פטריות המרפא תפסו בשנים האחרונות מקום של כבוד בתחום תוספי התזונה. מחקרים מדעיים פורצי דרך ממצבים את פטריית רעמת האריה כחלק מהפטריות החשובות ביותר לתפקוד הגוף. אז מה מצאו החוקרים ואיך הכי יעיל לצרוך את הפטרייה?

פטריית רעמת האריה, הידועה גם בשם היריסיום (Hericium), היא פטריית מאכל גדולה, לבנה ומדובללת הדומה לרעמת אריה. פטריית ההיריסיום מכילה חלבונים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים שנמצאו במחקרים כתומכים בבריאות הגוף.

פטריית רעמת האריה זכתה גם לכינוי "הפטרייה החכמה", בגלל השפעתה על התפקוד התקין של המוח, על ידי גירוי הסינתזה של גורם הגדילה העצבי (NGF). חלבון זה מקדם את הצמיחה ואת פעולתם התקינה של תאי עצב.

במחקרים נוספים נמצא שפטריית רעמת האריה תורמת לשיפור בתפקוד הקוגניטיבי והפחתת תסמינים של אובדן זיכרון, שכן היא מכילה שתי תרכובות מיוחדות המעודדות את הצמיחה של תאי מוח חדשים. במחקרים נוספים נמצא כי לפטריית רעמת האריה יש פוטנציאל לעכב את התפתחותן של מחלות הגורמות לירידה ביכולות הקוגניטיביות, כמו אלצהיימר ופרקינסון. כמו כן, נמצא שצריכה יומית של פטריית רעמת האריה בקרב מבוגרים עם ליקוי קוגניטיבי קל במשך ארבעה חודשים שיפרה משמעותית את ציוני המבחנים הקוגניטיביים שהם עשו. ברגע שהנחקרים הפסיקו לצרוך את הפטרייה ציונים אלה ירדו.

בנוסף, מחקרים מראים כי פטריית רעמת האריה יעילה בהפחתת תסמינים של חרדה ודיכאון. עוד נמצא במחקרים, שתמצית רעמת אריה מסייעת בחידוש תאי מוח ושיפור התפקוד של ההיפוקמפוס - האזור במוח שמעבד זיכרונות ותגובות רגשיות.

Lions Mame Graph


להזמנת פטריית רעמת האריה לחצו כאן >>

נוגדת חמצון ותורמת לבריאות המעיים

במחקרים נמצא, כי פטריית רעמת האריה מכילה תרכובות אנטי-דלקתיות ונוגדי חמצון המסייעים בהפחתת מחלות כרוניות. המחקרים מראים כי לרעמת האריה יש פעילות נוגדת חמצון גדולה מאוד, והחוקרים ממליצים עליה כמקור תזונתי מצוין לנוגדי חמצון.

עוד נמצא במחקרים כי פטריית רעמת האריה מסייעת למניעת התפתחות של כיבי קיבה, על ידי עיכוב התרבות החיידק הליקובקטר פילורי והגנה על רירית הקיבה מנזק שעלול להיגרם כתוצאה מכך. מחקרים נוספים הראו כי רעמת האריה יעילה גם בטיפול במחלות מעי דלקתיות כמו קוליטיס וקרוהן.

עוד נמצא, כי פטריית רעמת האריה מגבירה את הפעילות החיסונית של המעי, ובכך מגנה על הגוף מפני פתוגנים החודרים אליו דרך הפה או האף.

מחזקת את בריאות הלב ומורידה סוכר בדם

במחקרים נמצאה גם יעילותה של פטריית רעמת האריה בהפחתת הסיכון להתפתחות מחלות לב. המחקרים מראים, שתמצית פטריית רעמת אריה משפרת את חילוף החומרים ומפחיתה את רמות הטריגליצרידים בדם, שהם גורם סיכון עיקרי להתפתחות מחלות לב. כמו כן נמצא במחקרים, שפטריית רעמת אריה מסייעת במניעת חמצון הכולסטרול בדם [11]. בנוסף, נמצא שהיא מכילה תרכובת בשם הריצנון B המאטה את קצב קרישת הדם, ובכך היא מפחיתה את הסיכון להתקף לב או שבץ מוחי.

מחקרים נוספים מראים כי פטריית רעמת האריה מסייעת בהורדת רמת הסוכר בדם.

בנוסף, נמצא כי רעמת אריה מפחיתה כאב עצבי שנובע מסיבוכים של מחלת הסוכרת, בידיים וברגליים.

לכמוסות פטריית רעמת האריה לחצו כאן >>

איך צורכים את פטריית רעמת האריה?

פטריית רעמת האריה נמכרת כיום בחנויות טבע גם כפטרייה טרייה, אולם בשל החובה לבשל או להקפיץ אותה בטרם ההגשה – היא מאבדת את רוב ערכה הבריאותי. צורת צריכה זו היא גם היקרה ביותר, והכמות הנצרכת איננה קרובה למינון היומי המומלץ והאפקטיבי מבחינה בריאותית.

על מנת ליהנות ממקסימום היתרונות הבריאותיים שלה, ההמלצה היא לצרוך אותה כתוסף תזונה המכיל מינון אופטימלי של הפטרייה בכל כמוסה. מבין התוספים הקיימים חשוב לבחור רק בתוסף שהחברה מתחייבת על גבי תווית המוצר שהוא מכיל ריכוז גבוה של חומרים פעילים – ריכוז של 30% פוליסכרידים ו-30% בטא גלוקן נחשב אופטימלי.

התוספים המובילים בשוק הם אלה המכילים תמצית טבעית של פטריית רעמת האריה, בטכנולוגיה הנקראת המיצוי הדואלי. טכנולוגיה זו מבטיחה את הריכוז האופטימלי ביותר של הפטרייה בכל כמוסה.

חשוב לבדוק שהתוסף מכיל מיצוי פטריית רעמת האריה שגודלה בתהליך גידול אורגני, מה שמבטיח שאנחנו מכניסים לגוף מוצר איכותי, ללא כימיקלים וחומרי הדברה מזיקים.

לפרטים על פטריית רעמת האריה לחצו כאן >>




מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא. היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.