הבצל הוא ירק ממשפחת השומיים. קיימים הרבה סוגים של בצלים: בצל ירוק, בצל סגול, בצל לבן, בצל פנינה ובצל השאלוט הם המוכרים ביותר.
100 גרם של בצל שווים ל- 40 קלוריות. כוס בצל חתוך תשווה ל- 46 קלוריות בלבד.
מכל הירקות והפירות, על הבצל לקבל מקום של כבוד
הבצל בפני עצמו נחשב לירק כה בריא לגופנו: הבצל עצמו עשיר בוויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, סידן, אשלגן, זרחן ומעט חומצות שומן בריאות כגון אומגה 3 ואומגה 9.
הבצל נחשב לירק המסייע לחזק את המערכת החיסונית בשל תכונותיו האנטי-בקטריאליות ותרכובת הגופרית המצויה בו, המסייעת לנקות ולחטא את הגוף. הדבר מונע זיהומים או מפגעים העלולים להיגרם עקב הזיהומים בגוף.
בנוסף, הבצל עשיר אף הוא בנוגדי חמצון הקרויים פלבנואידים, אותם כבר הכרנו במאכלים רמים המסייעים לשמור על הלב ולמנוע את בעיית הרדיקלים החופשיים. בבצל סגול אף נמצא ריכוז גבוה של קוורציטין .
תרופת סבתא למניעת נשירת שיער – כוח הבצל
תרכובת הגופרית אף מסייעת לכם להתמודד עם בעיית הנשירה: היא מגבירה את זרימת הדם בזקיקי השיער שלנו, מחייה אותם ומפחיתה סיכויים לדלקות, קשקשים או פטריות בקרקפת.
ידוע כי מחלות הקרקפת מביאות לנשירת שיער והתקרחות, כך שאם הקרקפת שלכם חולה, זוהי תרופה מצוינת עבורן.
פשוט ניקח בצל קטן ונחתוך אותו לחתיכות קטנות. נעביר אותו למעבד מזון עם מעט מים רותחים, נפעיל ונמתין עד שהבצל יהפוך לנוזל של ממש.
לאחר מכן נניח את התערובת על הקרקפת במשך כרבע שעה עד עשרים דקות. נשטוף היטב. כדי להימנע מריח רע של בצל, להזין את השיער תוך כדי ולהקל על פעולת הניקוי לאחר מכן, מומלץ לערבב את מיץ הבצל עם שתי כפות של דבש, אשר יעניקו לשיער לחות. גם הדבש הוא אנטי-בקטריאלי, מה שמייעל את תהליך הניקוי של השיער.