שמן הזית נחשב לאחד השמנים הבריאים ביותר בעולם, לצד שמן הקוקוס ושמן האבוקדו. שמן הזית מופק מזיתים. כיום, רבים מאיתנו ודאי משתמשים בו במטבח לשם אפייה, בישול, טיגון ואף לתיבול מאכלים טריים שונים, לרבות סלטים. אף יש לציין כי שמן הזית בריא מאוד לעורנו, לשיערנו ולציפורניים שלנו וכדאי לנו לשלב אותו גם בתכשירי הטיפוח שלנו, כדי להעשיר את גופנו בסגולותיו.
כף שמן זית (10 מ"ל) מכילה כ- 90 קלוריות, רובן שומניות. שמן הזית מכיל בעיקר חומצות שומן בריאות; זוהי הסיבה העיקרית שהוא כה בריא לגופנו.
הערכים הבריאים של שמן הזית
שמן הזית עשיר בוויטמינים E ו- K, אשר מעניקים לחות לעור ומותירים אותו רך ונעים.
שני הוויטמינים תורמים משמעותית לבריאות הלב וכלי הדם שלנו: ויטמין E מייעל את הפעילות של חומצות השומן הבריאות בגופנו, אשר בין היתר מייעלות את תהליכי הניקוי של מחזור הדם שלנו משומנים לא בריאים, פסולת ומזיקים.
ויטמין K הוא זה המאפשר לגופנו לבצע תהליכי קרישה תקינים, על ידי הזנת חלבונים במחזור הדם ברכיבים שיסייעו להם לפעול באופן תקין כלומר: לשמור על הניידות של מחזור הדם, למנוע היווצרות של קרישי דם באופן שוטף ואף לבצע את פעולת הקרישה, במקרים של פציעה.
ויטמין E אף נחשב לנוגד חמצון, מה שמסייע לנו להתמודד עם בעיית הרדיקלים החופשים; כאשר מולקולות חסרות אלקטרונים ומתחילות להיאבק אחת בשנייה כדי "לגנוב" מהן את האלקטרון שלהן. ויטמין E מעניק אלקטרונים למולקולות החסרות ובכך "משיב את השקט לממלכה".
שמן הזית אף עשיר בצורה יוצאת דופן בחומצות שומן אשר בריאות לגופנו, כגון אומגה 3, אומגה 9 ועוד חומצות שומן בלתי-רוויות.
חומצות השומן הללו מסייעות לנו לבצע תהליכים מהותיים בגוף: הן אחראיות על תהליך בניית הממברנות של התא, הצינורות אשר מעבירים מכל טוב אל התא ומוציאים ממנו את הפסולת החוצה. בנוסף, הם "משכימים" את האנזימים שתפקידם להעביר את המינרלים והוויטמינים דרך הממברנות אל התאים ולהעביר מהתאים את הפסולת שלהם החוצה; באופן זה הם מייעלים את תהליך הניקוי של גופנו בכלל ומחזור הדם שלנו בפרט. הן אף מסייעות להקל את תהליך העיכול בגוף.