הבטטה היא מין ירק מסוג לפופית, במשפחת החבלבליים. הבטטה מהווה ירק שורש חשוב למאכל ולמספוא: היא עשירה בפחמימות על בסיס עמילן וסוכרים בריאים שמסייעים להעניק לנו אנרגיה לאורך היום.

100 גרם של בטטה יכילו 76 קלוריות. כוס של בטטה תכיל 105 קלוריות.

חומץ תפוחים לירידה במשקל | טבע בריא

הערכים התזונתיים יוצאי הדופן של הבטטה

הבטטה עשירה בכמות יוצאת דופן של ויטמין A או "ויטמין הראייה". היא אף מכילה מעט סיבים תזונתיים, ויטמיני מקבוצת B, ויטמין E, ויטמין K, מגנזיום, סידן, מעט ברזל, מעט אבץ ואשלגן.

מתכון – סלט בטטה ועדשים שחורות

מצרכים:

• 1 בטטה גדולה
• כוס עדשים שחורות
• 4 גבעולי פטרוזיליה חתוכים קצוצים
• כוס עלי רוקט
• 8 חצאים של פקאן טבעי או מסוכר
• 1/4 בצל סגול, חתוך דק
• גבעול סלרי, קצוץ דק

רכיבים לרוטב לסלט:

• כף חומץ בלסמי
• כפית סילאן או דבש
• כפית שמן זית
• מלח ופלפל

אופן ההכנה

ראשית נחתוך את הבטטה לקוביות גסות שיהיה נוח לאכול (ניתן לעשות גם אחרי האפייה). נחתוך את עלי הרוקט בצורה גסה ואת על העלים והבצל קצוצים דק-דק.
יש לציין כי הקליפה של הירקות והפירות היא הבריאה ביותר, לכן אם נקפיד לשטוף את הבטטה היטב, עם מים חמים וסבון, עדיף להשאיר אותה.

נחמם את התנור שלנו ל- 180 מעלות ונאפה את הבטטה במשך 30 דקות, עד שהיא מתרככת. נחכה שתתקרר מעט. אם אנו מתקשים לחתוך בטטה בגלל הנוקשות שלה, אנו יכולים לקלף ולחתוך את הבטטה גם לאחר האפייה.

נבשל את העדשים השחורות בסיר מלא מים חמים. נחכה שהסיר ירתח ולאחר מכן ננמיך את האש ונוסיף לבשל במשך 25 דקות. נסנן אם צריך. בזמן זה ניתן להכין את הרוטב לסלט ולרכז את כל החומרים לסלט יחד.
לאחר שהעדשים מוכנים, נערבב אותם עם הרוטב, נוסיף את שאר מרכיבי הסלט ונערבב הכול בעדינות וביסודיות.