אדממה הוא מעין חטיף שנפץ מזה שנים במדינות כגון סין, יפן או קוריאה. בשנים האחרונות החל המאכל להגר גם לתרבות המערב ובין היתר גם לישראל.
100 גרם של אדממה משתווים ל- 173 קלוריות, בעוד שכוס של 112 גרם מכילה כ- 195 קלוריות.
האדממה הם בעצם פולי סויה ירוקים, צעירים, אשר מבושלים מעט ומומלחים קלות. הם מכילים שפע ערכים תזונתיים חיוניים ולרבות (לפי 100 גרם) 18.5 גרם חלבונים, ויטמינים מקבוצת B, ערכים יפים של ויטמין K, סידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן, מעט ברזל ומעט אבץ.
היתרונות הבריאותיים של האדממה
• מכיל שפע של מגנזיום - המגנזיום אחראי על מצב הרגיעה של השרירים שלנו; הוא פועל בסינרגיה יחד עם הסידן בגופנו, כדי לתרום לאיזון תהליכי הכיווץ וההרפיה של השרירים. המגנזיום אף מסייע לשמור על מחזור דם תקין ודואג להרפיית שריר הלב. בנוסף המינרל מסייע לווסת מספר רב של הורמונים ומוליכים עצביים במוח, כך שהוא מסייע לנו להיות רגועים ומאושרים יותר. הוא אף בעל תפקיד חשוב בתהליך הפרשת האינסולין בגוף – הורמון שמטרתו לווסת את רמת הסוכר בגוף. לכן, הוא מסייע להפחית סיכוי להיווצרות מחלת הסוכרת ואף תורם לשימור רמות אנרגיה חיוניות.
• מכיל הרבה מאוד סידן – הסידן תורם בעיקר לפעילות הכיווץ של שריר הלב וכלי הדם. על ידי כך הוא משפיע באופן משמעותי על איכות הפעילות של מחזור הדם שלנו וכיוצא מכך – כלל הגוף שלנו.
הסידן אף משתתף באופן פעיל בתהליך קרישת הדם שלנו: בעת פציעה, הוא מסייע להמיר חלבונים במצויים במחזור הדם, כך שיהפכו לפעילים ויחלו את פעילות הקרישה. באופן זה הוא מסייע לגופנו להימנע מאובדן עצום של דם.
בנוסף, הסידן מייעל את תהליך הניקוי של מחזור הדם משומנים לא בריאים שהצטברו לאורכו, כך שמחזור הדם שלנו ימשיך לזרום בחופשיות.