כי הדובדבנים תורמים לשרירים כל כך הרבה בריאות בזכות נוגד החמצון אנטוקנין (תרגום חופשי: Anthocyanin), אשר לפי מחקרים מסייע להרגיע את הגוף ולהקל משמעותית על כאבים של דלקות פרקים ואוסטאופורוזיס. נוגדי החמצון הללו מצויים בכלל פירות היער ובעיקר במאכלים בצבעים כחולים, ורודים וסגולים.

נכון, בארצנו הקטנטונת עונת הדובדבנים היא קצרה, אך אנו תמיד יכולים לבחור להקפיא דובדבנים לחודשים ואפילו עד לשנה, כדי לשמור על טריותם וליהנות מהם.