יותר ויותר אנשים בשנים האחרונות כוללים בתפריט היומי שלהם את עשב החיטה. אם בעבר היה צורך לקצוץ אותו כל יום טרי ולטחון במטחנה מיוחדת, הרי שכיום יש פתרון הרבה יותר פשוט ונגיש לכך. אז מהם היתרונות של עשב החיטה ואיך הכי קל לצרוך אותו?

עשב החיטה הוא מזון-על ייחודי שמופק מהנבטה של זרעי חיטה לאחר שצמחו לגובה של 15-10 ס"מ. המרכיב הדומיננטי של עשב החיטה, שתורם לא מעט לסגולותיו, הוא הכלורופיל, המעניק לצמח את צבעו הירוק. פרט לכלורופיל יש בעשב חיטה כמות נכבדת של ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חמצון עוצמתיים וחומצות אמינו חיוניות הדרושות לגוף לצורך יצירת החלבונים.

כבר בימי קדם זיהו את סגולות מרפא יוצאות דופן של עשב החיטה וטחנו אותו למיץ, וכיום, בעקבות מחקרים רבים שהוכיחו את יעילותו, ניתן לצרוך אותו בכמוסות או באבקה שניתן להכין ממנה מיץ או להוסיף אותה לשייק.

היתרונות של עשב החיטה

מאט את תהליך ההזדקנות של העור

הוויטמינים ונוגדי החמצון שמכיל עשב החיטה תורמים להאצת תהליך ניקוי תאי העור הישנים מגופנו וייצור תאי עור חדשים, ומאיצים את תהליך ההחלמה של פצעונים ונגעים בעור.

עשב חיטה עשיר גם בוויטמין C, שיש לו תפקיד בייצור חלבון הקולגן, התורם לשמירה על עור מתוח וחיוני לאורך שנים.

מגדיל את אספקת החמצן בגופנו

הכלורופיל שבעשב החיטה הוא רכיב הכרחי בתהליך הנשימה של הצמחים. הוא דומה מאוד בהרכב שלו להמוגלובין, שתפקידו הוא להעביר חמצן בגופנו ממחזור הדם לתאים השונים.

בשל הדמיון, גופנו מצליח להמיר את מולקולת הכלורופיל למולקולת המוגלובין, וכך להגדיל את רמות החמצן בגופנו. יותר חמצן בגופנו מייעל תהליכים פיזיים בגופנו ומסייע לנו להיות ערניים יותר, אנרגטיים יותר וקשובים יותר לסביבה שלנו.

מנקה את הגוף

עשב חיטה משמש לניקוי יסודי וטבעי לכל המערכות בגוף. צריכתו בכל דרך שהיא יכולה לסייע בסילוק רעלים ופסולת שמצטברים בגוף כתוצאה מנזקים סביבתיים, סוכרים ושומנים הנמצאים במזון וכדומה.

טוב למערכת העיכול

צריכת עשב חיטה מסייעת לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולזירוז חילוף החומרים בגוף. בנוסף, הוא מועשר בסיבים תזונתיים השומרים על תחושת שובע ממושכת, ומסייעים בכך לשמור רמת סוכרים מאוזנת ועל משקל גוף תקין.

מחזק את המערכת החיסונית

עשב החיטה מסייע לבלום פעילות עצימה של רדיקלים חופשיים. הוא נלחם בפעולת התחמצנות הגוף ומחזק בכך את המערכת החיסונית.

למי כדאי לצרוך עשב חיטה?

עשב חיטה יכול להועיל לכל אחד. עם זאת, במקרים בריאותיים מסוימים הוא עשוי להועיל במיוחד:

  • לספורטאים ולעוסקים בכושר גופני - משום שצריכתו מעלה את רמת ייצור כדוריות הדם האדומות ומגדיל את רמת החמצן בגופנו.
  • לסובלים מבעיות עור שונות.
  • לאנשים הנמצאים בקבוצת סיכון לחלות במחלות מסוג סוכרת, לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה.

סחיטת מיץ עשב חיטה | טבע בריא

מיץ עשב החיטה

אחת הדרכים הטובות והיעילות לצרוך את כל הטוב הזה היא באמצעות סחיטת העשב למיץ והכללתו בתפריט היומי. כדי להכין מיץ כזה יש לרכוש עשב חיטה טרי, שאותו אפשר למצוא בחנויות טבע, ולהצטייד במסחטת עשב חיטה מיוחדת לכך, שהופכת את העשב למיץ. אם אין לכם אפשרות להצטייד במסחטה כזאת, אפשר לקצוץ את העשב במספריים ואז לטחון אותו בבלנדר עם מים. כדי להעשיר את הטעם ולהפוך את המשקה לשייק עשב חיטה טעים ובריא אף יותר, אפשר לטחון אותו עם תפוחים למשל.

אם אין לכם זמן לטחון את העשב כל בוקר או שאתם לא מוצאים עשב חיטה טרי, אפשר להשתמש גם בעשב חיטה קפוא. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף לו מים פושרים ולהפשיר אותו במהלך הלילה. אך העדיפות היא כמובן לעשב חיטה טרי ולא קפוא.

מהם הערכים התזונתיים של מיץ עשב החיטה?

ההרכב העשיר של מיץ עשב חיטה כל כך עשיר, עד כי צריכה של ק"ג עשב חיטה שווה לצריכה של 35 ק"ג של ירקות ופירות. בין השאר, המיץ מכיל כמות נכבדת של חלבון, כלורפיל, סידן, ברזל, מגנזיום, ויטמין C, בטא קרוטן, ויטמין E, אבץ, מינרלים ובפרט אשלגן, כל הוויטמינים מקבוצת B, אנזימים ייחודיים ועוד.  

איך לצרוך אותו?

לקבלת האפקט המקסימלי, מקובל לצרוך את המיץ המופק מעשב החיטה באמצעות שתיית רבע כוס מיץ מיד לאחר שקמים בבוקר ועל קיבה ריקה. כדאי להימנע מצריכת אוכל ושתייה למשך שעה לאחר מכן. לחלופין, ניתן לשתות את המיץ לאחר הארוחה לצורך שיפור העיכול, או בתוספת מיצי פירות אחרים, למי שטעמו של המיץ מרוכז מדי עבורו.

מהן הסגולות המיוחסות למיץ?

ההרכב התזונתי העשיר של המיץ מסייע בטיפול במגוון בעיות בריאות - כמו פטריות, פריחה בעור, תיאבון ירוד, לחץ דם גבוה, דלקות פרקים, עצירות, דלקות במעיים, עששת, דלקות גרון, אנמיה, טחורים, נדודי שינה, איזון הורמונלי, שיפור זיכרון, מיגרנות ועוד.

מעבר לכך, המיץ נחשב לאמצעי עוצמתי לטיהור של הגוף ולחיזוקו. כמו כן, עשב חיטה מגביר באופן משמעותי את רמות האנרגיה. הודות לכך, מיץ עשב החיטה מתאים מאוד לספורטאים או לכל מי שעייף או שמצב רוחו ירוד ומעוניין בהגברת רמות האנרגיה. 

אבקת עשב חיטה

דרך נוספת לצרוך את עשב החיטההיא באמצעות אבקה. כיום יש בשוק מגוון חברות המספקות אבקת עשב חיטה בדמות תוסף תזונה. האבקה מופקת למעשה מתמצית יבשה ומרוכזת של עשב החיטה. ההכנה של המיץ מאבקה היא מהירה וקלה. כדי להכין מנה אחת יש לערבב פשוט כף אחת של אבקה במים או במיץ, ולשתות.

עשב חיטה – אבקה או מיץ?

משום שגם המיץ וגם האבקה נוצרו מעשב חיטה טבעי, לא קיים הבדל מובהק בין השניים, משניהם ניתן להשיג את אותם יתרונות בריאותיים. ההבדל העיקרי בין השניים הוא אופן ההכנה והצריכה. בעוד שהכנת המיץ מחייבת אתכם לרכוש את העשב הטרי ולהחזיק מכונה מיוחדת לסחיטתו, עם אבקה מוכנה אתם לא צריכים לעבוד קשה כדי להכין משקה בריא.

להזמנת אבקת מיץ עשב חיטה במבצע לחצו כאן >>

כמוסות מיץ עשב חיטה | טבע בריא

כמוסות עשב חיטה

בשנים האחרונות פותחו כמוסות עשב חיטה אשר מכילות בצורה מרוכזת את כל האיכויות הבריאותיות של העשב. על כן, הדרך שבה אפשר לצרוך מיץ עשב חיטה התייעלה פלאים, ובמקום לעמוד במטבח, להכין ולשתות מיץ ירקרק מדי בוקר, אפשר פשוט לבלוע כמוסה קטנה ומרוכזת.

כשאנחנו רוכשים עשב חיטה חשוב לזכור שכל מה שאנחנו מעוניינים בו הוא המיץ. לגבעול עצמו או לקליפת העשב אין שום משמעות בריאותית, מכיוון שכל הרכיבים התזונתיים של העשב נמצאים במיץ שלו. לכן, חשוב לשים לב לתווית של כמוסות עשב החיטה, שעליה יהיה מצוין במפורש כי מדובר במיץ עשב חיטה מיובש, ולא סתם עשב חיטה.

להזמנת כמוסות מיץ עשב חיטה במבצע לחצו כאן >>

 

לסיכום, שתיית מיץ עשב חיטה בבוקר יכולה לעשות פלאים. אם אין לכם אפשרות להכין את המיץ מדי בוקר, מומלץ לצרוך עשב חיטה כתוסף תזונה בצורת אבקת מיץ עשב חיטה או כמוסות מיץ עשב חיטה.