החביתה היא מאכל שכולנו אוכלים מידי יום, לרוב בבוקר או בערב. כאשר אנו שואלים את עצמנו אודות הערך הקלורי של החביתה, עלינו לשאול את עצמנו מהו גודל החביתה שאנו מכינים ויותר מכך – מהי כמות התוספות שאנו מוסיפים? ההבדל בין בצל ופטריות לבין גבינה ו/או נקניקים הוא משמעותי מאוד.
הערך הקלורי של חביתות שונות
• חביתה ללא תוספות משתי ביצים משתווה ל- 188 קלוריות בממוצע
• חביתה עם פטריות משתי ביצים משתווה ל- 305 קלוריות בממוצע
• חביתה עם גבינה משתווה ל- 388 קלוריות בממוצע
מתכון – חביתת בוקר מיוחדת
מצרכים ל- 5 מנות:
• 1 תפוח אדמה מבושל, חתוך לקוביות קטנות
• 1 בצל גדול, פרוס דק
• סלסלת פטריות שמפיניון גדולות פרוסות
• 1 פלפל צהוב חתוך דק
• 2 זוקיני בינוניים מבושלים קלות
• 100 גרם גבינה צהובה/פרמז'ן
• 25 גרם חמאה או 5 כפות שמן זית או שמן קוקוס
• 8 ביצים טרופות
• בזיליקום קצוץ דק
• מלח גס
• פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
• ראשית נמיס את החמאה או השמן במחבת גדולה, עדיף קרמית. נוסיף את הפלפל הצהוב ונטגן אותו עד לריכוך קל.
• לאחר מכן, נוסיף את הבצל ונטגן עד שישחים. ננמיך את האש ונוסיף את הפטריות עד שהן משחימות.
• נוסיף את תפוחי אדמה והזוקיני המבושלים ונערבב את הכול יחד.
• נטרוף את הביצים היטב ונזליף אותן למחבת. נוודא כי כל הירקות מכוסים בביצים. נוסיף את הגבינה, הבזיליקום והתבלינים (ניתן להוסיף גם לבלילת הביצים). נבשל על אש נמוכה כדי שהגבינה תימס.
• לאחר שאנו מבחינים כי הגבינה במצב טוב, אנו יכולים לקפל את החביתה כמו אומלט או לבשל אותה עם מכסה סגור, כך שגם הצד העליון שלה יתבשל היטב.
• בתיאבון!